21.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Άντονι, έλα Βοστόνη…

Ο Κάιρι Ίρβινγκ όχι μόνο φαίνεται πως θα παραμείνει στους Σέλτικς, αλλά έχει ήδη αναλάβει να «ψήσει» τον Άντονι Ντέιβις, για να δημιουργηθεί μια υπερομάδα στα χέρια του Μπραντ Στίβενς.

Οι Μπόστον Σέλτικς, μετά τα χρόνια της «χρυσής» τετράδας των Πολ Πιρς, Κέβιν Γκαρνέτ, Ραζόν Ρόντο και Ρέι Άλεν, έπεσαν και σιγά σιγά... ξανασηκώθηκαν. Ο σχεδιασμός του Ντάνι Έιντζ προχωρά ιδανικά και οι «Κέλτες» έφεραν πέρυσι δύο «αστέρες», τους Κάιρι Ίρβινγκ και Γκόρντον Χέϊγουορντ, με φόντο τον τίτλο στην Ανατολή. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, ήταν ότι βρέθηκαν πάρα πολύ κοντά στο να τον κατακτήσουν απέναντι στους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς, χωρίς καν να παίζουν αυτοί οι δύο, μαζί με την πολύ σημαντική λύση του Ντάνιελ Τάις από τον πάγκο, αλλά και την εξίσου χρήσιμη του Σέιν Λάρκιν.

Τώρα πια... όλοι είναι εδώ και το μήνυμα για δυναστεία το έστειλε ο ίδιος ο ηγέτης των «τριφυλλοφόρων». Γιατί τα λόγια του Κάιρι Ίρβινγκ προς τους οπαδούς της ομάδας, δεν μπορεί να σημαίνουν κάτι διαφορετικό. Ο 26χρονος γκαρντ τόνισε πως επιθυμεί να μείνει στους Σέλτικς και αυτό ήταν το πιο θετικό ίσως μήνυμα, με πολλές ομάδες για το επόμενο καλοκαίρι να «καραδοκούν», αλλά ο ίδιος δε μένει εκεί.

Ο Ίρβινγκ, συγκεκριμένα, προσπαθεί να βοηθήσει στη δημιουργία υπερομάδας στα χέρια του Μπραντ Στίβενς, με την απόκτηση του ίσως καλύτερου σέντερ αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ. Ο λόγος γίνεται για τον Άντονι Ντέιβις, για τον οποίο άλλωστε ήδη ακούγονται πολλές φήμες, αφού η αλλαγή μάνατζερ που έκανε αυτό το καλοκαίρι, προσλαμβάνοντας τον Ριτς Πολ, έδειξε πως μάλλον επιθυμεί να αποχωρήσει από τους Νιου Όρλινς Πέλικανς, που δε μοιάζουν να αποκτούν σε καμία περίπτωση προοπτικές να κάνουν πρωταθλητισμό στη Δύση.

Αυτό είναι και το «κλειδί», ο πρωταθλητισμός. Και τι καλύτερο, από το να δημιουργηθεί μια τριάδα με Ίρβινγκ, Χέϊγουορντ και Ντέιβις στο παρκέ, με τον κόουτς Στίβενς να έχει τις γνωστές εξαιρετικές λύσεις, που αποδείχθηκε πως διαθέτει στον πάγκο; Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, λοιπόν, ο Κάιρι μίλησε... στον Άντονι και ήδη τον κάλεσε να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη Μασαχουσέτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι μαζί με τους Σέλτικς, οι Λος Άντζελες Λέικερς είναι επίσης ένας δυνατός ανταγωνιστής. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Ριτς Πολ είναι και μάνατζερ του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Πολλά, φυσικά, θα κριθούν αυτό το καλοκαίρι, όταν ο Ντέιβις θα καταστήσει ξεκάθαρη την πρόθεσή του, για το αν θέλει να κάνει πολυετή επέκταση συμβολαίου με τους Πέλικανς, με αυτό να τον κάνει περιορισμένα ελεύθερο το 2020.

Αν η απάντησή του είναι αρνητική, τότε οι «Πελεκάνοι» θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν την ανταλλαγή του. Σε αυτό το σενάριο, οι Σέλτικς μοιάζει να έχουν ήδη σκεφτεί το «πακέτο» ανταλλαγής, ώστε να τον προσγειώσουν στο «TD Garden». Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν σε αυτό το ζήτημα, αλλά είναι σίγουρο πως για να συμβεί αυτή η μεταγραφική κίνηση, οφείλουν να αφήσουν αρκετά κομμάτια από το ρόστερ τους, καθώς αναφερόμαστε σε περίπου 2-3 παίκτες καλού επιπέδου, μαζί με draft picks και κατά προτίμηση πρώτου γύρου.

Για να δημιουργηθεί η τριάδα τίτλου, όμως, σίγουρα αξίζει να γίνει αυτή η «θυσία» και ο Κάιρι τη σπρώχνει επίσης για να γίνει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ