17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (1ος όμιλος): Η κορυφαία πεντάδα

Η 25η αγωνιστική του 1ο ομίλου ανήκει στο παρελθόν και το basketa.gr  σας παρουσιάζει τους πέντε καλύτερους παίκτες που ξεχώρισαν από αυτήν. 

Το νικηφόρο πέρασμα του Εργοτέλη από την Νίκαια και η νίκη του Πρωτέα Βούλας επί του Πανερυθραϊκού ξεχώρισαν από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής με τους Νίκου Χουχούμη και Βασίλη Εμμανουηλίδη, αντίστοιχα, να βοηθάνε τα μέγιστα τις ομάδες τους. Δεν ήταν όμως οι μόνοι παίκτες που έκαναν την διαφορά. Το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής. 

Point Guard: Νίκος Χουχούμης: Ο Εργοτέλης δίνει την μάχη του για να κρατηθεί στην κατηγορία και ο νεαρός γκαρντ κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει τους Κρητικούς να φτάσουν στον στόχο τους. Στο κλειστό του Πλάτωνα υποχρέωσαν τον Ιωνικό στην πρώτη του ήττα μετά από πέντε συνεχόμενες επιτυχίες γιατί ο Χουχούμης είχε 28 πόντους με έξι τρίποντα. 

Shooting Guard: Βασίλης Εμμανουηλίδης: Στην ίδια με τον Εργοτέλη και ο Πρωτέας Βούλας που έχει τον δικό του… ήρωα. Αν και έχει περάσει τα 40 χρόνια ζωής κατά δύο μήνες, ο Βασίλης Εμμανουηλίδης είναι σαν.. το παλιό καλό κρασί καθώς στην νίκη επί του δεύτερου Πανερυθραϊκού είχε 21 πόντους με τρία τρίποντα και την μπάλα στα χέρια του όποτε αυτή “έκαιγε”. 

Small Forward: Σπύρος Μαγκουνής: Το Περιστέρι θα βρεθεί στην Α2 και ο Σπύρος Μαγκουνής το έχει βοηθήσει το δίχως άλλο. Από τους καλύτερους σκόρερ της κατηγορίας, μέτρησε 27 πόντους στην νίκη της ομάδας του Νίκου Καραγιάννη επί του Τρίτωνα, έστω κι αν αυτή ήρθε μετά από δύο παρατάσεις.  

Power Forward: Γιάννης Κακιούζης: Ίσως ο πιο έμπειρος παίκτης του Παπάγου, αποτελεί… πολυεργαλείο στα χέρια του Κώστα Σορώτου και αυτός που έβαλε 20 πόντους στην νίκη επί του Πανελευσινιακού. 

Center: Γιάννης Γκαβασιάδης: Στα 22 του είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην πορεία του ΕΦΑΟΖ ως προς την σίγουρη σωτηρία του. Το απέδειξε και στην νίκη επί της ΑΕΝΚ με τους 24 πόντους που σκόραρε κάνοντας παράλληλα πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ