14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δεν… στραβοπάτησε και μπήκε οκτάδα

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ακριβώς όπως έπρεπε απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, τη νίκησε μπροστά σε 10.000 οπαδούς του στο ΟΑΚΑ με 77-67 και πλέον μπήκε στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα της Ευρωλίγκας, μετά από 17 αγωνιστικές.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πλέον ρεκόρ 8-9 και βρίσκονται στην όγδοη θέση μαζί με τους Βαυαρούς. Την Παρασκευή (11/1) η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα παίξει εκτός έδρας με την Μπαρτσελόνα, ενώ η Μπάγερν θα φιλοξενήσει την Αρμάνι Μιλάνο.

«Ζεστό» ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού που είχε μπροστάρη το Νικ Καλάθη και μετά από ένα πεντάλεπτο στο οποίο οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν, οι «πράσινοι» ξέφυγαν 15-9 στο 6’. Λίγο αργότερα η διαφορά ανέβηκε στους δέκα (19-9, 9’), ενώ το πρώτο τρίποντο της βραδιάς για τους γηπεδούχους από τον Ιωάννη Παπαπέτρου διαμόρφωσε το 22-11 που ήταν και το σκορ στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Η διαφορά ανέβηκε μέχρι και τους 15 πόντους (26-11, 13’), με το «τριφύλλι» να παίζει πολύ καλή άμυνα και να μην επιτρέπει στους Γερμανούς να σκοράρουν. Σιγά-σιγά πάντως βρήκαν το ρυθμό τους οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς και «ροκάνισαν» τη διαφορά πλησιάζοντας στους οκτώ πόντους στο 18’ (33-25), ένα ξέσπασμα όμως από πλευράς γηπεδούχων ήταν αρκετό για να κλείσει το ημίχρονο με 43-32.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να μπουν στο... κόλπο και μείωσαν στο 22’ 45-39 αναγκάζοντας τον Ρικ Πιτίνο να καλέσει για πρώτη φορά στον αγώνα τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» ανέβασαν άμεσα την απόδοσή τους και ξέφυγαν ξανά 51-41 στο 25’, ενώ στο τέλος της τρίτης περιόδου ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 59-50 και η ελληνική ομάδα είχε προβάδισμα νίκης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 65-54 στο 32', αλλά οι Βαυαροί δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 67-59 στο 34', θέλοντας να βάλουν δύσκολα μέχρι το φινάλε. Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός διατηρούσε σταθερά την πρωτοπορία και δεν επέτρεψε στην Μπάγερν να πλησιάσει ποτέ και η κόρνα τη λήξης τον βρήκε νικητή με 77-67.

Ο ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΕΡΟΣ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κάνοντας ουκ ολίγα πράγματα στο παρκέ. Ο 25χρονος φόργουορντ τελείωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα και δύο λάθη. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Νικ Καλάθη ο οποίος πάντως έχει σταθεροποιήσει τον τελευταίο καιρό την απόδοσή του. Ο αρχηγός των «πράσινων» πέτυχε 13 πόντους και μοίρασε ισάριθμες ασίστ φτάνοντας σ' ένα ακόμα double double. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 21 πόντους, αλλά έμοιαζε απελπιστικά μόνος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για ένα ακόμα βράδυ ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος στα τρίποντα και τις βολές, αλλά παρ' όλα αυτά πήρε τη νίκη χάρη στην ευστοχία του στα σουτ δύο πόντων, στην καλή του άμυνα, αλλά και στην αναλογία των ασίστ για λάθη. Στον αντίποδα, η Μπάγερν ήταν εξίσου άστοχη και δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα από αυτό το παιχνίδι.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ