13.2 C
Athens
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Λυκογιάννης: «Δέχτηκα γιατί… είναι ο Πανιώνιος»!

Ο Αρης Λυκογιάννης ανέλαβε και τυπικά από σήμερα την τεχνική ηγεσία του Πανιώνιου και λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του προπόνησης με τους "κυναέρυθρους", μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio για το κίνητρο που τον ώθησε να δεχτεί την πρόταση και τους στόχους που υπάρχουν από 'δω και πέρα.

Αναλυτικά μίλησε: 

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανιωνίου: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε αρκετή σκέψη και αρκετή ταλάντευση μεταξύ του αν έπρεπε να γίνει αυτό το βήμα ή όχι. Αν δεν υπήρχε το ειδικό βάρος του συγκεκριμένου σωματείου δε θα το σκεφτόμουν καν. Παρ’ όλα αυτά, επειδή βλέπω κάτι καλό και μια όμορφη προοπτική να “ανοίγεται” και να μπορεί να δημιουργηθεί εδώ, επειδή είμαι και κάτοικος της Νέας Σμύρνης, έκανα αυτήν την επιλογή. Ελπίζω όλοι να δικαιωθούμε στο τέλος και όλα να πάνε καλά».

Για τους φετινούς στόχους του Πανιωνίου: «Εγώ ξέρω ότι για να μπορέσεις να βάλεις έναν στόχο και να τον υπερασπιστείς, ο μοναδικός τρόπος να το κάνεις είναι με την παρουσία σου και τις πράξεις σου μες στο γήπεδο, όχι με αυτά που λες. Το ποιος ήσουν χθες και προχθές δε μετράει ιδιαίτερα. Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση και παιχνίδι με το παιχνίδι, πρέπει να δείχνουμε με την προσέγγιση που θα έχουμε αν είμαστε όντως η καλύτερη ομάδα και αν αξίζουμε να είμαστε στην Α1. Για ‘μένα, αυτός που αξίζει να είναι στο υψηλότερο επίπεδο είναι αυτός που το δείχνει μες στο γήπεδο. Ο Πανιώνιος σίγουρα είναι ένα τεράστιο σωματείο από πλευράς ιστορίας, παραγωγής παικτών, τίτλων σε μικρότερες ηλικίες και απ’ το πόσα νεαρά παιδιά βγήκαν από εδώ και έκαναν καριέρα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάζουμε το τώρα, γιατί αυτό αντιπροσωπεύει τι είναι αυτήν τη στιγμή. Οι βλέψεις μας είναι η ομάδα να παίξει καλυτέρα για να «αναρριχηθεί» στα ψηλότερα σκαλοπάτια. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, την οποία πρέπει να την προσεγγίσεις με τον κατάλληλο τρόπο».

Για το αν έχει πίεση λόγω της ιστορίας του Πανιωνίου: «Καταλαβαίνω την επιθυμία των ανθρώπων που έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη επένδυση και την επιθυμία του κόσμου. Μετά από σχεδόν 30 χρόνια στη συγκεκριμένη δουλειά, η πίεση έχει να κάνει με το τι ασκούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Η πίεση που βάζω ο ίδιος στον εαυτό μου αρκεί».

Για το αν έχουν στο μυαλό τους να αποκτήσουν 2ο ξένο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο: «Καταρχάς, πρέπει να κάνουμε προπόνηση, να γνωριστούμε καλύτερα, να δούμε αν χρειαζόμαστε ενίσχυση και ύστερα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Σίγουρα, πάντως, υπάρχει η σκέψη ότι αν χρειαστεί θα κάνουμε προσθήκη, αλλαγή ή οτιδήποτε».

Για την Elite League: «Η τελευταία φορά που βρέθηκα και κοουτσάρισα στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το 2009-10. Παρ’ όλα αυτά, κάποια παιδιά απ’ την τότε ομάδα που πήραμε το πρωτάθλημα με τον Ίκαρο εξακολουθούν να παίζουν, όπως ο Πολυτάρχου και ο Καράμπουλας. Έχει αλλάξει η κατηγορία, δεν υπάρχει αμφιβολία. Σίγουρα υπάρχουν καινούργια πρόσωπα, η παρουσία των δύο ξένων παικτών έχει αναβαθμίσει το πρωτάθλημα. Ήταν μια πάρα πολύ σωστή κίνηση αυτή, η οποία εξελίσσει και βοηθάει τη βελτίωση των Ελλήνων παικτών, γιατί τους δίνει κίνητρο να παίζουν με διαφορετικά κορμιά και καλύτερους αντιπάλους. Είναι ένα πρωτάθλημα πιο δυνατό, διαφορετικό απ’ την Α1. Εξακολουθεί να έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που δεν τις βρίσκεις στην Α1, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί. Μακάρι να γίνει ακόμη καλύτερο, γιατί θα βοηθήσει σίγουρα το ελληνικό μπάσκετ».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ