21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μ. 72-82: Οι Γερμανοί “χάλασαν” το ντεμπούτο του Γκασόλ (vids, pics)

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να ήταν η "μισή", αλλά αυτό δεν αφορούσε την Μπάγερν Μονάχου. Οι Γερμανοί έκαναν το παιχνίδι τους, πρόσφεραν θέαμα και πήραν τη νίκη με 82-72 στην πρεμιέρα του Πάου Γκασόλ με τους Καταλανούς. Η νίκη αυτή φέρνει την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι στην 5η θέση της κατάταξης της Ευρωλίγκας και θα αντιμετωπίσει στα play offs την Αρμάνι Μιλάνο. Οι "μπλαουγκράνα" βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν να μάθουν αν θα αντιμετωπίσουν την Ζενίτ (χρειάζεται μία νίκη) ή τη Βαλένθια.

Η επιστροφή του Γκασόλ σίγουρα έκλεψε την παράσταση. Ήταν το σημείο στο οποίο εστίασαν οι κάμερες και τα social media. Ξεκίνησε βασικός και σημείωσε έξι πόντους σε περίπου τέσσερα λεπτά. Αγωνιστικά όμως οι Γερμανοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο μετά το τζάμπολ. Κράτησαν σταθερά το προβάδισμα (σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο να ισοφαρίσουν δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο σε 13-13 και 15-15) και έφτασαν ως το +10 δύο φορές. Η πρώτη ήταν 7’’ πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου με τον Φλακαντόρι να γράφει το 19-29 και η δεύτερη στο 15’40’’ με τον Σίσκο να διαμορφώνει το 31-41. Οι Καταλανοί «ψαλίδισαν» τη διαφορά πριν οι δύο ομάδες κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια (37-43).

Με τους Καλάθη και Γκασόλ μαζί στο παρκέ να βγάζουν και τις πρώτες καλές τους συνεργασίες, η Μπαρτσελόνα μείωσε (45-47, 23’). Μετά από λίγο πήραν και πάλι χρόνο ξεκούρασης και η Μπάγερν έφτασε στο +8 (46-54, 26’). Κάθε προσπάθεια των Καταλανών έβρισκε απάντηση (και με το παραπάνω) από τους Γερμανούς (57-68, 33'30'') με τους Μπόλντουιν, Γκιστ, Ρέινολντς να προσφέρουν και θέαμα. Ο Μπόλντουιν οδήγησε στο +11 (64-75, 36'), o Ρέινολντς με ένα ακόμη εντυπωσιακό κάρφωμα έγραφε το 67-79 (38'20''), πριν πέσει η αυλαία με το τελικό 72-82.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ: Μέσα σε τρία λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο Μπόλντουιν, Μπολμάρο, Ρέινολντς και Ντέιβις πρόσφεραν όσο θέαμα έλειπε από το παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή! Βάλτε και μία τάπα από τον Γκιστ σε προσπάθεια για κάρφωμα και έχετε ένα απολαυστικό τρίλεπτο!

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Η Μπαρτσελόνα έπαιξε χωρίς τους Μίροτιτς, Χίγγινς και Οριόλα. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τους έδωσε χρόνο ξεκούρασης σε ένα παιχνίδι που βαθμολογικά δεν είχε καμία σημασία για την ομάδα του, ενώ παράλληλα έδωσε αγωνιστικό χρόνο σε παίκτες που συνήθως δεν παίρνουν πολλά λεπτά. Από το 12’ είχε και τον Νικ Καλάθη με δύο φάουλ.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γιαβόρ, Τραβίτσκι

Δεκάλεπτα: 22-29, 37-43, 55-60, 72-82

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ