20.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δεράος: «Άκρως ανταγωνιστικό σύνολο τη νέα σεζόν»

Τα δυνατά σημεία του θα επιχειρήσει να αναδείξει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Έσπερος ΑΟΠΑ, όπως παραδέχθηκε ο Σπύρος Δεράος.

Οι Πατρινοί ολοκλήρωσαν τη φετινή προσπάθειά τους στον 1ο Όμιλο Νότου της Γ’ Εθνικής ισοβαθμώντας στην έκτη θέση με τα Μελίσσια. Η μεταβατική περίοδος ξεκίνησε ήδη στο κλειστό της Παναγιάς Αλεξιώτισσας, με τον προπονητή τους να δουλεύει σκληρά με τους παίκτες του. Ο Σπύρος Δεράος, που ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο στη θέση του Σπύρου Γκοργκόλη, εξήγησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας: «Προσπαθήσαμε στη διάρκεια της σεζόν να αλλάξουμε αρκετά πράγματα, που είναι πιο κοντά στη δική μου φιλοσοφία. Η δουλειά αυτή είχε θετικά αποτελέσματα. Όμως, η ομάδα είχε και έχει περισσότερες δυνατότητες και αυτές θα πρέπει να τις αναδείξουμε την επόμενη χρονιά». Είπε ακόμα…

-Η σεζόν ολοκληρώθηκε, ο νέος στόχος ποιος είναι πλέον;
«Η φιλοσοφία της διοίκησης και δικό μου κύριο μέλημα είναι οι παίκτες μας να βελτιώνονται σε ατομικό, αλλά και ομαδικό επίπεδο, βάζοντας καινούριες γνώσεις και δεξιότητες στο παιχνίδι τους. Είδαμε στο πρωτάθλημα που τελείωσε τους παίκτες μας να κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά, ευελπιστούμε αυτό να συνεχίσει να γίνεται, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη μεταβατική περίοδο που μόλις, ξεκινήσαμε διάρκειας εφτά εβδομάδων. Σε αυτή θα συμμετέχουν οι Έφηβοι, οι Νέοι και οι Άνδρες. Όλη η προπονητική ομάδα έχει τη χαρά και το κίνητρο να δουλέψει με αυτά τα παιδιά, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου».

-Το σχόλιό σας για επόμενη χρονιά;
«Συνεχίζουμε στην ίδια φιλοσοφία. Μέσα από σκληρή δουλειά θέλουμε να ετοιμάσουμε την ομάδα για να παρουσιάσει εκείνα τα προπονητικά χαρακτηριστικά που στόχος είναι να διέπουν το παιχνίδι μας. Στο πρωτάθλημα που πέρασε πήραν περισσότερο χρόνο και απέκτησαν ρόλο νέα παιδιά. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να κινούμαστε, για να ενισχυθεί περισσότερο ο ρόλος και ο χρόνος τους».

-Κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο θα γίνουν;
«Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, που ήδη διανύουμε, θα γίνουν και κάποιες δοκιμές παικτών και σε συνεργασία με τη διοίκηση θα υλοποιηθούν οι κατάλληλες κινήσεις πάνω πάντα στην φιλοσοφία, που διέπει το σύλλογο, για να παρουσιάσουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο τη νέα σεζόν. Με χαρακτηριστικά το σωστό και ορθολογικό τρόπο αντιμετώπισης του παιχνιδιού, φρέσκες ιδέες, αρκετή ενέργεια και φυσικά ελκυστικό μπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ