22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Προμηθέας Πάτρας: Κόφεϊ και λάθη οι δύο όψεις του νομίσματος

Στη στατιστική του Προμηθέα αποτυπώθηκαν επιδόσεις που μοιάζουν με δύο διαφορετικές όψεις του νομίσματος. Η καλή ήταν αυτή των 20 ριμπάουντ του Κρις Κόφεϊ που έγραψε ιστορία για την ομάδα της Πάτρας. Η κακή ήταν τα 25 λάθη, εννιά από τα οποία έκανε ο Άντονι Κάουαν…

Ο Κρις Κόφεϊ «φλέρταρε» με το «20+20» που σημείωσε μία εβδομάδα νωρίτερα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, τελειώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους και 20 ριμπάουντ. Ακόμη και έτσι, έγραψε ιστορία για τον Προμηθέα αλλά και συνολικά για τη Basket League.

Ο Αμερικανός σημείωσε την 66η επίδοση 20+ ριμπάουντ στην ιστορία της Basket League και την πρώτη της αχαϊκής ομάδας σε αυτήν. Το ρεκόρ μέχρι χθες κρατούσε από την περίοδο 2018-19 ο Οκτάβιους Έλις όταν επίσης απέναντι στον Παναθηναϊκό Aktor, αλλά εκτός έδρας, μάζεψε 17 ριμπάουντ στις 13 Απριλίου 2019.

Τα 20 ριμπάουντ αποτελούν βέβαια και ρεκόρ καριέρας για τον Κόφεϊ που είχε 15 με τον Κολοσσό H Hotels στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco της περσινής σεζόν.

Το πάρτι του Κόφεϊ με τα ριμπάουντ μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη πιο ξεχωριστό στατιστικά, δεδομένου ότι τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 12 επιθετικά. Ήταν η 13η επίδοση 12+ επιθετικών ριμπάουντ στην ιστορία της Stoiximan Basket League (από το 1992-93) και βέβαια η 1η από παίκτη του Προμηθέα αφού ουδέποτε υπήρξε παίκτης του που να έφτασε σε διψήφια επίδοση. Ο Τζεράι Γκραντ είχε εννιά επιθετικά ριμπάουντ στις 25 Μαΐου 2022 στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ Betsson για τον 2ο προημιτελικό των πλέι οφ.

Δεν χρειάζεται πάντως να γυρίσουμε πολύ πίσω για να βρούμε μία ανάλογη ή μεγαλύτερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ στη Stoiximan Basket League. Στις 4 Φεβρουαρίου 2023 ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν είχε 13 στο εντός έδρας παιχνίδι του Άρη Midea με την ΑΕΚ Betsson. Ως προς τη φετινή σεζόν, το ρεκόρ μέχρι χθες είχε ο Τζάστιν Άλστον με τα 10 επιθετικά ριμπάουντ που είχε στο ματς του ΠΑΟΚ mateco κόντρα στην «Ένωση».

Με τα 12 επιθετικά του Κόφεϊ, ο Προμηθέας έφτασε στα 20 και ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση ενώ σημείωσε παράλληλα τη δική του καλύτερη στη σεζόν. Είχε 18 στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

Ο Κόφεϊ εξάλλου έφτασε σε δύο milestones μέσα από την 30ή εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Με τα 20 ριμπάουντ που είχε, έφτασε και ξεπέρασε τα 200 ενώ έχοντας 8/11 δίποντα, έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ. Ο Αμερικανός μετράει 102/169 (60,35%).

Ο Αμερικανός φόργουορντ έφτασε στο πρώτο του double-double (18π, 20ρ.) αφού οι δύο προηγούμενες διψήφιες επιδόσεις του στα ριμπάουντ, δεν συνδυάστηκαν με ανάλογες επιδόσεις στο σκοράρισμα στα ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική και το Λαύριο Megabolt.

Με αυτό ο Προμηθέας έφτασε τα πέντε double-double και τον ΠΑΟΚ mateco στη 2η θέση της σχετικής λίστας, πίσω από το Μαρούσι που έχει επτά.

Τέλος, ως προς τη λίστα επιτευγμάτων του Κόφεϊ, με το 36 που είχε στο ranking ισοφάρισε την τρίτη, καλύτερη φετινή επίδοση. Το ρεκόρ κρατάει από την 8η αγωνιστική ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε της ΑΕΚ Betsson με 48.

Η άλλη όψη του νομίσματος για τον Προμηθέα, ήταν τα λάθη…

Το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν ένα από τα συνηθισμένα του Άντονι Κάουαν, που παρά τους 13 πόντους του ήταν άστοχος και κυρίως, έκανε πολλά λάθη. Τόσα πολλά που πήρε θέση στη «μαύρη» λίστα της Basket League. Ο Αμερικανός σημείωσε την 45η επίδοση 9+ λαθών στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος κάνοντας εννιά.

*Αυτή παράλληλα είναι η μεγαλύτερη επίδοση λαθών στην ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία. Είναι παράλληλα η πρώτη επίδοση 9+ λαθών μετά από εννιά μήνες, αφού ο Ρομπέρτο Γκάλινατ είχε επίσης εννιά, στις 12 Μαρτίου 2023 στο ματς της Καρδίτσας Ιαπωνική με τον Άρη Midea.

*Η ομάδα της Πάτρας όμως έκανε συνολικά πολλά λάθη, αφού καταγράφηκαν 25 στη στατιστική της. Ήταν η 60ή επίδοση 25+ λαθών στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και η 3η για τον Προμηθέα. Είχε 27 στις 6 Απριλίου 2019 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη και 25 στις 2 Μαρτίου 2019 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

*Με τα 25 λάθη που έκανε ο Προμηθέας ξεπέρασε κατά δύο τη χειρότερη φετινή επίδοση, αφού το Μαρούσι είχε 23 στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό Aktor.

*Κάνοντας δύο από αυτά τα 25 λάθη της ομάδας του, ο Λίνος Χρυσικόπουλος έφτασε τα 300 στη 277η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Με αυτήν μπήκε στην 70άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού ξεπέρασε τον Νίκο Βετούλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ