20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Γιώργος Μαυρογιάννης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ο ΠΑΣ έκανε την υπέρβαση και κέρδισε μια ομάδα με τη δυναμική και το βάρος της φανέλας που έχει η Καβάλα, η οποία έχει κάνε συνήθεια τον πρωταθλητισμό. Ωστόσο, και οι Γιαννιώτες συνεχίζουν την τρομερή τους πορεία, φτάνοντας στις 13 νίκες, και κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την Α2. Κομβικό ρόλο σε αυτή τη νίκη είχε ο 28χρονος Βολιώτης γκαρντ, Γιώργος Μαυρογιάννης, ο οποίος έχει ξανά κάνει την ίδια πορεία με Νίκη Βόλου και ΑΣ Καρδίτσας, και έχοντας 16 πόντους με 4 τρίποντα έβαλε την υπογραφή του σε μια σπουδαία νίκη για την ομάδα του. Πολύ καλή και η παρουσία του στο πρωτάθλημα, όπου σε 12 αγώνες έχει 10,6 πόντους και 14 εύστοχα τρίποντα.

2.Γιώργος Αποστολίδης (ΚΣ Γέφυρας)

Στην τέταρτη διαδοχική της νίκη έφτασε η Γέφυρα, και στην δεύτερη μακριά από το σπίτι της, καθώς ήταν θέμα χρόνου να βρει τον δρόμο της, έχοντας εξαιρετικό ρόστερ. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης κατάφερε να αλλάξει την ψυχολογία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία έφυγε με το διπλό από την Χαλκιδική μετά τη νίκη της επί του Πολύγυρου. Καταπληκτικός ήταν ο 35χρονος έμπειρος αθλητής, Γιώργος Αποστολίδης,  ο οποίος εκτός από τους 20 πόντους με 3 τρίποντα, είχε καλή παρουσία και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ως τώρα και σε 14 παιχνίδια, έχει 9,7 πόντους και 17 εύστοχα τρίποντα.

3.Πέτρος Μαγουλάς (ΓΑΣ Κομοτηνής)

Τη νίκη της χρονιάς ίσως πέτυχε ο ΓΑΣ στην Αρναία με αντίπαλο το Στρατώνι, μια επιτυχία που λογίζεται διπλή, καθώς και οι δυο ομάδες έχουν ως στόχο την παραμονή, Ο Νεοκλής Λεμονίδης είχε με ικανοποίηση να επιστρέφει στη δράση εδώ και τρία παιχνίδια ο Πέτρος Μαγουλάς, ο οποίος δείχνει να κάνει τη διαφορά. Ο 22χρονος φόργουορντ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μια τριετία στην ακριτική πόλη λόγω σπουδών, και από την ΑΕ μετακινήθηκε το 2018 στον ΓΑΣ, και στο παιχνίδι με το Στρατώνι είχε 14 πόντους με 4 τρίποντα. Ως τώρα ο πρώην παίκτης του Ψυχικού έχει δώσει το παρών σε 3 αγώνες, έχοντας 9,7 πόντους κατά μέσο όρο και 3 εύστοχα τρίποντα.

4.Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά)

Με όπλο το επιθετικό υπέρ όπλο του ο Ερμής Λαγκαδά κατέβαλε και την αντίσταση των Φαρσάλων, φτάνοντας στις 9 νίκες και παραμένοντας στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα. Ο Νεκτάριος Μάρουστις, ο οποίος αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ του ομίλου, ήταν ουσιαστικά ασταμάτητος, έχοντας 35 πόντους με 2 τρίποντα. Συνολικά σε 14 αγώνες έχει 21,9 πόντους και 32 εύστοχα τρίποντα.

5.Κώστας Βλαγκόγιας (ΚΑΟ Χαλκιδικής)

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο νεανικός ΚΑΟΧ θα έκανε έστω και μια νίκη, αλλά έχοντας κάποιους ποιοτικούς νεαρούς στο ρόστερ του ήταν θέμα χρόνου, με τον Έσπερο Λαμίας να πέφτει το πρώτο θύμα. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο 20χρονος σέντερ, Κώστας Βλαγκόγιας (2,04), ο οποίος δείχνει να αρπάζει την ευκαιρία που του δίνει ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, βγαίνοντας μπροστά. Ο ταλαντούχος ψηλός ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Αχιλλέα Τριανδρίας, για να συνεχίσει στις υποδομές του ΠΑΟΚ όντας στην καλύτερη πεντάρα του Πανελλήνιου Παίδων το 2015 στην Πάτρα, ενώ έχει συμμετοχές και στις μικρές Εθνικές. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στην Β' Εθνική με την ΧΑΝΘ έχοντας 2,7 πόντους σε 25 αγώνες, και στη νίκη με τον Έσπερο ήταν εξαιρετικός με 22 πόντους και 1 τρίποντο. Στο πρωτάθλημα της φετινής σεζόν και σε 12 αγώνες έχει 10,9 πόντους και 6 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής

Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος (ΚΑΟ Χαλκιδικής)

Ο 37χρονος προπονητής αποτελεί έναν από τους ανθρώπους του μπάσκετ στην περιοχή της Χαλκιδικής, έχοντας αγωνιστική παρουσία, και πλέον προπονητική στο Νομό. Αυτός ήταν που ανέλαβε να ενώσει τις δυνάμεις του ΠΟ Μουδανιών που βρισκόταν στην Γ' Εθνική, με την Ευρώπη Πευοχωρίου, η οποία είχε μόλις υποβιβαστεί από την Α2, και να δημιουργήσει τον ΚΑΟ Χαλκιδικής, θέλοντας να στηρίξει μια ομάδα με νεαρούς παίκτες. Το πλάνο αναφέρετε σε μια ομάδα που θα αποκτήσει εμπειρίες στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ώστε να δημιουργήσει μια βάση για τη νέα χρονιά, όπου θα την βρει στην πιο κάτω κατηγορία. Ωστόσο τα βήματα είναι ραγδαία, και πλέον ο ΚΑΟΧ θυμίζει ομάδα με αποκορύφωμα τη νίκη με τον Έσπερο Λαμίας, που αποτελεί την πρώτη και ιστορική για την καινούργια ομάδα, στην ως τώρα πορεία της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ