18.8 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Δημήτρης Βεργίνης στο Basketa: «Περιμένω τον Φάνη να το… σηκώσουμε ξανά τον Απρίλιο»

Ο Πανιώνιος σήκωσε την κούπα στο Unicef Trophy και θα αγωνιστεί στους οκτώ κορυφαίους του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Δημήτρη Βεργίνη να αποκαλύπτεται στο Basketa.gr για την νέα ιστορία που δημιουργείται στην Πλατεία, το τι εγγυάται την επιτυχία της και το λόγο που δέχθηκε να αποτελέσει κομμάτι της, σχολιάζοντας παράλληλα με μια... υπόσχεση τη στιγμή, που ζήτησε από τον Φάνη Χριστοδούλου να σηκώσουν μαζί την κούπα.

Ο Πανιώνιος είναι ξανά εδώ! Ο Ιστορικός του ελληνικού αθλητισμού έχει περάσει μια σειρά από «φουρτούνες» τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτή τη στιγμή το μέλλον του μοιάζει πιο ευοίωνο από ποτέ, κάτι που αποδείχθηκε ειδικά με την επιστροφή της ομάδας, έστω και για λίγες μέρες, ανάμεσα στους κορυφαίους του ελληνικού μπάσκετ, προοικονομώντας όμως την επιδίωξη του να βρεθεί ανάμεσά τους, σε μόνιμη βάση, πολύ σύντομα ξανά.

Η νέα προοπτική ξεκινά από τον πρώτο στόχο της ανόδου από τη Β’ Εθνική στην Elite League, ώστε αμέσως μετά να βρεθούν οι «κυανέρυθροι» στην Basket League κι εκεί να γίνουν ξανά ένας κορυφαίος παράγοντας της μεγάλης κατηγορίας, όπως το εξέφρασε και μετά τον τελικό με την ΦΕΑ στο ΟΑΚΑ ο Περικλής Ταυρόπουλος. Στον Πανιώνιο εκφράζουν το όνειρό τους με κάθε τρόπο και κορυφαία απόδειξη, έως τώρα, ήταν η κατάκτηση του Unicef Trophy, ανεβαίνοντας το πρώτο σκαλοπάτι της ολικής επαναφοράς.

Στην υλοποίηση αυτού του στόχου, μια σειρά από παίκτες που μπορεί να έχουν καταθέσει ψυχή και σώμα στα κορυφαία ελληνικά και ευρωπαϊκά παρκέ με σπουδαίες επιτυχίες, αλλά αντιλήφθηκαν την ιστορικότητα του καλέσματος, αποφάσισαν να ακολουθήσουν κι ένας εξ αυτών, ήταν ο Δημήτρης Βεργίνης, αναλαμβάνοντας μάλιστα ρόλο αρχηγού. Το πώς αντιλαμβάνονται αυτό που δημιουργείται τώρα στον Πανιώνιο, εμπεδώθηκε όχι μόνο από τις δικές του εμφανίσεις με Ηρακλή και ΦΕΑ, αλλά και την κίνησή του να σηκώσει την κούπα με τον σπουδαίο Φάνη Χριστοδούλου. Μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς, για το τι πρέπει περιμένουμε στο μέλλον.

Ο πολύπειρος γκαρντ μίλησε στο Basketa.gr και αναφέρθηκε, αρχικά, στο πώς ο Πανιώνιος έφτασε στην κούπα, επισημαίνοντας: «Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τον ημιτελικό με τον Ηρακλή. Παίζαμε με μια ομάδα πολύ ποιοτική και πραγματοποιήσαμε μια σπουδαία ανατροπή σε ένα πολύ δυνατό ματς, για να φτάσουμε στον τελικό. Ήρθαμε, λοιπόν, μετά το αποτέλεσμα αυτό συνειδητοποιημένοι, ότι έπρεπε να πάρουμε το Κύπελλο. Παίζαμε με μια ομάδα που μπορεί να μην έχει την ποιότητά μας, αλλά διαθέτει ομοιογένεια, παίζει ένα ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού και, τελικά, μας δυσκόλεψε. Σε εμάς βγήκε η κούραση, αλλά σίγουρα η εμπειρία και οι προσωπικότητες κάθε ομάδας παίζουν ρόλο, με αποτέλεσμα εμείς στο τέλος του αγώνα, χάρη στη σοβαρότητά μας, να δημιουργήσουμε μια διαφορά που διασφάλισε την νίκη μας».

Η συμβολή του ήταν καθοριστική. 27 πόντοι με τον Ηρακλή με τρομερή στατιστικά σε εκτέλεση στη δημιουργία, άλλοι 22 με την ΦΕΑ και καθοριστικές αποφάσεις, απολαμβάνοντας μεγάλη ελευθερία από τον Περικλή Ταυρόπουλο και όντας στην ίσως πιο ώριμη περίοδό του. Ο ίδιος σχολίασε πως «ήρθα συνειδητά στον Πανιώνιο και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Θα μπορούσα να έχω μείνει σε ομάδες Basket League ή Elite League, αλλά διάλεξα την επιστροφή, γιατί είδα κάτι καλό να ξεκινά. Στο αγωνιστικό κομμάτι είμαι σίγουρα ένας παίκτης που θα πάρει πρωτοβουλίες εκτελεστικά και δημιουργικά. Έχω μια πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου, με πολλή διάθεση παράλληλα να βοηθήσω τους νεότερους παίκτες, γιατί πράγματι έχουμε νέα παιδιά στην ομάδα με μέλλον».

Τι τον έπεισε, ωστόσο, να επιστρέψει πέραν του αγωνιστικού πλάνου, σε ένα σύλλογο που πέρασε ήδη πολλές περιπέτειες τα τελευταία χρόνια; Τι του εγγυήθηκε το ότι αυτή την φορά πράγματι όλα θα κυλήσουν, όπως πρέπει, και δε θα εξελιχθεί και αυτό το εγχείρημα σε άλλη μια περιπέτεια; «Η αλήθεια είναι, ότι είχα συμβόλαιο στην Καρδίτσα για να μείνω, έχοντας νωρίτερα ζήσει μια ονειρεμένη χρονιά με την ομάδα, την οποία και αγάπησα. Όταν μίλησα, όμως, με τους ανθρώπους του Πανιωνίου και είδα την επιστροφή του μεγάλου Φάνη Χριστοδούλου, κατάλαβα πως κάτι καλό γίνεται. Είδα, ότι υπάρχουν δύο άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά την ομάδα και θέλουν να την φέρουν πίσω στην Basket League. Η επιστροφή μου δεν έχει σχέση μόνο με αυτή τη σεζόν, αλλά εντάσσεται στο όραμα που έχει ο σύλλογος, ώστε να επιστρέψει εκεί όπου του αξίζει», μας απαντά.

Ο Πανιώνιος, λοιπόν, βρίσκεται στους οκτώ κορυφαίους του Κυπέλλου και θα πάει στην Κρήτη, αλλά ο Βεργίνης τονίζει πως ο πρώτος στόχος είναι άλλος, παρότι ο σύλλογος σεβάστηκε και θα συνεχίσει να σέβεται το θεσμό. «Εμείς είδαμε σοβαρά το θεσμό του Κυπέλλου από την πλευρά μας, κάτι που φάνηκε και από τις τόσες νίκες που κάναμε με ομάδες της Elite League, με τελευταίους τον Ηρακλή και την ΦΕΑ. Είναι σπουδαία η επιτυχία μας να βρεθούμε στην Κρήτη για το Final Eight του Κυπέλλου, μια πρόκριση σημαντικη για την ιστορία και τον κόσμο του Πανιωνίου. Έχουμε, σίγουρα, άλλη μια υποχρέωση τον Φεβρουάριο με το Κύπελλο, αλλά ο πρώτος στόχος είναι η άνοδος από τη Β’ Εθνική, βλέποντας παιχνίδι με το παιχνίδι, παρότι φαίνεται κοινότυπο, για να είμαστε έτοιμοι τον Απρίλιο, όταν και όλα θα κριθούν. Εμείς για εκείνες τις δέκα μέρες προετοιμαζόμαστε, καθώς έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σύστημα διεξαγωγής, τίποτα δε θα μετρά νωρίτερα από όσα θα έχουμε κάνει, αν δεν είμαστε αυτοί που πρέπει εκείνη την εποχή», είπε.

Όσο για το τι σημαίνει αυτή η επιστροφή και η παρουσία στο Final Eight για το brand name του συλλόγου; «Όλοι θέλουμε τον Πανιώνιο ξανά στην Basket League. Έχει χαρίσει σπουδαίες στιγμές και μεγάλους παίκτες στο ελληνικό μπάσκετ, διαθέτοντας και μια μεγάλη βάση φίλων από πίσω. Θα είναι ευχής έργον να τον δούμε στην Basket League και να παραμείνει. Όλοι χρειάζονται τον Πανιώνιο, αρκεί να έχουμε μια διοικητική και οικονομική σταθερότητα, που θα τον διατηρήσει για πολλά χρόνια ξανά στην κορυφή», αναφέρει.

Ο Δημήτρης Βεργίνης δεν μπορούσε να μη μιλήσει και για τη στιγμή, που ζήτησε από τον Φάνη Χριστοδούλου να σηκώσουν μαζί την κούπα, δίνοντας και… μια υπόσχεση: «Το έκανα με την καρδιά μου, είναι μια σημαία αυτής της ομάδας. Τον θυμάμαι να δακρύζει και να συγκινείται για την πρόκριση στον τελικό του Unicef Trophy. Παίζουμε, άλλωστε, και για αυτόν και ήταν μια ωραία στιγμή να σηκώσουμε μαζί το Κύπελλο, καθώς φαίνεται πως αγαπά αυτό που κάνει, επιστρέφοντας στην ομάδα που λατρεύει και τον ανέδειξε. Εννοείται πως τον περιμένω να σηκώσουμε μαζί και την κούπα του τίτλου στη Β’ Εθνική».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ