26.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Παπανικολάου λαμπρός τον οδηγεί

Με τον Κώστα Παπανικολάου να σκοράρει ακόμα και πίσω από τη σέντρα ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από τη Θεσσαλονίκη (84-77) κάνοντας το 2-0 επί του Αρη και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο φάιναλ φορ της Πόλης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος βρίσκονται σχεδόν με τα δύο πόδια στον τελικό του πρωταθλήματος (εύκολα ή δύσκολα θα γινόταν αυτό) αλλά πλέον όλη η προσοχή τους στρέφεται στον ημιτελικό της 19ης Μαϊου στην Κωνσταντινούπολη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το φάιναλ φορ.

Ο Αρης έδειξε αντίδραση ουσιαστικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημχρόνου όταν και προηγήθηκε με 44-43, αλλά ο Ολυμπιακός με Σπανούλη κι Παπανικολάου έκανε ένα γρήγορο 12-0 και αργότερα συνολικά ένα 19-2 (46-62 στο 26') βάζοντας τέλος σε κάθε ελπίδα του Αρη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την σημαντική απουσία του Καββαδά (πρόβλημα στη μέση) αλλά και του Τζάκσον (πονάει στο πέλμα, αλλά είναι ουσιαστικά ξένο σώμα) ενώ αντίθετα με τους φιλοξενούμενους έπαιξε ο Ιωάννης Παπαπέτρου που τη γλύτωσε φθηνά στον πρώτο ημιτελικό όταν έπεσε άτσαλα στο παρκέ μετά από ένα χτύπημα - άθελα του - του Τζάκσον στην καρωτίδα.

Ο Αρης πάντως δεν τα παράτησε, μείωσε ακόμα και σε 62-69 αλλά οι φιλοξενούμενοι που είχαν σε καλό βράδυ και τον Μπίρτς (11π. και 14ρ.) κράτησαν χωρίς δυσκολία τη νίκη. 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:  Θέλει και ρώτημα ; Ο Κώστας Παπανικολάου σκόραρε σχεδόν από το σπίτι του (23 πόντοι με 5/7 τρίποντα το ένα πίσω από τη σέντρα στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου) μαζεύοντας και 7 ριμπάουντ. Επαιξε εξαιρετική άμυνα και γενικότερα έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα ομαδικός (19 ασίστ εκ των οποιων τις 8 μοίρασε ο Σπανούλης) ενώ με ποσοστό 47% στα τρίποντα (16/34) έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους οι οποίοι δεν αξιοποίησαν στον υπέρτατο βαθμό την οριακή υπεροπλία τους στα ριμπάουντ (38 έναντι 34).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Περισσότερα σε λίγο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ