18.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ: Το πραγματικά μεγάλο εμπόδιο είναι η 15η Ιουνίου, όχι τα πλέι οφ!

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με την αποχή των παικτών από τις προπονήσεις λόγω χρημάτων που τους οφείλονται, έχει δημιουργήσει μια αίσθηση ανησυχία. Οχι όμως για τον λόγο που πραγματικά δικαιολογεί ανησυχία. Το να μην παίξει η ΑΕΚ σε κάποιον από τους μικρούς τελικούς, να μην κατέβει δηλαδή σε ματς άρα και αυτομάτως να υποβιβαστεί είναι ένα σενάριο που δεν υπάρχει. Οι ίδιοι οι παίκτες ξεκαθάρισαν ότι στους αγώνες θα δώσουν το παρών. Τουλάχιστον οι Ελληνες, ο Γιόνας Ματσιούλις και πιθανώς στο πρώτο ματς αν γίνει... έγκαιρα ο Ματ Λοτζέσκι.

Η χρονιά θα διεκπεραιωθεί τυπικά, όμως τα πραγματικά δύσκολα θα αρχίσουν μετά. Στον ΕΣΑΚΕ μετά από χρόνια που το έλεγαν... για να το πουν, φέτος προχώρησαν και πέτυχαν τη νομοθετική ρύθμιση που τους δίνει σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα αδειοδότησης των ΚΑΕ που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Η ΕΕΑ θα βγάζει το τελικό πόρισμα, όμως η αρμόδια επιτροπή του ΕΣΑΚΕ θα κάνει τον πρώτο, αναλυτικό και ουσιαστικό έλεγχο και θα στέλνει στην επιτροπή γνωμοδότηση που εν πολλοίς μπορεί να χαρακτηριστεί και δεσμευτική.

Ενα βασικό «χαρτί» που απαιτείται να υπάρχει στον φάκελο που πρέπει να καταθέσουν οι ΚΑΕ μέχρι τις 15 Ιουνίου, είναι βεβαιώσεις όλων των μελών της προηγούμενης; αγωνιστικής περιόδου, ότι είναι εξοφλημένοι. Εστω και ότι έχουν συμφωνήσει σε διακανονισμούς αποπληρωμής, πάντως σίγουρα όχι να υπάρχει έστω και ένας που να δηλώνει ότι έχει λαμβάνειν. Η ΑΕΚ, λοιπόν, πρέπει μέσα στις δύο εβδομάδες που ακολουθούν να τα βρει με όλους, την ώρα που αυτοί έχουν αρχίσει αποχή από προπονήσεις και δεν έχουν δεχτεί δις το πλάνο που τους προτάθηκε. Τη δεύτερη φορά, μάλιστα, από τον ίδιο τον Μάκη Αγγελόπουλο. Ο οποίος προχώρησε μετά σε μια συναισθηματικά και καθησυχαστική δήλωση, αν και τα πράγματα δε φαίνονται τόσο απλά.

Εκεί είναι ο πραγματικά μεγάλος κίνδυνος για την ΑΕΚ. Μεγαλύτερος και από τα 8 BAN που έχει επιβληθεί από το διεθνές αθλητικό δικαστήριο και τα οποία μέχρι να ρυθμιστούν δεν θα επιτρέπουν καμία μεταγραφή. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ