26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ζωντανή η Μπασκόνια, βύθισε την Χίμκι

Η Μπασκόνια πανηγύρισε μεγάλη νίκη στην έδρα της αποδεκατισμένης Χϊμκι με σκορ 85-77, έμεινε με αξιώσεις στην διεκδίκησης της πρόκρισης φτάνοντας τις 7 νίκες και ενδεχομένως να αποτελείωσε τους Ρώσους, που έπαιξαν για ένα ακόμα ματς χωρίς Σβεντ και Γκιλ, αφού κλείνουν τον γύρο με 5 νίκες και πολύ χαμένο έδαφος.

Το 0-7 στο 2' ήταν ενδεικτικό των προθέσεων της Μπασκόνια και του... μουδιάσματος της Χίμκι . Οι Βάσκοι στο 4' ήταν στο 3-12 με 5/5 σουτ και η πρώτη αντίδραση της Χίμκι με μπροστάρη τον Τζένκινς έφερε το 15-17 στο 7'. Ο Σιλντς ήταν ασταμάτητος για την Μπασκόνια και στο 19-27 του δεκαλέπτου είχε ήδη 13 πόντους.

Στο 15' οι φιλοξενούμενοι είχαν φτάσει στο +15, 21-36 κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ο Μπαρτζώκας έψαχνε απεγνωσμένα μια λύση και την βρήκε από τον Μάρκοβιτς ο οποίος έδωσε ενέργεια στην ομάδα του, την αφύπνισε και της επέτρεψε να μειώσει στο 36-43 του ημιχρόνου που κρατούσε σε κάποιο ενδιαφέρον το ματς.

Η διακοπή του αγώνα στο 22' επειδή έσπασε το ένα ταμπλό με το σκορ στο 36-45, έφερε τις δύο ομάδες στο παρκέ αλλαγμένες. Με σερί από τρίποντα η Χίμκι που ξαφνικά... αναστήθηκε όχι μόνο κάλυψε την διαφορά, αλλά στο 28'30'' προσπέρασε για πρώτη φορά, με 52-51 και τον Μποστ να έχει σύρει τον χορό. Το 58-57 του δεκαλέπτου έφερνε το ματς σε νέα αφετηρία και τους Ρώσους πλέον να το έχουν πιστέψει.

Η Μπασκόνια άριχσε την τελευταία περίοδο με σερί 7-0, έδειξε ότι είχε ξαναβρεί την ηρεμία της και λύσεις από μακριά κυρίως με τον Τζάνινγκ, στο 35' πήγε στο +10, 65-75 και όλα έδειχναν ότι η Χίμκι είχε ξεμείνει μετά την μεγάλη αντεπίθεση και οι Βάσκοι είχαν και πάλι στα χέρια τους την πολύτιμη νίκη.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Το κρύο αίμα του Ματ Τζάνινγκ αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο για την Μπασκόνια. Την ώρα που η Χίμκι είχε επιστρέψει για τα καλά στο ματς, ο Αμερικανός με το Γεωργιανό διαβατήριο σκόραρε καθοριστικά τρίποντα και ουσιαστικά έκρινε το ματς.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Χίμκι έζησε και εν τέλει... πέθανε με το τρίποντό της. Εκεί πόνταρε εξ αρχής, δεν μπήκαν και βρέθηκε πολύ πίσω, μπήκαν και επέστρεψε, σταμάτησαν να μπαίνουν και έχασε. Το 12/30 δεν είναι κακό ποσοστό, όμως για μια ομάδα που σούταρε 27 δίποντα, άρα εκεί πόνταρε, δεν ήταν και αρκετ'ο.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ