16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Χωρίς 30άρα για πρώτη φορά στην ιστορία (charts)

Υπάρχει ένας γεγονός από το Πρωτάθλημα της Basket League που ολοκληρώθηκε την Κυριακή που μπορεί να χαρακτηριστεί κυριολεκτικά πρωτοφανές. Ήταν το πρώτο στη διάρκεια του οποίου δεν υπήρξε ούτε ένας παίκτης που να έφτασε στους 30 τουλάχιστον πόντους σε ένα παιχνίδι.

 

Μπορεί να είναι σημεία των καιρών. Το μπάσκετ συνολικά στην Ευρώπη δεν παίζεται όπως τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 για παράδειγμα, ενώ ειδικότερα στη χώρα μας το Πρωτάθλημα βασίζεται πολύ στην τακτική. Μπορεί πάλι να έχουν πάψει να γεννιούνται μεγάλοι σκόρερ στο ελληνικό μπάσκετ. Δείτε για παράδειγμα την εθνική, ποιος από αυτούς που είναι εν ενεργεία μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο σκοραρίσματος; Αφήστε από έξω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο γιατί είναι μια κατηγορία μόνος του.

 

Οποια και αν είναι η αιτία, η ουσία του πράγματος είναι πως στα 206 παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος (182 στην κανονική περίοδο και 24 στα πλέι οφ) η μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος ήταν οι 29 πόντοι κι έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία το ρεκόρ περιόδου ήταν μικρότερο των 30. Από 29 πόντους είχαν ο Μάικλ Τζένκινς του Άρη κόντρα στον Προμηθέα εκτός έδρας, ο Μπράντον Γιανγκ του Λαυρίου κόντρα στον Κόροιβο εκτός έδρας, ο Τόντρικ Γκότσερ του Κόροιβου απέναντι στα Τρίκαλα εντός έδρας και ο Τζόρνταν Μόργκαν της Κύμης στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

 

Η προηγούμενη χαμηλότερη αντίστοιχη επίδοση ήταν εκείνη της προπέρσινης περιόδου (2014-15) όταν το ρεκόρ της χρονιάς το είχε σημειώσει ο Καρλ Ίνγκλις με 33 πόντους στο εκτός έδρας ματς της ΑΕΚ με τα Τρίκαλα.

 

Τα γραφήματα του basketa.gr παρουσιάζουν τις κορυφαίες επιδόσεις σκοραρίσματος ανά σεζόν για να γίνει και αντιληπτό το μέγεθος της… εξαφάνισης των μεγάλων σκόρερ από την ελληνική λίγκα.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ