16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βίκος-Σπάρτακος: Η νέα δύναμη των Ιωαννίνων (vids)

Ο Βίκος Ιωαννίνων επιβεβαιώνει πως είναι η νέα δύναμη της περιοχής και το Basketa.gr παρουσιάζει την πορεία των Ηπειρωτών μέσα από μια «συστράτευση», που ετοιμάζεται να παρουσιάσει έναν νέο πρωταγωνιστή στο ελληνικό μπάσκετ

Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε αρκετή… κινητικότητα στα Ιωάννινα. Η περιοχή είχε έναν απόλυτο μπασκετικό αφέντη τα τελευταία χρόνια, στο όνομα του ΠΑΣ, ο οποίος όμως παρότι έφτασε έως την Α2 με μια επέλαση τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας την άνοιξη του 2020 το πρωτάθλημα του Βορρά της Β’ Εθνικής, έστω κι αν η σεζόν διεκόπη λόγω κορονοϊού, δεν αξιοποίησε το δικαίωμα συμμετοχής του στην κατηγορία.

Οι διοικητικές αναταράξεις έφερε μια νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή. Η άλλοτε διοικητική ομάδα του ΠΑΣ «συστρατεύθηκε» με τον Σπάρτακο Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του Α.Σ.Ι. Βίκος, ο οποίος δεν άλλο στόχο από το να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα αποτελέσματα, μέχρι τώρα, τον δικαιώνουν απόλυτα.

Το βέβαιο είναι, ότι και το μπάσκετ των Ιωαννίνων αρχίζει να ακούγεται τα τελευταία χρόνια χάρη στις πρωτοβουλίες ορισμένων ατόμων, που επιθυμούν να το βλέπουν να προχωρά ένα «βήμα» πιο πέρα. Μια τόσο μεγάλη ελληνική πόλη, άλλωστε, αξίζει ένα δυναμικό εκπρόσωπο και αυτό ακριβώς προσφέρει ο Βίκος, έτοιμος για τη δική του καταξίωση.

Προπονητής που… μεγαλώνει με την ομάδα και μια ένωση δυνάμεων

Η δημιουργία του Α.Σ.Ι. Βίκος το καλοκαίρι έφερε ως πρώτη ανάγκη να κινηθεί ο σύλλογος για τον προπονητή, που θα υλοποιούσε το όραμά του. Η απόφαση ήταν να… μεγαλώσει μαζί με τον Νίκο Ρήγγα, ο οποίος είχε πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στη Δάφνη Δαφνίου, στην πρώτη παρουσία της ομάδας στη Β’ Εθνική και, έχοντας φύγει εδώ και κάποια χρόνια από την αγκαλιά του μέντορά του, Αργύρη Πεδουλάκη, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο μεγάλο του προπονητικό δημιούργημα.

Σε μια κίνηση αντίστοιχη εκείνης του ισχυρού ΠΑΣ με τον Θωμά Κωστόπουλο, ο Σπάρτακος αποφάσισε να εμπιστευτεί έναν νεαρό και ταλαντούχο τεχνικό, που έμαθε τον επόμενο καιρό, ότι χρειάζεται να χειριστεί ένα σωρό από ισχυρές μπασκετικές προσωπικότητες, οι οποίες ξεκίνησαν την… παρέλασή τους στα Ιωάννινα αμέσως μετά.

Αν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τις πιο δυνατές μεταγραφικές κινήσεις, αυτές δεν είναι άλλες από τον Γιάννη Αγγελόπουλο, τον Σίμο Ιωακειμίδη και τον Γιάννη Αναγνωστάκη, γεμίζοντας έτσι όλες τις γραμμές μαζί με άλλους παίκτες, που αποτελούν ιδανικούς συμπαραστάτες, με κορυφαίο τον Φώτη Νταβουλτζόπουλο, που είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του με τον Λεύκιππο Ξάνθης, και μαζί του τον Γιάννη Τζελέπη, τον Βασίλη Κολότσιο και τον ταλαντούχο Δημήτρη Αποστολίδη.

Μαζί τους πορεύονται και ορισμένοι παίκτες, που έμειναν από την… προηγούμενη κατάσταση του Σπάρτακου, ο οποίος ήδη κοίταζε ψηλά. Ο Ντίνος Λαμπρόπουλος έχει αναχθεί σε τοτέμ της ομάδας, ο Δημήτρης Πρεμέτης είχε τη δική του συμβολή και μαζί βρίσκονται κι άλλοι νεαροί μπασκετμπολίστες. Ιδιαίτερη αναφορά, όμως, αξίζει στον… γερόλυκο Ντίνο Σταυρόπουλο, ο οποίος στα 46 του δε σταματά πουθενά, έχοντας προηγουμένως συμβάλει όσο ελάχιστοι, στο να μάθει όλη η Ελλάδα τον αγαπημένο του Χαρίλαο Τρικούπη, ή Μεσολόγγι όπως μετονομάστηκε στην Basket League.

Με όλους αυτούς τους «αστέρες» δεν είναι να απορεί κανείς για το 8-0 στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η αρχή έγινε με τον πολύ ανταγωνιστικό ΓΣ Αλμυρού του Μιχάλη Πολίτη και η συνέχεια είχε ως «θύματα», τόσο τα Τρίκαλα στο ντέρμπι κορυφής όσο και τον Αχέροντα Καναλακίου, τον Αμπελώνα, την Αναγέννηση Λαμίας, τη ΓΕ Αγρινίου, τον ΓΣ Σοφάδων και τον ΓΣ Αγριάς, παιχνίδια με ξεκάθαρη επικράτηση τις περισσότερες φορές.

Το έργο της… καταδίωξης έχει γίνει πια εξαιρετικά δύσκολο, με τον Αλμυρό αυτή τη στιγμή να είναι πιο κοντά στο 6-1 και μια διαφορά επτά πόντων μεταξύ τους στο ματς του δεύτερου γύρου στη Μαγνησία, αν και είναι σαφές ποιος έχει το πάνω χέρι. Και η νέα δύναμη των Ιωαννίνων είναι έτοιμη να μείνει ως πρωταγωνίστρια για πολύ καιρό…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ