18.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σκότωσε το… θηρίο

Πιο δύσκολα απ' όσο αναμενόταν η Ρεάλ πέτυχε την πρώτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας στη Μαδρίτη της αποδεκατισμένης λόγω κορωνοϊού, πλην όμως γενναίας, Χίμκι με 94-85. Η ρωσική ομάδα παρατάχθηκε με πέντε... κανονικούς παίκτες και τρεις 20χρονους, από τους οποίους ο Οντινόκοφ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Παρά τις σοβαρές απουσίες της, η Χίμκι μπήκε με θάρρος στον αγώνα και με τον Ζάιτσεφ αιχμή του δόρατος στην επίθεση προηγήθηκε με 13-7 στο 5'. Και δεν πτοήθηκε ούτε όταν ο Βιάλτσεφ χρεώθηκε γρήγορα με τρία φάουλ ούτε όταν έβλεπε τον Γιουλ να σκοράρει κατά βούληση. Ο διεθνής Ισπανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος στο πρώτο δεκάλεπτο, αντιστάθμιζε την κακή αμυντική παρουσία της Ρεάλ και σχεδόν μόνος του έφερε τη βασίλισσα μπροστά στο σκορ με 25-19 στο 9'. Παρ' όλα αυτά η Χίμκι με δύο τρίποντα από τους Μόνια και Οντινόκοφ ισοφάρισε 25-25 στο τέλος της περιόδου.

Ο νεαρός Οντινόκοφ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πρόσφερε πολλές λύσεις στη Χίμκι, η οποία χάρη στην ευστοχία της στα τρίποντα διατηρούσε την επαφή της με το σκορ. Εύστοχη από την περιφέρεια, όμως, ήταν και η Ρεάλ, όταν μάλιστα μετά τα μισά του δεκαλέπτου ο Λαπροβίτολα πήρε τ' όπλο του και άρχισε να σκοράρει, κατάφερε να πάρει μια διαφορά που στο 18' έφτασε τους 8 πόντους (45-37). 

Η Ρεάλ προηγήθηκε με 49-41 στο ημίχρονο και στην τρίτη περίοδο πέρασε με συνέπεια την μπάλα στη ρακέτα, εκεί όπου ο Ταβάρες έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο. Χάρη σε αυτόν και κάποιες καλές αμυντικές προσπάθειες, η "βασίλισσα" ξέφυγε στο 23' με 62-47, όμως η Χίμκι δεν το έβαλε κάτω. Κατάφερε να συγκρατήσειτο ξέσπασμα της αντιπάλου της, με τους Μπούκερ και Γερέμπκο βρήκε τις λύσεις στην επίθεση και κράτησε τη διαφορά στους 9-10 πόντους στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκαλέπτου. Όμως προς το τέλος ο Γιουλ έδωσε πάλι κάποιες λύσεις και η Ρεάλ προηγήθηκε με 70-57.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο. Η Ρεάλ διατήρησε τον έλεγχο, αλλά η Χίμκι συνέχισε να μάχεται και με κορυφαίο τον Μπούκερ να διατηρεί μέχρι κάποιο σημείο την επαφή της με το σκορ. Όμως η Ρεάλ είχε πολύ περισσότερα όπλα, οι Τόμπκινς και Κάρολ έδωσαν πολλές επιθετικές λύσεις σε αυτό το διάστημα, ξέφυγε με 86-71 στο 36' και τελικά έφτασε στην πρώτη φετινή νίκη της.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Σέρχιο Γιουλ ξεκίνησε τον αγώνα φουριόζος και τελείωσε ως ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ, όμως κομβικό ρόλο στην τελική νίκη έπαιξε άλλος. Ο Νίκολας Λαπροβίτολα, ο οποίος είχε καταλυτική παρουσία ειδικά στη δεύτερη περίοδο, διάστημα στο οποίο η "βασίλισσα" έχτισε τη διαφορά, που αποτέλεσε παρακαταθήκη της τελικής νίκης. Ο Αργεντίνος γκαρντ είχε ολοκληρωμένη παρουσία στον αγώνα με 19 πόντους και 7 ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Εξαιρετικά ήταν τα ποσοστά ευστοχίας και των δύο ομάδων στα τρίποντα. Η Ρεάλ σούταρε 17/34 και η Χίμκι 8/16. 50% αμφότερες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ