16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ψυχικό: Η άνοδος του… σταθερού Φώτη Μαλέλη (vids)

Ο Φώτης Μαλέλης κάνει σεζόν καριέρας στο Ψυχικό και το Basketa.gr θυμάται την πορεία του Έλληνα φόργουορντ, που πραγματοποιεί τη δική του άνοδο μέσω της ομάδας των Βορείων προαστίων.

Στο μπάσκετ οι σούπερ σταρ είναι απαραίτητοι. Είναι αυτοί, που θα πάρουν τα φώτα πάνω τους, είτε σε μια επιτυχία είτε σε μια αποτυχία, έχοντας καλά ή άσχημα τη δουλειά τους, με τις απαιτήσεις να πέφτουν σχεδόν αποκλειστικά πάνω τους. Πάντοτε χρήσιμοι, έως και καθοριστικοί, είναι ωστόσο και όσοι βρίσκονται στο πλευρό τους. Οι παίκτες, που προσφέρουν μια σταθερότητα, μαζί και ηρεμία στο σύνολο, με αποτέλεσμα εκείνο να έχει μια βάση για τα αγωνιστικά του πλάνα.

Το καλό με αρκετούς από αυτούς τους παίκτες, παράλληλα, είναι πως μπορούν να προχωρήσουν μόνο προς τα πάνω, κάνοντας ανάλογα με τις συνθήκες το επόμενο «βήμα». Αυτό κάνει και ο Φώτης Μαλέλης στο Ψυχικό, αποτελώντας έναν εκ των νεαρών παικτών της Α2 σε μια πιο ώριμη μπασκετική ηλικία και με μερικές παραστάσεις ήδη στο ενεργητικό τους, που… αρπάζουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και αναδεικνύονται.

Είναι και η πιο θετική είδηση στο φετινό πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας και ο 24χρονος φόργουορντ αποτελεί μέρος αυτής, επιβεβαιώνοντας του λόγου το αληθές και στη διατήρηση του «κάστρου» έναντι του Κοροίβου. Το Basketa.gr θυμάται την πορεία του «άσου» της ομάδας των Βορείων προαστίων, που πετυχαίνει την άνοδό του στις οδηγίες του Γιώργου Ρεμεντέλα.

https://www.youtube.com/watch?v=hxc1mcK1uaQ&ab_channel=ACHILLEASDEMENAGAS

https://www.youtube.com/watch?v=fUAOyPHPgXc&ab_channel=ACHILLEASDEMENAGAS

Από το Σεντ Τόμας στην Πλατεία… και στην καθιέρωση

Ο Φώτης Μαλέλης είχε την ευκαιρία να αποκτήσει εικόνες μέσα από το κολλεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού αρχίσει την καριέρα του. Σπουδάζοντας για τρεις χρονιές στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Τόμας και ύστερα από την αρχή στο Λύκειο του Άρλινγκτον, μπορεί να τα βρήκε… σκούρα έναντι του εκεί ανταγωνισμού, αλλά μπόρεσε να βρει το διαβατήριο για την Ελλάδα, γενόμενος μάλιστα κάτοικος Πλατείας.

https://www.youtube.com/watch?v=0i4ke9zaLEQ&ab_channel=FotiosMalelis

https://www.youtube.com/watch?v=Dle8QiIR5Pg&ab_channel=FotiosMalelis

Ο Πανιώνιος τον είδε να μη γίνεται draft στο ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2019 και τον… επαναπάτρισε στην χώρα γέννησής του, την Αθήνα. Ρόλο μπορεί να μη βρήκε στους «κυανέρυθρους», με την πανδημία παράλληλα να μπαίνει στη μέση, σταματώντας την νέα σεζόν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πέρασε απαρατήρητος, με τον ίδιο να κάνει τη σωστή επιλογή, σε ομάδα που έχει ως στόχο να αναδεικνύει παίκτες με μέλλον.

Η Δάφνη Δαφνίου είχε, τότε, το δικό της φιλόδοξο πλάνο και τον έφερε στο Χαϊδάρι το καλοκαίρι του 2020, βλέποντας την επιλογή της και παρά την… νέα εισβολή του κορονοϊού, που «ισοπέδωσε» εκ νέου τα εθνικά πρωταθλήματα, να δικαιώνεται σε μια πρώτη θετική σεζόν, όπου ο Έλληνας φόργουορντ, όντας απόλυτα σταθερός, συνείσφερε με μέσο όρο 9.5 πόντων και 4.4 ριμπάουντ ανά αγώνα, αποκτώντας ρόλο και οντότητα στο παρκέ.

Ο κόουτς Ρεμεντέλας, έχοντας αλλάξει προσανατολισμό τα τελευταία χρόνια στο Ψυχικό, δεν έχασε την ευκαιρία να τον φέρει στην αγκαλιά του, προσφέροντάς του τώρα τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει. Και προς το παρόν το κάνει, με σταθερά μεστές παρουσίες, κάτι που φανερώνουν οι 10.7 πόντοι με 6.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, με κορυφαία αυτή με τους 17 πόντους με επτά ριμπάουντ σε 18 λεπτά συμμετοχής στο ματς με τους Ηλείους.

Ο Φώτης Μαλέλης μοιάζει να παίρνει επίσης το δικό του ανοδικό δρόμο. Έχοντας τις βάσεις του εδώ και χρόνια, χρειαζόταν απλά το κατάλληλο περιβάλλον, για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Το πέτυχε δύο φορές και τα αποτελέσματα καθημερινά τον επιβεβαιώνουν…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ