24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

EuroLeague: Η «βόμβα» Σλούκα κι άλλες ιστορίες (vids)

Δείτε τι συνέβη στους αγώνες της Πέμπτης (10/2) για την 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έψαχνε τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές και μετά από συγκλονιστική «μάχη» τη βρήκε με 87-85χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή της παράτασης! Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτήν τη νίκη «ανέβηκαν» στο 14-9 και πάτησαν ξανά στην τετράδα. Στον αντίποδα οι πρωταθλητές Ευρώπης κινδυνεύουν πια σοβαρά να μείνουν εκτός πλέι οφ, καθώς μετρούν δώδεκα νίκες και ισάριθμες ήττες που τους φέρνουν στην ένατη θέση. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Το δεύτερο ντέρμπι της βραδιάς αναμενόταν να διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ. Εκεί όμως η Μακάμπι δεν είχε όρεξη για αστεία και νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 84-75. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνεχίζει την αντεπίθεσή της και πλέον πλησιάζει στην οκτάδα έχοντας ρεκόρ 11-12. Από την άλλη οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη απογοήτευσαν ξανά και με ρεκόρ 14-10 στέκονται στην έκτη θέση. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Η μία από τις δύο εκπλήξεις σημειώθηκε στο Βερολίνο. Η Άλμπα μετά το θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Ούνικς Καζάν, υποχρέωσε σε ήττα ακόμα μία ομάδα από τις πρώτες θέσεις. Αυτήν τη φορά την «πάτησε» η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης η οποία έφυγε ηττημένη με 76-67Οι Γερμανοί δεν ελπίζουν σε κάτι αλλά πλέον έχουν ρεκόρ 8-16 και ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις «πιάνοντας» 15η. Όσο για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ, με 14-9 είναι πέμπτο, καθώς ναι μεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στη Ρωσία, ωστόσο αν δεν παίξουν και το δεύτερο παιχνίδι τους, οι ομάδες κατατάσσονται με βάση τη συνολική διαφορά πόντων. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Όσο για τη δεύτερη «βόμβα», αυτή δεν ήταν άλλη από το τεράστιο διπλό της Ζαλγκίρις μέσα στο Πριγκιπάτο απέναντι στη Μονακό (82-83). Οι πρωτάρηδες Γάλλοι πάνω που έδειχναν ότι στοχεύουν στα πλέι οφ, υπέστησαν μία ταπεινωτική ήττα που αποδεικνύει ότι δεν αποτελούν ομάδα για μεγάλα πράγματα. Οι Μονεγάσκοι με 12-13 παραμένουν στο κόλπο της πρόκρισης αλλά έχασαν σοβαρή ευκαιρία για είσοδο στις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην postseason. Όσο για τους Λιθουανούς, έχουν πια τέσσερις νίκες σε 23 ματς και παραμένουν τελευταίοι. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» του Μιλάνου, η Αρμάνι έπρεπε να παρουσιαστεί σοβαρή κόντρα στην Μπασκόνια για να πάρει μία εντός έδρας κι εντός προγράμματος νίκη. Το έκανε κερδίζοντας με 89-78 κι επιβεβαιώνοντας ότι έχει βάλει πλώρη για το πλεονέκτημα έδρας. Οι Λομβαρδοί εντυπωσιάζουν με 17 νίκες και 7 ήττες και βρίσκονται στην τριάδα, με τους Βάσκους να έχουν κατρακυλήσει στο 17-7 και την 16η θέση. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής ΕΔΩ.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ