32.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Απαγόρευση μεταγραφών στην ΑΕΚ!

Εδώ και τρεις ημέρες, από τις 18 Δεκεμβρίου, η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει διεθνείς μεταγραφές! Δεν μπορεί, δηλαδή, να αποκτήσει παίκτη που αγωνίζεται σε οποιοδήποτε ξένο πρωτάθλημα. Ο λόγος; Της έχει επιβληθεί η σχετική απαγόρευση από τη FIBA με βάση το άρθρο 3-335 του εσωτερικού κανονισμού της, επειδή δεν έχει συμμορφωθεί σε δύο (2) αποφάσεις, που έχει εκδώσει σε βάρος της το Διαιτητικό Δικαστήριο της διεθνούς ομοσπονδίας (ΒΑΤ).

Η σχετική κύρωση είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της FIBA, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται συγκεκριμένα οι αποφάσεις λόγω των οποίων επιβλήθηκε. Η μία πάντως πρέπει να είναι αυτή που κέρδισε ο Τζαουάντ Ουίλιαμς, στον οποίον το ΒΑΤ επιδίκασε τον περασμένο Αύγουστο ένα ποσό περίπου 25.000 Ευρώ από τη συνεργασία των δύο πλευρών τη σεζόν 2016-17.

Πάντως η κατάσταση δεν είναι και τόσο άσχημη, όσο ενδεχομένως να πιστέψει κανείς όταν ακούει τον όρο "απαγόρευση μεταγραφών". Αν η ΑΕΚ εξοφλήσει τα ποσά που οφείλει βάσει των δικαστικών αποφάσεων ή συμφωνήσει με αυτούς που έχουν λαμβάνειν σε διακανονισμό και ενημερώσει τη FIBA, τότε η απαγόρευση μεταγραφών (ban αγγλιστί), αίρεται άμεσα χωρίς καμία άλλη επίπτωση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ