16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα καλύτερα παιχνίδια της 10ετίας στο NBA

Μια καινούργια σεζόν  και  δεκαετία είναι προ των πυλών στον μαγικό κόσμο του NBA και μερικοί από τους έμπειρους αναλυτές του ESPN αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία λίστα με τα 8 καλύτερα παιχνδία που είδαμε από το 2010 και μετά. 

H καταμέτρηση είναι αντίστροφη και στη θέση νούμερο 8 βρίσκεται το Game 6, μεταξύ των Χιτ και τον Σέλτικς για τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, στις 7 Ιουνίου του 2012. Το παιχνίδι έληξε με σκορ 98-79 υπέρ των Χιτ, χάρη στην κυρίαρχη εμφάνιση του Λεμπρόν Tζέιμς με 45 πόντους και 15 ριμπάουντ, που πήγε τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι, στο Μαϊάμι. 

Στη θέση νούμερα 7 τοποθετούν το τέταρτο παιχνίδι των playoff του πρώτου γύρου, μεταξύ  Ντάλας Μάβερικς και Πόρτλαντ Τρειλ Μπλέιζερς, με τους τελευταίους να επικρατούν με 2 πόντους, 82-84, στις 23 Απριλίου του 2011. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το Πόρτλαντ ο Μπράντον Ρόι, που από βασικός πυλώνας είχε βρεθεί στον πάγκο της ομάδας μετά από διπλή εγχείρηση στο γόνατο. Εκείνο το βράδυ όμως έγινε πάλι σούπερ σταρ, όταν κατάφερε να γυρίσει και να κερδίσει το ματς από μια διαφορά 21 πόντων. 

Στην έκτη θέση συναντάμε ένα παιχνίδι regular season, μεταξύ Γκόλντεν Στέιτ και Οκλαχόμα, στις 27 Φεβρουαρίου του 2016, που βρήκε νικητές τους Πολεμιστές με 121-118. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Στεφ Κάρι έπιασε το ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα σε έναν αγώνα, σκοράροντας 12 φορές έξω από τα 6.75, ρεκόρ το οποίο κατείχε βέβαια ο ίδιος. Το δωδέκατο τρίποντο του Κάρι σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της παράτασης από απόσταση που φτάνει περίπου τα 9.8 μέτρα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Επίσης, οι Ουόριορς μέχρι εκείνο το βράδυ μετρούσαν 52 νίκες σε 57 παιχνίδια και τελείωσαν τη σεζόν με 73(!) νίκες. Ααα, και ο Κέβιν Ντουράντ βρισκόταν ακόμα στο αντίπαλο στρατόπεδο. 

Στην πέμπτη θέση, ενα παιχνίδι κανονικής περιόδου, μεταξύ Γιούτα Τζαζ και Λος Άντζελος Λέικερς, στις 13 Απριλίου του 2016. Ένα παιχνίδι που το σκορ δεν είχε καμία σημασία. Το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπε Μπράιαντ!Ένα παιχνίδι που ο Σακίλ Ο'Νίλ προκάλεσε τον Κόμπι να βάλει 50 πόντους, κι εκείνος έβαλε 60. Ένα παιχνίδι που οι Λέικερς έδωσαν διαπιστεύσεις σε 336 δημοσιογράφους από 40 διαφορετικές χώρες. Ένα παιχνίδι που δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία. Ένα παιχνίδι που γινόταν το ίδιο βράδυ, με αυτό που οι Ουόριορς πέτυχαν την 73η νίκη τους και φιλοξένησαν άλλους 350 δημοσιογράφους. "The Mamba out Game". 

Στη θέση νούμερο τέσσερα, οι ειδικοί επέλεξαν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών του 2011, ανάμεσα στους Ντάλας Μάβερικς και τους Μαϊάμι Χιτ. Οι εν λόγω τελικοί είχαν τεράστιο ενδιαφέρον λόγω των μεγάλων τους πρωταγωνιστών. Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ, Κρίς Μπος, Ντίρκ Νοβίτσκι, Τζέισον Κίντ, Σόν Μάριον. Ήταν η πρώτη χρονιά των Big 3 στο Μαϊάμι, αλλά εκείνο το βράδυ με τη νίκη των Μάβεριρκς με 95-93, έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας και μετά από 6 αναμετρήσεις, να χαρίσει εν τέλει στον Ντίρκ Νοβίτσκι, τον καλύτερο Ευρωπαίο παίκτη  αυτής της δεκαετίας στο NBA, το ένα και μοναδικό του πρωτάθλημα. 

Στο νούμερο 3 έχουμε ξανά μία αναμέτρηση των Ουόριος με την Οκλαχόμα, αυτή τη φορά στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, το 2016, και πιο συγκεκριμένα στο Game 6. Οι splash brothers, έκαναν πάλι τα μαγικά τους, έβαλαν μαζί 11 τρίποντα, νούμερο  ρεκόρ για παιχνίδι playoff και πήγαν τη σειρά σε έβδομο ματς, επικρατώντας με 108-101. Ο Κλέι Τόμπσον ήταν ο ρυθμιστικός παράγοντας του αγώνα, σκοράροντας 19 πόντους στην τελευταία περίοδο. Εκείνο το παιχνίδι έμελλε να είναι και το τελευταίο του Ντουράντ στην έδρα της Οκλαχόμα, πρωτού πάρει μεταγραφή για τους πολεμιστές και αλλάξει τα δεδομένα. 

Στη θέση νούμερο δύο, βρίσκεται φυσικά το Game 7 των τελικών της ίδιας χρονιάς, που βρήκε τους Καβαλίερς πρωταθλητές, μετά την επικράτησή τους με 93-89.Ο Λεμπρόν Τζείμς και ο Κάιρι Ίρβινγκ τα έβαλαν με την ομάδα του Στιβ Κερ, που εκείνη τη σεζόν μέτραγε το ιστορικό νούμερο των 73 νικών στην κανονική διάρκειας και τους στέρησαν  ένα πρωτάθλημα που θα ολοκλήρωνε ιδανικά εκείνη τη μαγική σεζόν. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν ιστορικό για το Κλίβελαντ, που είχε να πανηγυρίσει τίτλο από το 1964. Πρωτάθλημα που αποτελούσε στόχο και υπόσχεση του Λεμπρόν στους φίλους της ομάδας κατά την επιστροφή του. 

Το καλύτερο παιχνίδι της δεκαετίας ωστόσο σύμφωνα με το ESPN, δεν είναι άλλο από το Game 6  των τελικών του 2013, με τη μονομαχία των Σαν Αντόνιο Σπέρς και των Χίτ. Μένουν μόλις 9 δευτερόλεπτα και οι Σπερς προηγούνται με 95-92.  Ο Λεμπρόν Τζέιμς σουτάρει αλλά αστοχεί. Ο Κρίς Μπος βρίσκεται στη σωστή θέση και κερδίζει το ριμπάουντ από τον πιο κοντό Μάνου Τζινόμπιλι. Ο Ρέι Άλλεν έχει στηθεί στη γωνία και περιμένει μια πάσα από τον Κρίς Μπος. Η πάσα έρχεται και ο Άλεν κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Σουτάρει για 3 και στέλνει το ματς στην παράταση. Οι Σπερς έχουν κάνει το μεγαλύτερο λάθος αφήνοντας ελεύθερο έναν από τους χαρισματικότερους μπομπέρ της ιστορίας και το πληρώνουν. Ηττώνται με 103-100. Η σειρά πάει σε έβδομο παιχνίδι. To Μαϊάμι κερδίζει το ματς και το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Όλα τα άλλα ανήκουν πια στην ιστορία!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ