15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έμεινε «όρθιο» το ΣΕΦ, νίκησε επιτέλους η Ρεάλ (vids)

Η αγωνιστική των διπλών έμελλε να είναι η 3η της φετινής Euroleague, αφού μόνο ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφεραν να διατηρήσουν αλώβητες τις έδρες τους. Με μία ειδοποιό διαφορά όμως. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να εντυπωσιάσουν κόντρα στην πλούσια Αρμάνι Μιλάνο, ενώ η «βασίλισσα» έδειξε εκ νέου προβληματική εικόνα, αφού ζορίστηκε ακόμα και απέναντι στην αποδεκατισμένη Χίμκι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Ολυμπιακός ξεχ-Αρμάνι-ασε, με τον Κώστα Σλούκα να πραγματοποιεί το καλύτερο του παιχνίδι από τότε που φόρεσε ξανά τα «ερυθρόλευκα». Μάλιστα ο Σλούκας έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία της Euroleague με τουλάχιστον 9 double-double πόντων-ασίστ, μετά τους Καλάθη, Ερτέλ, Τεόντοσιτς και Ροντρίγκεθ

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ (34 ένατι 29 της Αρμάνι) και είχε καλύτερη αναλογία ασίστ λαθών (20 ασίστ για 12 λάθη), υποπίπτοντας σε μόλις 2 λάθη στο δεύτερο ημίχρονο. 

Mεγάλο διπλό με 85-82 για τη Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η δουλειά που κάνει ο Αντρέα Τρινκέρι στους Βαυαρούς είναι ήδη αισθητή και φαίνεται πως η Μπάγερν μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη φέτος. 

Ο Βλάντιμιρ Λούσιτς που σταμάτησε στους 26 πόντους (ρεκόρ καριέρας), τους οποίους συνόδευσε με 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 29'53" που παρέμεινε στο παρκέ, κέρδισε τις εντυπώσεις απέναντι στον επίσης εξαιρετικό Σκότι Ουίλμπεκιν των 27 πόντων, 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αφού αφενός αυτός υπέπεσε και σε 5 λάθη, αφετέρου άνηκε στο «στρατόπεδο» των ηττημένων. 

Σε ματσάρα εξελίχθηκε, έστω και καθυστερημένα, η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και την Φενέρμπαχτσε του Ιγκόρ Κοκόσκοφ στην Πόλη, με τον Ουίλ Κλάιμπερν να αποδεικνύει περίτρανα ότι ο περσινός τραυματισμός του είναι πλέον (μακρινό) παρελθόν. 

Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους. Η ρωσική «αρκούδα» ήταν αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε με το 78-77

Ο Τζάρελ Έντι θύμισε..Στεφ Κάρι, αφού ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 6/6 εύστοχα τρίποντα, αλλά ο Ουίλ Κλάιμπερν με τους 26 πόντους του, του έκλεψε τη δόξα, αποτελώντας κομβικό παράγοντα της νίκης. 

Σεφτέ έκανε επιτέλους στη διοργάνωση η Ρεάλ Μαδρίτης που κατάφερε, διότι περί «κατορθώματος» μιλάμε, να επικρατήσει με 94-85 της Χίμκι των 8 παικτών, εκ των οποίων μόλις οι 5 ανήκουν στο βασικό της ρόστερ. 

Ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος μεγαλώνει και ωριμάζει όπως το παλιό καλό κρασί, σημείωσε 21 πόντους σε κάτι λιγότερο από 23' λεπτά. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ένας Αργεντινός, όχι όμως ο συνήθης ύποπτος, Φακούντο Καμπάτσο, αλλά ο συμπατριώτης του Νίκολας Λαπροβίτολα (19 πόντοι, 7 ασίστ). 

Ο Πάμπλο Λάσο μάλλον θα πρέπει να προβληματιστεί για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν και να αλλάξει κάτι στη «συνταγή», καθώς μια κακή εκκίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία στην πορεία. 

Αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που κατέβαλε η Χίμκι, με τους Γερέμπκο, Μπούκερ και Βιάλτσεφ να κάνουν κατάθεση ψυχής. 

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ

Δείτε την υπόλοιπη 3η αγωνιστική ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ