17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (1ος όμιλος): Η καλύτερη πεντάδα

Η 26η αγωνιστική αποτελεί… ιστορία και το basketa.gr επιλέγει τους πέντε καλύτερους παίκτες της για να τους βάλει στο δικό του γήπεδο! 

Το Περιστέρι θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν στην Α2, το Μαρούσι φιλοδοξεί να το ακολουθήσει και ο Πανερυθραϊκός συνεχίζει να ελπίζει! Οι τρεις από τους πέντε παίκτες του… βασικού σχήματος του basketa.gr είναι από τις προαναφερθέντες ομάδες, οι άλλοι δύο προέρχονται από Παπάγου και Πανελευσινιακό. 

Point Guard: Μιχάλης Πολυτάρχου: Το Μαρούσι απέχει ελάχιστα από το να ακολουθήσει το Περιστέρι στην Α2 γιατί πήρε το ντέρμπι με τον Ιωνικό. Ο 35χρονος γκαρντ αποτέλεσε την… ήρεμη δύναμη και την αξιόπιστη λύση όταν η μπάλα “έκαιγε”. Σημείωσε 18 πόντους με τέσσερα τρίποντα. 

Shooting Guard: Ανδρέας Χρονόπουλος: Το Περιστέρι ήθελε νίκη επί του Κορωπίου για να εξασφαλίσει (μαθηματικά) την άνοδο του και τα κατάφερε, έστω και αν έπαιξε πέντε περισσότερα λεπτά. Τρεις παίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Άλκη Παππά και Σπύρο Μαγκουνή να σημειώνουν από κοινού 22 πόντους, έξι λιγότερους απ’ όσους είχε ο Μιχάλης Πολυτάρχου. Και από τους 28, τους… 21 τους έβαλε σουτάροντας πίσω από τα 6.75μ. 

Small Forward: Παύλος Τοπάλης: Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν έως το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Πανερυθραϊκός συνεχίζει να ελπίζει στην 2η θέση και στην άνοδο. Κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ο 29χρονος φόργουορντ σκόραρε το 1/4 των πόντων της ομάδας του (20 με τρία τρίποντα), ενώ έκανε και πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. Το κορμί του άλλωστε, τον βοηθάει. 

Power Forward: Νίκος Ματζιώρης: Και μαθηματικά πλέον, ο Πανελευσινιακός θα αγωνίζεται στην Β΄Εθνική μετά την νίκη επί του Τρίτωνα. Δύσκολη μεν καθώς αυτή κρίθηκε στον πόντο (54-53) και στην εμφάνιση του 33χρονου φόργουορντ. Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά και στα επιθετικά με 17 πόντους με τρία τρίποντα. 

Center: Γιάννης Κακιούζης: Είτε παίζει στο “4” είτε στο “5” αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για τον Παπάγο. Στην αναμέτρηση με Νέα Κηφισιά και το νικηφόρο πέρασμα από τις Αδάμες, ο Κακιούζης είχε 19 πόντους αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Κώστα Σορώτου.  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ