17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος): Οι καλύτεροι της 24ης αγωνιστικής

Το basketa.gr διαλέγει τους καλύτερους… Νότιους της 24ης αγωνιστικής και τους τοποθετεί στην κορυφαία πεντάδα. 

Πολλές και δυνατές “μοναχίες” περιελάμβανε το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Β΄Εθνικής με τις εκπλήξεις να μην λείπουν. Ο Εργοτέλης κατάφερε να επικρατήσει του Κορωπίου στον νότιο όμιλο και ο Ιωνικός να φτάσει τις πέντε συνεχόμενες επιτυχίες και εννέα στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Ποιοι όμως παίκτες ξεχώρισαν; Το basketa.gr σας τους παρουσιάζει και τους βάζει όλους σε μία πεντάδα. 

Point Guard: Νίκος Χουχούμης: Αμφίβολος καθότι τραυματίας, ο νεαρός γκαρντ του Εργοτέλη, όχι μόνο έπαιξε κόντρα στο Κορωπί αλλά ήταν και ο… υπεύθυνος που οι Κρητικοί συνεχίζουν να ονειρεύονται την παραμονή τους. Στο 72-69, ο πρώην παίκτης του Πανελευσινιακού και των Τρικάλων είχε 18 πόντους με τέσσερα τρίποντα. 

Shooting Guard: Μιχάλης Πολυτάρχου: Ο Μιχάλης Πολυτάρχου έμεινε στο Περιστέρι για να το επαναφέρει στην Α2 και τον στόχο του, θα τον πετύχει. Πόσο μάλλον όταν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη, με το 72-53 επί του Παπάγου, έφτασε τις 20 νίκες και ο 34χρονος γκαρντ είχε μεγάλη συνεισφορά καθώς σκόραρε 18 πόντους, όλους από το τρίποντο. 

Small Forward: Σάκης Γεωργοπαπαδάκος: Ο ΕΦΑΟΖ φαίνεται να την σώζει την χρονιά γιατί ο ηγέτης του “μιλάει” στα δύσκολα. Η ομάδα του Ζωγράφου πέρασε νικηφόρα από την Ελευσίνα με τον έμπειρο σκόρερ να έχει 17 πόντους με τρία τρίποντα. 

Power Forward: Βαγγέλης Μπαλάφας: Το Μαρούσι συνεχίζει από την δεύτερη θέση γιατί επικράτησε, δύσκολα μεν, του Τρίτωνα με 75-71. Ο νεαρός Ορφέας Στασινός ήταν ο κορυφαίος για τη ομάδα του Κώστα Κεραμιδά και ο Βαγγέλης Μπαλάφας αυτός που κρατούσε ήρεμους τους συμπαίκτες του. Δεν είναι μόνο πως σκόραρε 13 πόντους αλλά με την εμπειρία και την ηρεμία του, κατάφερε να κρατήσει το Μαρούσι στην θέση του οδηγού όταν οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί. 

Center: Άλεξ Βουγιούκας: Παίκτης που - το καλοκαίρι που μας πέρασε - σκέφτηκε να “κρεμάσει” τα παπούτσια του αλλά ευτυχώς για τον ίδιο και πιο πολύ για τον Ιωνικό, δεν το έπραξε. Η ομάδα της Νίκαιας κέρδισε (και) τον Μανδραϊκό και έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες και εννέα στα τελευταία δέκα παιχνίδια της και ο έμπειρος σέντερ είχε 13 πόντους.  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ