19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Έδρες και… βασκική απόδραση (vids)

Με... κακά μαντάτα για τις ελληνικές ομάδες άρχισε η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα, αφού ο Ολυμπιακός είδε την Νταρουσάφακα να τον νικά και να παίρνει το πρώτο της αποτέλεσμα, ύστερα από 72 ολόκληρες μέρες, ενώ από τον νόμο της έδρας ξέφυγε μόνο η Μπασκόνια.

Ο Ολυμπιακός... έπεσε από το συννεφάκι του, με την Νταρουσάφακα να τον υποτάσσει με 79-75. Η τουρκική ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη από τους «ερυθρόλευκους», εκμεταλλευόμενη το πολύ καλό της ξεκίνημα, για να φτάσει στο θρίαμβο και τη δεύτερη φετινή της νίκη στη διοργάνωση, προκαλώντας πισωγύρισμα στο σύνολο του Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ είχε ξεκινήσει μια πορεία προς την τετράδα.

Η Χίμκι δεν μπορούσε να αντέξει ξανά λόγω των γνωστών απουσιών και η Μπασκόνια πέρασε από τη Μόσχα με 85-77. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα φάνηκαν γενναίοι για 30 λεπτά, αλλά... μέχρι εκεί, με τις περισσότερες λύσεις της ισπανικής ομάδας να κάνουν τη διαφορά και να της προσφέρουν ένα πολύτιμο, εκ των πραγμάτων, «διπλό» για τη συνέχεια και το «κυνήγι» της οκτάδας.

Ένα ματς-διαφήμιση για το μπάσκετ βρήκε νικήτρια τη Μακάμπι με 94-92 απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Η «ομάδα του λαού» βρήκε το «μέταλλο», ώστε να πάρει ένα παιχνίδι, που αποτελούσε τελικό για την ίδια, βάζοντας πια και τον εαυτό της στην «εξίσωση» της διεκδίκησης των playoffs, με το κλίμα να έχει αλλάξει επί Γιάννη Σφαιρόπουλου στο τέλος του πρώτου γύρου, αν και θα χρειαστεί ακόμη πολλή δουλειά, για να γίνει δυνατή υποψήφια.

Με μια φοβερή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα νίκησε την Εφές με 80-65. Η άμυνα των Καταλανών... τσάκιζε κόκκαλα και από εκεί άρχισε η ολική επαναφορά, «βραχυκυκλώνοντας» πλήρως την τουρκική ομάδα, μετά το εξαιρετικό της πρώτο μέρος των 50 πόντων, και κάνοντας μια ξεκάθαρη δήλωση οκτάδας μέσα στο σπίτι της, απέναντι σε μια από τις κορυφαίες σε απόδοση ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 27/12:

Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 79-75
Χίμκι-Μπασκόνια 77-85
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αρμάνι Μιλάνο 94-92
Μπαρτσελόνα-Αναντολού Εφές 80-65

Παρασκευή 28/12:

Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου-Μπουντούτσνοστ
Γκραν Κανάρια-Ζαλγκίρις

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ