21.6 C
Athens
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025

Παναγιωτόπουλος: «Η φιλοσοφία στον ΚΑΟΧ δεν αλλάζει, και Elite League να πάμε θα είναι μόνο με γηγενείς»

Συνεχίζει από πέρυσι… ο ΚΑΟ Χαλκιδικής που μετά το 92-86 επί της Ελευθερούπολης έφτασε το 2/2 στον 3ο όμιλο της National League 1.

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία και μιλώντας στο EOK WebRadio ανέπτυξε διεξοδικά το πλάνο του.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί της Ελευθερούπολης: «Όπως ξέρουμε, η Ελευθερούπολη θέλει να πρωταγωνιστήσει και έχει έμπειρο ρόστερ. Η δουλειά που κάνουμε μάς επιβεβαίωσε ότι μπορούμε να κάνουμε αρκετά για φέτος με στόχους υψηλούς. Ήταν επιβεβαίωση».

Για το θετικό ξεκίνημα της ομάδας του: «Είχαμε πει ότι το ρόστερ είναι νεανικό, από τα 16 άτομα οι 10 είναι έως 18 χρονών. Μακροπρόθεσμα σχέδια δε μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα και μπορεί να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί και τα παιδιά δείχνουν διάθεση».

Για το επερχόμενο (19/10) εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟ Δράμας: «Είναι δύσκολο ματς. Ο ΚΑΟΔ έχει ενισχυθεί σημαντικά. Όπως είδα και το ματς με την ΔΕΚΑ, θα είναι δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα τους. Εμείς πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να προσπαθήσουμε να τους απομακρύνουμε από τις συνήθειές τους. Ο φετινός όμιλος έχει συνολικά βελτιωθεί όσον αφορά το επίπεδο. Οι ομάδες επενδύουν και ενισχύονται, έχουν στόχους. Αυτό μάς βάζει τον βαθμό δυσκολίας ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Ο όμιλος μας είναι λίγο υποτιμημένος, αλλά υπάρχουν πολύ καλές ομάδες».

Για την περσινή σεζόν: «Το πλάνο είναι το ίδιο. Φέτος είμαστε πιο νεανική ομάδα. Έφυγαν κάποιοι, ήρθαν άλλοι, αλλά το σκεπτικό δεν αλλάζει. Κάθε μέρα βάζουμε τα παιδιά στο γήπεδο για να δείξουν πράγματα».

Για τον νεανικό «κορμό» και το μελλοντικό πλάνο: «Ο στόχος της ομάδας μας είναι η ανάπτυξη των αθλητών. Ο καθένας το έχει με διαφορετικό τρόπο στο μυαλό του. Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το είδαμε πέρυσι αυτό, αρκετοί έκαναν το επόμενο βήμα. Ανανεώσαμε το ρόστερ φέτος και βάλαμε και άλλα παιδιά, αυτό θα κάνουμε κάθε χρονιά. Αν μπορούμε να κερδίσουμε και αγωνιστικά πράγματα, θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, θα πάμε στην Elite League μόνο με γηγενείς αθλητές για παράδειγμα. Τα παιδιά πρέπει να βγουν μπροστά».

Για το πώς αντιμετωπίζουν οι παίκτες αυτήν τη φιλοσοφία: «Λίγα παιδιά τα καταλαβαίνουν όλα αυτά, μίλησα με αρκετούς το καλοκαίρι. Όλοι όσοι είναι στην ομάδα καταλαβαίνουν τι πάμε να κάνουμε πρακτικά. Το πιο σημαντικό είναι να τους πείσουμε τι πάμε να κάνουμε, παρά το αγωνιστικό κομμάτι. Πολλά σωματεία και προπονητές κάνουν αντίστοιχες κουβέντες και στην πράξη κάνουν άλλα. Στον ΚΑΟΧ μιλάμε με τις πράξεις και θέτουμε σε εφαρμογή ό,τι έχουμε πει το προηγούμενο καλοκαίρι. Επειδή δε μου αρέσουν τα πολλά λόγια, λέω τα λιγότερα και αποφεύγω τα ψέματα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ σε κάθε παιδί είναι ότι για να δουλέψουμε μαζί, αν είναι στο “4” θα πάνε στο “7”, θα βελτιωθούν δηλαδή. Αν το καταφέρουν, θα έχουμε όλοι κέρδος από αυτό».

Για τον λόγο που ο ίδιος παραμένει στον ΚΑΟΧ: «Προπονητικά ασχολούμαι στην περιοχή 13 χρόνια, είμαι στον ΚΑΟΧ από την αρχή του. Στο περιβάλλον του ΚΑΟΧ αισθάνομαι καλά, οι συνθήκες είναι ιδανικές. Κάνουμε ένα δημιουργικό πράγμα που μας δίνει συνεχόμενα κίνητρο. Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει δημιουργία, έχουμε πολλές επιτυχίες στα αναπτυξιακά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ