24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Για το κόλπο με Ούντριχ η ΑΕΚ!

Ένα μεγάλο μεταγραφικό χτύπημα κυνηγά αυτές τις μέρες η ΑΕΚ, καθώς προσπαθεί να κάνει δικό της τον Μπένο Ούντριχ! Τον σπουδαίο διεθνή Σλοβένο πόιντ γκαρντ, που επί 13 συναπτά έτη αγωνιζόταν στο ΝΒΑ και πέρυσι έπαιξε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας με τη Ζαλγκίρις.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και κάμποσο καιρό, η Ένωση έχει βγει στην αγορά ψάχνοντας για έναν καθαρό πλέι μέικερ, καθώς εκεί εντοπίζεται η βασική δομική αδυναμία του ρόστερ της. Ο Εξέβιερ Ράταν Μέις δεν είναι τέτοιος και επιπλέον δεν παρουσιάζει με το πέρασμα του χρόνου την αναμενόμενη βελτίωση, με αποτέλεσμα ο Λούκα Μπάνκι να έχει προβληματιστεί έντονα από αυτόν και να έχει πειστεί ότι πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Έναν παίκτη που θα είναι καθαρός πόιντ γκαρντ και ταυτόχρονα θα είναι πιο έμπειρος, ώστε να μπορέσει να εγκλιματιστεί γρήγορα και να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Σαν τον Ούντριχ δηλαδή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του basketa.gr, ο Λούκα Μπάνκι έχει καταλήξει στην περίπτωση του 36χρονου και ύψους 1,91μ. Σλοβένου, έχοντας αφήσει να περάσουν σε δεύτερο ή και τρίτο πλάνο περιπτώσεις παικτών όπως ο Ντόμινικ Ουότερς και ο Λάρι Ντρου, που επίσης έχουν τεθεί υπόψη του και τις έχει εξετάσει. Και προσπαθεί να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα ανάλογα με αυτά που χρησιμοποίησε μιλώντας με τους Γιόνας Ματσιούλις και Χάουαρντ Σαντ Ρος. Μόνο που ο Ούντριχ είναι πιο δύσκολη περίπτωση.

Στην ηλικία του και με το background του δεν έχει καμία πρεμούρα να υπογράψει στην ΑΕΚ κι αυτό είναι κάτι που έχουν καταλάβει ο Μπάνκι και οι συνεργάτες του στις επαφές που έχουν κάνει ως τώρα μαζί του. Για την ώρα ο Σλοβένος, που από τον περασμένο Ιούνιο, όταν έληξε η συνεργασία του με τη Ζαλγκίρις, είναι ελεύθερος, εμφανίζεται αρνητικός και διατεθειμένος να περιμένει κι άλλο για να βρει αυτό που του αρέσει. Πιθανότατα, δηλαδή, μια ομάδα από την Ευρωλίγκα. Αν δεν το βρει, τότε η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει. 

Τα ίδια έκανε και πέρυσι ο Ούντριχ. Προερχόμενος από μια καριέρα 13 ετών στο ΝΒΑ, δεν βιάστηκε, όταν τον Οκτώβριο του 2017 οι Πίστονς τον άφησαν ελεύθερο. Περίμενε ώσπου τέτοια εποχή ακριβώς, παραμονή Χριστουγέννων του 2017, η Ζαλγκίρις του πρόσφερε συμβόλαιο και τη δυνατότητα να παίξει στην Ευρωλίγκα. Πήγε στο Κάουνας και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να φτάσει ως το φάιναλ φορ.

Και φέτος, προφανώς, αναζητά ένα συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα, κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, διότι στη διάρκειά της θα γίνουν οι αλλαγές στα ρόστερ. Αν ο Ούντριχ βρει ομάδα, η ΑΕΚ θα μείνει με τη... γλύκα. Αν δεν βρει, όμως, οι πιθανότητές της να τον αποκτήσει θα αυξηθούν κατακόρυφα. 

Πρόκειται πάντως για έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ και θα την ανεβάσει επίπεδο, εφόσον αποκτηθεί. Από τα 13 χρόνια του στο ΝΒΑ, η τετραετία 2007-11 στο Σακραμέντο ήταν η πιο μεστή και ουσιαστικη, καθώς είχε 12,6 πόντους και 4,7 ασίστ κατά μέσο όρο. Έχει παίξει επίσης στους Σαν Αντόνιο Σπερς, που τον επέλεξαν στο νούμερο 28 του ντραφτ του 2004, και στους Μιλγουόκι Μπακς, Ορλάντο Μάτζικ, Νιου Γιορκ Νικς, Μέμφις Γκρίζλις, Μαϊάμι Χιτ, Ντιτρόιτ Πίστονς.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, τελούν υπό την αίρεση ότι η ΑΕΚ θα εξοφλήσει το χρέος προς τον Τζάουαντ Ουίλιαμς και θα αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών που της έχει επιβάλει η FIBA. Κάτι το οποίο δεν είναι δύσκολο να γίνει, όχι μόνο επειδή το ποσό είναι μικρό (25 χιλιάρικα), αλλά και επειδή η διαδιακασία άρσης της απαγόρευσης είναι απλή και άμεση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ