22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το «πλήγμα» στην πρώην, τα βασκικά «λιοντάρια» και η «αυτοκτονία» (vids)

Πλούσια δράση είχε το φινάλε της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, μαζί με αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα, μετά την χθεσινή (3/12) μέρα, που είχε ως απολογισμό μια νίκη και μια ήττα για τις ελληνικές ομάδες, με το εμφατικό «διπλό» της Μπασκόνια στην Πόλη να ξεχωρίζει, μαζί με την νίκη του Σάρας απέναντι στην αγαπημένη του Ζαλγκίρις, όπως φυσικά και την «αυτοκτονία» της Χίμκι.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της βραδιάς, η Μπασκόνια πρόσφερε τη μεγαλύτερη απόδειξη, ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει κομπάρσο στην φετινή διοργάνωση, κάνοντας «φύλλο και φτερό» την Εφές με 77-59 στην Τουρκία. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μάλιστα, βρίσκονται και σε τροχιά οκτάδας αυτή τη στιγμή, δείχνοντας πως η «μάχη» του φετινού «μαραθωνίου» θα είναι πολύ μεγάλη στην πορεία.

Στη συνέχεια, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους... πλήγωσε την πρώην του και η Μπαρτσελόνα έδειξε τη διαφορά επιπέδου με τη Ζαλγκίρις, επικρατώντας με 73-62, παρότι δυσκολεύτηκε. Οι Καταλανοί αντέδρασαν, μετά τη «σφαλιάρα» από τη Βιλερμπάν, επανερχόμενοι στις επιτυχίες, αν και για ακόμη μια φορά η εικόνα τους δεν ήταν και η πιο πειστική, δείχνοντας πως, μετά το διάστημα φόρμας, χρειάζονται αρκετή βελτίωση ακόμη, έστω κι αν κατέχουν την πρωτιά.

Η Μπάγερν κατάφερε να σώσει την παρτίδα στο τέλος, καταφέρνοντας να ανταποκριθεί στις δυσκολίες, που της έβαλε η... βελτιωμένη αλλά αυτοκτονική Χίμκι, για να πάρει το ματς με 80-77. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση και το έκαναν με επιτυχία κόντρα σε έναν αντίπαλο, που έκανε... εγκλήματα κι έδωσε δικαιώματα για να χάσει, σε ένα αποτέλεσμα που δίνει ανάσα μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ, διατηρώντας τους παράλληλα κοντά στην κορυφή της λίγκας.

Η Βιλερμπάν ήταν εξαιρετική για 30 λεπτά, αλλά η... παλιά φρουρά της Ρεάλ είναι μια κλάση μόνη της και, με τον Σέρχιο Γιουλ να θυμίζει τον... άριστο παλιό εαυτό του, γύρισε το παιχνίδι και επικράτησε με 91-84, γλιτώνοντας μια ακόμη «γκέλα». Όσο μπορεί η ποιότητα των έμπειρων παικτών του Πάμπλο Λάσο να δώσει λύσεις, η ομάδα της Μαδρίτης θα μπορεί σταθερά να ελπίζει σε κάτι σημαντικό, με την νίκη αυτή να είναι σημαντική, αφού ταυτόχρονα... κόπηκε η φόρα μιας ομάδας, που βρισκόταν σε φόρμα.

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ