27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του (vids)

Ο Τζόνι Ο'Μπράιαντ έκανε πράματα και θάματα στο παρκέ και οδήγησε τη Μακάμπι σε σπουδαία νίκη με 94-92 επί του Μιλάνου, που τη διατηρεί σε επαφή με την πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας στο κλείσιμο του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας. Οι 32 πόντοι του Αμερικανού έκαναν σμπαράλια την άμυνα του Μιλάνου, ωστόσο στο τέλος τη νίκη της Μακάμπι σφράγισαν δύο άστοχα σουτ των αντιπάλων της. Ένα του Τζέιμς 16'' πριν από το λήξη και το τελευταίο τρίποντο του αγώνα από τον Μπρουκς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα 20λεπτο μεγάλων σερί και από τις δύο ομάδες, που είχαν τελικά ως αποτέλεσμα να επέλθει ισορροπία. Την αρχή έκανε το Μιλάνο, που μεταξύ 3' και 7' έτρεξε ένα 14-0 και προηγήθηκε με 18-10, με τους Μπρουκς και Νέντοβιτς να πρωταγωνιστούν. Μετά το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου η Μακάμπι κατάφερε να συγκρατήσει την ορμή των φιλοξενουμένων και με τον Κοέν να βοηθά μείωσε 21-24, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε η σειρά της να κάνει σερί.

Με τον Ο' Μπράιαντ να είναι σταθερά συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι και με τρίποντα των Ρολ, ΝτιΜπαρτολομέο έτρεξε ένα 10-0 και πέρασε μπροστά στο 13' με 31-26, όχι όμως για πολύ. Το Μιλάνο μετέφερε το παιχνίδι μέσα στο καλάθι με τον Ταρτσέφσκι, ο Νέντοβιτς ήταν σταθερά καλός και με ένα 10-1 προηγήθηκε με 39-35 στο 16', διατήρησε δε αυτό το μικρό προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου όταν ο Ουίλμπεκιν με τρίποντο έκανε το 46-48. 

Με τον Νέντοβιτς να διατηρείται ζεστός και τον Μίτσοφ να γίνεται κι αυτός παράγοντας του αγώνα, το Μιλάνο κατάφερε να μείνει μπροστά στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, ωστόσο η Μακάμπι είχε τις απαντήσεις και δεν έχανε την επαφή της με το σκορ. Είχε επίσης τον Τζόνι Ο'Μπράιαντ, ο οποίος ήταν σε μεγάλη βραδιά και υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να παίζει μόνος του απέναντι σε ολόκληρη την ιταλική ομάδα.

Με τρία δικά του συνεχόμενα τρίποντα και με μια μικρή βοήθεια από τον Ουίλμπεκιν η Μακάμπι πέρασε μπροστά με 69-63 στο 28', όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα, διότι στην άμυνα είχε πολλά προβλήματα. Το Μιλάνο τα εκμεταλλεύτηκε και με ένα ξέσπασμα του Τζέιμς κατάφερε να ισοφαρίσει 75-75 στο τέλος της περιόδου.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Ο'Μπράιαντ σταμάτησε προσωρινά να σκοράρει και το Μιλάνο βρήκε ευκαιρία να πάρει πάλι ένα μικρό προβάδισμα. Με τον Τζέιμς να ηγείται και τον Γκουντάιτις να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα, προηγήθηκε με 83-78 στο 33', αλλά σε εκείνο ακριβώς το σημείο ο Ο'Μπράιαντ πήρε πάλι τ' όπλο του. Με πέντε σερί πόντους ισοφάρισε 83-83 και το παιχνίδι πήρε ξανά φωτιά.

Η Μακάμπι πήρε κεφάλι στο σκορ με 91-89 χάρη σε ένα τρίποντο του Καλοιάρο 1'.23'' πριν από το τέλος, αλλά ο Μίτσοφ απάντησε αμέσως μετά με σχεδόν τον ίδιο τρόπο. Με γκολ φάουλ 1'.08'' πριν από το φινάλε έκανε το 91-92. Ο Τάιους με δύο βολές στα 51'' έβαλε και πάλι τη Μακάμπι μπροστά (93-92) και ο Τζέιμς έχασε την πιο κρίσιμη επίθεση για το Μιλάνο 16'' πριν απο το τέλος. Στη συνέχεια ο Ρέι έβαλε μόνο μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε και το Μιλάνο είχε μία τελευταία ευκαιρία για τη νίκη, όμως την πέταξε κι αυτή στα σκουπίδια ο Μπρουκς, ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο του αγώνα.

ΤΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ: Ο Τζόνι Ο'Μπράιαντ είναι ο λόγος που η Μακάμπι νίκησε το Μιλάνο. Ο Αμερικανός ήταν καυτός όλο το βράδυ, σκόραρε 32 πόντους με 5/7 τρίποντα, ενώ έκανε 3 κλεψίματα και είχε 44 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Έκανε την άμυνα του Μιλάνου... σμπαράλια.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι είχε 14/23 τρίποντα, σούταρε δηλαδή με ποσοστό 61% πίσω απο τη γραμμή. Και το Μιλάνο πάντως σούταρε καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αν και στο τέλος το ποσοστό του έπεσε λίγο (10/21).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ