32.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Έμεινε στον… άσο και ψάχνει

Ο τραυματισμός του Εξέβιερ Ράταν Μέις και η απουσία του για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες από τη δράση, έρχεται στη χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία για την ΑΕΚ. Διότι εξακολουθεί να είναι τραυματίας και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα στην ουσία έχει ξεμείνει από πλέι μέικερ. 

Στον αγώνα της Τρίτης με τη Λιετκαμπέλις και του ερχόμενου Σαββάτου με την Κύμη για το πρωτάθλημα το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού και της δημιουργίας θα επωμιστεί ο Δημήτρης Μωραΐτης, ο οποίος θα πάρει την ευκαιρία του και θα κληθεί να ανταποκριθεί όπως ο Γιώργος Τσαλμπούρης. Το έργο του θα συνδράμουν ο Μάλκολμ Γκρίφιν, που δεν είναι καθαρός πόιντ γκαρντ, αλλά μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση, και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που δεν είναι καθόλου πόιντ γκαρντ, αλλά φέτος βοηθά πολύ στο κομμάτι της δημιουργίας φάσεων για τους συμπαίκτες του. Την άλλη εβδομάδα, οπότε υπάρχουν τα παιχνίδια με Αντβέρπ και Ήφαιστο πριν από τη διακοπή, βλέπουμε. Μπορεί να έχει επιστρέψει ο Ξανθόπουλος.

Πάντως ο τραυματισμός του Ράταν Μέις και η απουσία του για σημαντικό χρονικό διάστημα έχει αναγκάσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ να ξαναβγάλουν από τα συρτάρια τους τις λίστες με ξένους πόιντ γκαρντ και να αρχίσουν να τις κοιτάζουν και πάλι. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το basketa.gr, βλέμματα προς την αγορά είχαν αρχίσει να ρίχνουν και πριν τραυματιστεί ο Καναδός, στη λογική ότι δεν είναι καθαρός πλέι μέικερ και ότι η ομάδα χρειάζεται έναν καθαρό "άσο".

Απόφαση απόκτησης ξένου πόιντ γκαρντ δεν έχει ληφθεί ακόμα. Και δεν είναι γνωστό αν ο Λούκα Μπάνκι διατίθεται να στηρίξει ή όχι μέχρι τέλους την επιλογή του Ράταν Μέις, ο οποίος είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν είναι πλέι μέικερ. Ρόλο σε αυτό θα παίξει και πώς θα πάει η αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό του.

Το βέβαιο πάντως είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ότι ο Ιταλός και οι συνεργάτες του ερευνούν την αγορά μήπως εντοπίσουν κάποια καλή περίπτωση παίκτη με προσιτό κασέ, που να μπορεί να έρθει. Τι θα κάνουν αν τον βρουν, μένει να το δούμε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ