15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

EuroLeague: Το «γλυκό» φινάλε, η αγωνία και το πλεονέκτημα (vids)

Διαβάστε τι συνέβη στους αγώνες της Παρασκευής (9/4) για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με χαμόγελο την φετινή σεζόν, νικώντας εντός έδρας τη Χίμκι με 82-75 στον τελευταίο του αγώνα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οι Πειραιώτες είχαν χάσει εδώ και καιρό το «τρένο» της πρόκρισης αλλά η αυλαία έπεσε νικηφόρα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι «ερυθρόλευκοι» με ρεκόρ 16-18 τερμάτισαν στη δωδέκατη θέση κι απέτυχαν να μπουν στην οκτάδα, ενώ οι αντίπαλοί τους ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι δεν θα ξεφύγουν από την τελευταία θέση με τον τραγικό απολογισμό των τεσσάρων νικών και τριάντα ηττών. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Το χρονικά πρώτο παιχνίδι της βραδιάς διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη. Η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ δεν άφησε περιθώρια στη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της. Νίκησε 86-69 κι έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ. Πλέον χρειάζεται το ροζ φύλλο αγώνα και κόντρα στον Παναθηναϊκό την προσεχή Δευτέρα (12/4, 20.00). Σε αντίθετη περίπτωση θα μείνει εκτός και θα προκριθεί η Βαλένθια. Όσο για την «ομάδα του λαού», μία κακή χρονιά έφτασε στο τέλος της και το ρεκόρ της (14-20) την φέρνει στην 13η θέση. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» του Μιλάνου το κίνητρο ήταν μονόπλευρο. Η Αρμάνι χρειαζόταν τη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές για να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Τα κατάφερε εύκολα απέναντι στους Τούρκους οι οποίοι παρουσιάστηκαν αρκετά νωθροί και δεν κοίταξαν στα μάτια το συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα. Το τελικό 98-75 έφερε τους Λομβαρδούς στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 21-13 και θα έχουν πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Στον αντίποδα η φιναλίστ του 2019 γνώριζε εκ των προτέρων ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου παιχνιδιού θα τερμάτιζε τρίτη με απολογισμό 22 νίκες και 12 ήττες. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ. 

Τέλος στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ο Πάου Γκασόλ επέστρεψε ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, στην εντός έδρας αναμέτρηση των Καταλανών με την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί όμως χάλασαν το πάρτι που στήθηκε κι έμοιαζαν να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έμειναν πίσω στο σκορ ούτε μία φορά! Το «διπλό» (72-82) δεν τους έδωσε την ευκαιρία να μπουν στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας λόγω της νίκης της Αρμάνι Μιλάνο, ωστόσο τους φέρνει στην 5η θέση και θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους Λομβαρδούς, στην προσπάθεια για πρόκριση στο Final 4. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ. 

Δείτε τι συνέβη στους αγώνες της Πέμπτης ΕΔΩ.

Δείτε όλα τα σενάρια πιθανών ισοβαθμιών ΕΔΩ.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ