15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ζενίτ – Μακάμπι Τελ Αβίβ 86-69: Στο χέρι της το «ματς πόιντ»! (pic+vid)

Με το κίνητρο της πρώτης της συμμετοχής στα πλέιοφς της EuroLeague να δρα ως καταλύτης, η Ζενίτ εμφανίστηκε εξαιρετική απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ρώσοι επικράτησαν της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 86-69, έκαναν το πρώτο βήμα από τα δύο που απαιτούνται, και πλέον, θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό έχοντας στα χέρια τους το πολύτιμο «ματς πόιντ», ώστε με νίκη να πετάξουν εκτός συνέχειας τη Βαλένθια και να προκριθούν στους 8 της διοργάνωσης!

Δυνατή εκκίνηση για τη Ζενίτ, η οποία θέλησε να βάλει τις βάσεις για μία βραδιά χωρίς... δυσάρεστες εκπλήξεις, για τη Ρώσική ομάδα και τη μάχη της για την πρόκριση στην 8άδα της Ευρωλίγκας. Mε τον Όστιν Χόλινς βασικό εκφραστή και τους Πονίτκα - Μπλακ να κάνουν εξαιρετική "περιφερειακή" δουλειά (2 μπλοκ, 1 ασίστ ο Μπλακ , 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο για τον Πονίτκα) η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ πήρε από την αρχή ένα σοβαρό προβάδισμα με το δεκάλεπτο να τη βρίσκει στο +10 (25-15). H ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάντως μόνο αδιάφορη δεν εμφανίστηκε στην αναμέτρηση και έδινε τα πάντα για να κρατήσει επαφή στο σκόρ, με τη  λήξη του ημιχρόνου να βρίσκει τις ομάδες σε μονοψήφια διαφορά (44-37), κατι που έδωσε ελπίδα στη Μακάμπι ότι θα παλέψει όσο μπορεί την αναμέτρηση, παρά την βαθμολογική της κατάσταση, η οποία την καθιστά αδιάφορη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσάβι Πασκουάλ είδε με μεγάλη χαρά τον Κέβιν Πάνγκος να ανεβάζει κι αυτός στροφές, παρά τα προβλήματα με τα φάουλ που τον κράτησαν εκτός στο πρώτο μέρος (8 πόντοι και 4 ασίστ). Την ίδια ώρα, η Μακάμπι είχε καταφέρει να σφίξει αρκετά την άμυνά της και ανάγκαζε τη Ζενίτ να "ματώνει" για κάθε καλάθι της, με μία επιθετική άμυνα στο σετ παιχνίδι που απουσίαζε στο πρώτο ημίχρονο. Η έντασή της στα μετόπισθεν συνοδεύτηκε πάντως από το απόλυτο... μηδέν στην επίθεση, κάτι που επέτρεψε στην Ζενίτ, ακόμα και με κόπο, να αυξήσει την διαφορά. Η Μακάμπι έμεινε άσφαιρη από το 23ο μέχρι το 28ο λεπτό, και οι 8 πόντοι διαφοράς έγιναν 18, πριν συνδεθεί ξανά η Ομάδα του Λαού με το καλάθι! Το παιχνίδι έδειχνει πως θα έπρεπε να θεωρείται λήξαν.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τάιλερ Ντόρσεϊ (πρώτος σκόρερ της Μακάμπι με 15 πόντους), η Ζενίτ "λύθηκε", παίρνοντας ψυχολογία από την διαφορά της. Το μόνο που έκανε ήταν, αποδίδοντας υψηλού επιπέδου μπάσκετ, με σωστή κυκλοφορία και πλουραλισμό να συνεχίζει να ανεβαίνει αγωνιστικά, κρατώντας τη διαφορά σε υψηλές τιμές και να φτάσει σε μία πολύ πειστική νίκη η οποία μεταφέρει πλέον όλο το άγχος στη Βαλένθια. Οι "Νυχτερίδες" θα συντονιστούν με αγωνία το βράδυ της Δευτέρας στους δέκτες τους, καθώς η Ζενίτ αντιμετωπίζει τον - επίσης αδιάφορο βαθμολογικά - Παναθηναϊκό και κρατάει την τύχη στα χέρια της. Με μία νίκη τη Δευτέρα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα γράψει ιστορία και στη δεύτερη της σεζόν στη διοργάνωση θα βρεθεί για πρώτη φορά στα πλέιοφς!

ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ: Σε μία ομάδα πολλών... πρωταγωνιστών, ο Ματέους Πονίτκα κατάφερε να ξεχωρίσει.Με όπλο του το πληρέστατο παιχνίδι του ήταν το βαρόμετρο για την Ρώσικη ομάδα. Ο Πονίτκα σκόραρε 10 πόντους, προσθέτοντας 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα με μόλις 1 λάθος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έπαιζε με μία ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση και όρεξη και τα στατιστικά της το επιβεβαιώνουν. Σε δύο τομείς "έσβησε" την Μακάμπι. Στον τομέα της δημιουργίας, η Ζενίτ έγραψε 22 ασίστ έναντι μόλις 7 της Μακάμπι, ενώ το ίδιο έκανε και στα κλεψίματα, που η Ρώσικη ομάδα έγραψε 8 έναντι μόλις 1 των φιλοξενούμενων.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 44-37, 66-48, 86-69

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

https://twitter.com/EuroLeague/status/1380569286582882311



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ