17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαδήλωσε και η οικογένεια Αντετοκούνμπο (vid+pics)

Ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες του ΝΒΑ βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν ειρηνικά κατά των φαινομένων αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αφού έστειλε το μήνυμά του μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κατέβηκε στο κέντρο του Μιλγουόκι και διαδήλωσε μαζί με τα αδέρφια του, Θανάση και Αλέξανδρο, τη μητέρα τους Βερόνικα, τη σύντροφό του Μαράια Ρίντλσπριγκερ και το γιο τους, Λίαμ.

Στο πλευρό τους ήταν και αρκετοί παίκτες των Μπακς, όπως οι Μπρουκ Λόπεζ, Φρανκ Μέισον, Στέρλινγκ Μπράουν και Ντόντε Ντι Βιντσέντζο.

Ο 25άχρονος γκαρντ/φόργουορντ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν πάνω «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», ενώ φορούσε μάσκα και γάντια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μοίρασε και μπουκάλια με νερό στους υπόλοιπους διαδηλωτές και φώναξε μεταξύ άλλων από το μεγάφωνο: «Αυτή είναι η πόλη μας και ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια. Θέλουμε την αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και για αυτό είμαστε εδώ. Για αυτό είμαστε σε αυτήν την παρέλαση μαζί σας. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ, στο Μιλγουόκι, και να μη φοβάται να περπατάει στους δρόμους. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ