25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Όταν ο Πανιώνιος άρχιζε να παίζει άμυνα

Δεν χωράει συζήτηση πως ο Πανιώνιος που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει καμία σχέση με εκείνον των πρώτων αγωνιστικών. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το αρχικό 0-8 στις πρώτες οχτώ «στροφές» έδωσε τη θέση του στο 5-6 στις επόμενες 11. Ο Πανιώνιος απέκτησε και πάλι σφυγμό μέσα από τις προσθήκες αλλά και τη φανερή αλλαγή φιλοσοφίας του.

 

Είναι λογικό πως η παρουσία παικτών όπως ο Μπράζελτον, ο Νταλό ή Κάμινγκς ενίσχυσε ποιοτικά τους κυανέρυθρους όμως πίσω από τα πρόσωπα βρίσκεται η συνολική αναμόρφωση της ομάδας και το στοιχείο που ξεχωρίζει, είναι αυτό της άμυνας.

 

Όπως φαίνεται και μέσα από την αντιπαράθεση των αριθμών των πρώτων οχτώ με τους επόμενους 11 αγώνες του Πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος έφτασε στις πέντε νίκες μέσα από μία σημαντική βελτίωση της αμυντικής του συμπεριφοράς αφού μείωσε κατά 10 πόντους το παθητικό του. Είναι λογικό, πως με παθητικό 86 πόντων ανά αγώνα στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές, ο Πανιώνιος δεν θα μπορούσε να έχει απαιτήσεις για κάτι καλύτερο από το 0-8.

 

Πέραν από την άμυνα η ομάδα της Νέας Σμύρνης στις τελευταίες 11 αγωνιστικές…

 

*Σκοράρει λιγότερο (-2 πόντοι μ.ό.)

 

*Σουτάρει καλύτερα στα δίποντα (+4,21%) αλλά χειρότερα στα τρίποντα (-3,74%) παίρνοντας γενικότερα λιγότερο σκορ από την περίμετρο (είχε 8,3 εύστοχα τρίποντα στις οχτώ πρώτες αγωνιστικές και 6,7 στις επόμενες 11).

 

*Έχει περισσότερα αμυντικά (+2,84 μ.ό), λιγότερα επιθετικά (-2,17 μ.ό.) και τελικά, ελαφρώς περισσότερα ριμπάουντ (+0,67).

 

*Κάνει τα ίδια λάθη (-0,26), έχει λιγότερες ασίστ (-3,07), περισσότερα κλεψίματα (+1,72) και πάνω-κάτω τα ίδια κοψίματα (+0,26).

 

*Όλοι αυτοί οι αριθμοί οδηγούν στην εικόνα ενός μεγαλύτερου ranking (+3,16) ίσως όχι όμως στον αναμενόμενο βαθμό.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ