22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άγρια «καρφιά» για τον… ηγέτη Πίπεν

Πολλοί είναι αυτοί, πια, με αφορμή και το «The Last Dance», που έκανε μια τρομερή επιτυχία μέσα από τις πλατφόρμες του Netflix και του ESPN, για το λόγο που πολλές φορές δε γινόταν για τους σπουδαίους συμπαίκτες του Μάικλ Τζόρνταν. Στα πρώτα δύο επεισόδια, δε, είχε αφιερωθεί σημαντικός χρόνος στον Σκότι Πίπεν, από τις δυσκολίες στα παιδικά του χρόνια μέχρι την καταξίωση με τους Μπουλς.

Με τις λεπτομέρειες να έρχονται στο «φώς», λοιπόν, τόσο για το ρόλο που είχε στο σύνολο του Φιλ Τζάκσον με χρήματα εμφανώς λιγότερα σε σύγκριση με την πραγματική του αξία όσο και, αντιθέτως, το πώς αντιμετώπιζε τους συμπαίκτες του ο «Air», ο ίδιος θα βρήκε αρκετούς συμμάχους. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είχαν τους ρόλους του… καλού και του κακού «μπάτσου», ή ότι η αδικία για τον Πίπεν ήταν σημαντική, αφού μέχρι να έρθει ο Τζόρνταν δεχόταν τη μια «σφαλιάρα» στα playoffs μετά την άλλη.

Αυτή, όμως, όπως συμβαίνει πάντα, είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά λέει, ότι τον καιρό που ο Τζόρνταν αποφάσισε… να το ρίξει στο μπέιζμπολ, οι Μπουλς δεν πέτυχαν στην ουσία τίποτα. Μπορεί να λέει, επίσης, ότι δεν ο Σκότι Πίπεν δεν έκανε για πρώτο «βιολί», για το ρόλο του ηγέτη της ομάδας.

Αυτό δεν φάνηκε τόσο πολύ στη δυναστεία των «Ταύρων», όσο κυρίως στον καιρό όπου αγωνίστηκε με τους Χιούστον Ρόκετς, αντί 5ετούς συμβολαίου ύψους 67.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα αυτά θεωρητικά άξιζε και με το παραπάνω στην προηγούμενη ομάδα του, αλλά όχι και σε αυτή όπου αποφάσισε το 1998 να παίξει.

Ένας πρώην συμπαίκτης του 54χρονου σήμερα άλλοτε σούπερ σταρ, ο Ματ Μπούλαρντ, δε θυμάται με τον καλύτερο τρόπο την κοινή τους συνύπαρξη στο Τέξας, όπως και τη γενική αντιμετώπιση του Πίπεν στην ομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πίπεν επιχείρησε να γίνει… σαν τον Τζόρνταν, αλλά ποτέ δεν μπήκε στο πνεύμα των «Ρουκετών».

«Όταν έφυγε από το Σικάγο, δεν είχα καταλάβει ότι δεν πληρωνόταν για αυτό που έπρεπε για επτά ολόκληρα χρόνια. Δεν ήξερα πως βίωνε αυτή την πικρία, μέχρι να έρθει σε εμάς. Αυτό που θυμάμαι, όμως, όπως και οι υπόλοιποι, είναι πως όταν ήρθε ο Σκότι στην προετοιμασία, δεν έμοιαζε ιδιαίτερα να θέλει να προσαρμοστεί», αναφέρει ο άλλοτε σέντερ του ΠΑΟΚ στο «SportsTalk 970».

Ο ίδιος, μάλιστα, συμπληρώνει πως «δεν προσπάθησε πραγματικά ποτέ να γίνει μέλος της ομάδας. Ερχόταν νομίζοντας, ότι είναι ο Τζόρνταν. Το νιώθαμε όλοι μας και πάντα με ξενίζουν τέτοιες συμπεριφορές. Ο Σκότι Πίπεν θα έλεγα, ότι δεν είναι από τους αγαπημένους συμπαίκτες που είχα. Κι αυτό, γιατί όταν έπαιζα μαζί του, δεν προσπαθούσε να είναι στέλεχος της ομάδας. Προσπαθούσε να είναι ο απόλυτος ηγέτης και αυτό δεν λειτουργούσε».

Κάπως έτσι, αποδεικνύεται πως… δεν κάνουμε όλοι για όλα. Ίσως όλα αυτά να έχουν σημαντική δόση αλήθειας, καθώς μόλις έναν χρόνο μετά ο Πίπεν πήγε στους Μπλέιζερς, όπου η κατάσταση ήταν καλύτερη, αλλά το 2000 η ομάδα αποκλείστηκε από τους Λέικερς στους τελικούς Δύσης. Στο Πόρτλαντ έμεινε και για 4 χρόνια, πριν κλείσει την καριέρα του στο αγαπημένο του Σικάγο, κάνοντας το 2003 το δικό του… τελευταίο χορό με τους Μπουλς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ