15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης στο basketa.gr: «Κάθε μας αποστολή είναι και μια μικρή Οδύσσεια»

Παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέσεις με τα προηγούμενα παιχνίδια ο ΒΑΟΛ ανέτρεψε κάθε δεδομένο στο ματς κόντρα στον Μίλωνα και έτσι κατέκτησε την δεύτερη νίκη του του στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νότου.

Το παιχνίδι ουσιαστικά ανετράπη από την άμυνα, όμως οι 19 πόντοι που σκόραρε ο Χρήστος Ανδρουλάκης φάνηκαν άκρως πολύτιμοι στους γηπεδούχους ώστε να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Ο γκαρντ που βρίσκεται από τη επάνοδο του Βούρειου στις Εθνικές κατηγορίες, στη Χίο, εξηγεί στο basketa.gr πως ήρθε αυτή η πολύτιμη νίκη αλλά και για ποιον λόγο κάθε παιχνίδι της ομάδα τους είναι μια Οδύσσεια:

«Στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε χάσει την συγκέντρωση μας σε άμυνα και επίθεση!! Ο Μίλωνας ήταν πολύ καλά διαβασμένος και αρκετά εύστοχος με αποτέλεσμα να μας ξεφύγει με μεγάλη διαφορά στο ημίχρονο!! Στην επανάληψη θωρακίσαμε την άμυνα μας δεν δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο, βάλαμε μεγάλα σουτ και με την βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Σε αρκετά παιχνίδια ο ΒΑΟΛ μπαίνει δυνατά στο πρώτο μισό και παθαίνει «μπλακάουτ» στο δεύτερο, πως το… διορθώσατε αυτό στο παιχνίδι της Κυριακής;
«Συνήθως στο τρίτο δεκάλεπτο σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια έχουμε ένα πολύ μεγάλο νεκρό διάστημα με αποτέλεσμα να γκρεμίζουμε ότι κάνουμε στο πρώτο ημίχρονο. Τώρα στο παιχνίδι της Κυριακής (8/12) είχαμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο που ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε άλλες απώλειες στην έδρα μας και ίσως να μας βγήκε πίεση. Στο ημίχρονο ο προπονητής μας μας εμψύχωσε και έτσι καταφέραμε να αλλάξουμε το ματς».

Έχετε πανηγυρίσει νίκη απέναντι σε δυο δυνατές ομάδες όπως είναι ο Αργοναύτης και ο Μίλων εξιτάρει το γεγονός να έχετε δυνατό αντίπαλο, για να παλέψετε για το θετικό αποτέλεσμα;
«Στον φετινό όμιλο δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες θεωρώ ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν παντού».

Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα από νησί να συμμετάσχει στα Εθνικά πρωταθλήματα;
«Κάθε μας αποστολή είναι και μια μικρή Οδύσσεια. Είναι αρκετά δύσκολο και για μας τους παίχτες αλλά και για την διοίκηση που πρέπει να ανταπεξέλθει οικονομικά, σε δύσκολες εποχές, να πρέπει κάθε δύο βδομάδες να προγραμματίσει ένα ταξίδι με ένα καράβι κάποιες φορές και με δύο. Τώρα όσον αφορά τους παίκτες επειδή είμαστε σχεδόν τα ίδια παιδιά και πολύ καλή παρέα εδώ και τρία χρόνια που αγωνιζόμαστε στην κατηγορία, το έχουμε συνηθίσει και πλέον το περνάμε ευχάριστα».

Έρχεται η Οδύσσεια της Κυριακής (15/12), κόντρα στα Χανιά ποιες είναι οι πρώτες σας σκέψεις για αυτό το παιχνίδι;
«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο πηγαίνουμε χωρίς άγχος. Θα δουλέψουμε σκληρά όλη την εβδομάδα στην προπόνηση και θα πάμε εκεί να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Ένα ενδεχόμενο διπλό θα μας δώσει ώθηση για την δύσκολη συνέχεια. Όσων αφορά την Οδύσσεια έχουμε σταματήσει να το χρησιμοποιούμε για δικαιολογία».

Ο κόουτς Βουλικας έχει αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι ο ΒΑΟΛ έχει καλύτερη ομάδα από πέρσι, πως το εξηγείς όμως ότι βρίσκεται στα χαμηλά της κατηγορίας;
«Η ομάδα μας είναι σαφέστατα καλύτερη από πέρσι διότι το καλοκαίρι ενισχύθηκε σημαντικά στις θέσεις 4-5 όπου πονούσαμε Το γεγονός ότι είμαστε χαμηλά στην βαθμολογία οφείλεται στην δυσκολία του ομίλου σε σύγκριση με τον περσινό. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα μας αξίζει να βρίσκεται τόσο χαμηλά, αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο όπως κάναμε την Κυριακή. Τελος θα ηθελα να πω οτι συμπαίκτης μου Γιάννης Σαμιώτης θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν λόγω τραυματισμού στους χιαστους. Θέλω να του ευχηθώ εγώ και οι συμπαίκτες μου να γυρίσει δυνατός και ότι χρειαστεί θα είμαστε δίπλα του».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ