27.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Βίκος Ιωαννίνων: Κάνει την Ήπειρο πρωταγωνίστρια με επιτυχημένη συνταγή (vids)

Ο Βίκος Ιωαννίνων είναι έτοιμος να κάνει την Ήπειρο πρωταγωνίστρια στο ελληνικό μπάσκετ και το Basketa.gr ανατρέχει στην πορεία του τελευταίου ενάμιση χρόνου, που για το 2022 κατέληξε με... ηχηρό μήνυμα στο ντέρμπι με τον Έσπερο Λαμίας για τον 3ο όμιλο της Β' Εθνικής.

Η Ήπειρος εδώ και αρκετά χρόνια αναζητούσε έναν εκπρόσωπο, ο οποίος θα έκανε την περιοχή να αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στα αγωνιστικά δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ, με αποτέλεσμα φυσικά να πέσουν πάνω της οι προβολείς. Ο πρώτος που άρχισε να το πετυχαίνει, ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, που φυσικά είχε και το ιστορικό όνομα, ωστόσο όταν ήρθε η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Α2, δεν άσκησε το δικαίωμα συμμετοχής.

Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι σταμάτησε να υφίσταται η κινητικότητα στα Ιωάννινα. Μετά τα κυρίαρχα χρόνια του ΠΑΣ, ήρθε η σειρά της διοικητικής σύνθεσης της ομάδας να δημιουργήσει μια συστράτευση δυνάμεων με τον Σπάρτακο Ιωαννίνων, ώστε να δημιουργηθεί ο ΑΣΙ Βίκος, ο οποίος βαδίζει στα ίδια χνάρια, έτοιμος να πρωταγωνιστήσει επίσης, ως ένας δυναμικός αντιπρόσωπος των ονείρων των ανθρώπων της περιοχής.

Ο… περίπατος της Γ’ Εθνικής, η συνταγή Κωστόπουλου και το μήνυμα με τον Έσπερο

Μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο, ο Βίκος Ιωαννίνων έχει καταφέρει ουκ ολίγα, «φωνάζοντας» πως θέλει να φέρει στην Elite League, σε πρώτη φάση, μια σημαντική δύναμη της περιοχής. Το πρώτο… μήνυμα δόθηκε στην περσινή Γ’ Εθνική, όταν κυριαρχώντας απόλυτα στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου, κατάφερε με ρεκόρ 17-1, έχοντας τον Νίκο Ρήγγα στον πάγκο να προσφέρει το «πρώτο αίμα», μαζί με μια σειρά παικτών, που γνωρίζουν πολύ καλά από τέτοιες αποστολές.

Το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, ο Νίκος Ρήγγας επεσήμανε πως η αποστολή του είχε ολοκληρωθεί και, επομένως, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η γνωστή και επιτυχημένη συνταγή του Θωμά Κωστόπουλου, του ανθρώπου που είχε φέρει μέχρι την Α2 τον ΠΑΣ, αλλά και μόλις είχε ολοκληρώσει την ίδια πορεία με τον Αίαντα Ευόσμου. Η επιστροφή του στα Ιωάννινα ίσως να ήταν και για τον ίδιο η ιστορία, της οποίας ένα κεφάλαιο έμενε ανολοκλήρωτο, με αποτέλεσμα να δεχθεί την πρόκληση.

Με μια σειρά κομβικών ανανεώσεων, από τον… έφηβο Ντίνο Σταυρόπουλο έως και τον Γιάννη Αναγνωστάκη, μαζί με μεταγραφές παικτών εγνωσμένης αξίας, που σε κάποιο βαθμό γνωρίζουν τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις στο μπάσκετ της περιοχής, από τον Πάτρα και τον Τσιλούλη μέχρι τον Καλαμπάκα και τον Μαυρογιάννη ο Βίκος… δήλωσε ξεκάθαρα πως θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, σε έναν 3ο όμιλο… φωτιά και λαύρα.

Η έως τώρα πορεία του το επιβεβαιώνει. Με εννέα νίκες σε 10 αναμετρήσεις και μοναδική απώλεια στα Τρίκαλα στον πόντο, ισοβαθμώντας με τα Τρίκαλα Basket στην κορυφή, δείχνει έτοιμος για το επόμενο «βήμα», που όλοι θέλουν στην Ήπειρο. Με την κυρίαρχη εμφάνιση και την «30άρα» επί του Εσπέρου Λαμίας, δε, το μήνυμα εστάλη σαφέστατα προς όλους…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ