16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντετοκούνμπο: «Φθάνει πια»

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα έχει συγκλονίσει άπαντες, με το Γιάννη Αντετοκούνμπο να μη μένει αμέτοχος, ξεσπώντας μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέσσερις αστυνομικοί στη Μινεάπολις ακινητοποίησαν τον άοπλο άνδρα στο έδαφος, με το πρόσωπό του στο δρόμο, ενώ εκείνος δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο 46άχρονος βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία, γεγονός που προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και όχι μόνο. Ο 25άχρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς τοποθετήθηκε μέσω Twitter, γράφοντας γεμάτος αγανάκτηση: «Πραγματικά, δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς αισθάνομαι, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι φθάνει πια! Είναι ώρα για αλλαγή!».

Εν συνεχεία, παρέθεσε τα ονόματα τόσο του Τζορτζ Φλόιντ όσο και του Αχμάντ Άρμπερι, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ τον περασμένο Φεβρουάριο από δύο λευκούς άνδρες ενώ είχε βγει για τρέξιμο στη συνοικία Σατίλα Σορς της κομητείας Γκλιν της Τζόρτζια. Ο νεαρός Αφροαμερικανός πυροβολήθηκε τρεις φορές εξ επαφής, χωρίς κανένα λόγο. Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν, μετά τη σύλληψή τους, πως θεώρησαν πως ήταν κλέφτης που τριγυρνούσε επιδεικτικά στο δρόμο μπροστά από το σπίτι τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ