20.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε (vids)

Η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Βιλερμπάν είχε βάλει τέλος στο σερί επτά νικών για την Μπαρτσελόνα και ήταν αρκετή για να τη βγάλει από τη ρουτίνα στην οποία είχε βρεθεί. Το αποτέλεσμα αφύπνισε, ως ενός σημείου, τους Καταλανούς που δεν θα μπορούσαν να χάσουν ένα δεύτερο, συνεχόμενο παιχνίδι αν και στην τέταρτη περίοδο έκαναν... φιλότιμη προσπάθεια για να συμβεί αυτό. Πέρασαν ωστόσο από το Κάουνας με 73-62, σε ένα παιχνίδι που συγκαταλέγεται στα πιο ξεχωριστά της προπονητικής καριέρας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αφού ήταν το πρώτο του απέναντι στην πρώην ομάδα του.

 


Με το σημερινό αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στο 9-2 ενώ η Ζαλγκίρις συνέχισε τον κατήφορο της. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη ήττα της και με αυτήν έπεσε στο 5-7.

 


Μετά το αρχικό 8-2 των Καταλανών, η Ζαλγκίρις κατάφερε να μη χάσει την επαφή της με το σκορ, προσπερνώντας στο 7' για πρώτη φορά με 11-10. Η Μπαρτσελόνα έκλεισε ωστόσο την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 17-14. Οι Ισπανοί επιχείρησαν μέσα από την άμυνα, να επιβάλλουν στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελαν. Σε ένα βαθμό το κατάφεραν, προηγούμενοι με 22-16 του 12' και 29-22 στο 15'. Η Ζαλγκίρις όμως ήταν και πάλι εκεί. Με τον Γιοκουμπάιτις να δίνει πολύτιμες λύσεις, πλησίασε στους δύο (30-32). Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν στο +7 στο τέλος του ημιχρόνου (33-39) που ήταν απλά μια μικρή παρακαταθήκη ενόψει του δεύτερου μέρους. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι σαφώς καλύτερα για τους γηπεδούχους αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι από την περίμετρο, αφού έβγαλαν το ημίχρονο με 0/7 τρίποντα, αφού στον αντίποδα η Μπαρτσελόνα ήταν απλά συνεπής (3/8).

 

 

Από τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η Μπάρτσα έδειξε τη διάθεση να βγάλει το παιχνίδι από τη... ρευστή κατάσταση του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι απέκτησε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (35-48 στο 24') με ένα σερί 9-2. Η Ζαλγκίρις με τον Γιοκουμπάιτις να παραμένει η πιο σταθερή λύσης στην επίθεση και παρότι συνέχισε να τα... σπάει από το τρίποντο (0/11 στο 30'), επανέφερε τη διαφορά στους επτά (48-55) και διατήρησε κάποιες πιθανότητες για τη νίκη.

 

 

Αυτές έγιναν περισσότερες μετά το πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, κάτι που ήταν απόρροια και της ανεξήγητης χαλάρωσης της Μπαρτσελόνα. Η Ζαλγκίρις μετά τα 0/11 τρίποντα, είχε 2/5 σε αυτό το πεντάλεπτο και ξαφνικά, έγινε και πάλι απειλητική (56-60). Μέχρι εκεί όμως. Η Μπαρτσελόνα απάντησε με ένα 8-0 και οικοδομώντας ξανά μια διψήφια διαφορά (56-68) τρία λεπτά πριν το τέλος, τελείωσαν ουσιαστικά το παιχνίδι.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Εκτός του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που ήταν εξ ορισμού το πρόσωπο του αγώνα, ο Κάιλ Κούριτς κέρδισε στο παρκέ αυτόν τον χαρακτηρισμό. Ο νικητής της ζωής, γκαρντ της Μπαρτσελόνα έδειξε ότι είναι μια πολύτιμη λύση στα χέρια του Λιθουανού, προσφέροντας σε κάθε λεπτό της παρουσίας του στο παρκέ, έχοντας 15 πόντους με 5/7 σουτ σε 18'

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ακόμη και στις μέτριες μέρες της όπως η σημερινή, η Μπαρτσελόνα είναι σε θέση να παίρνει παιχνίδια όπως αυτό. Δεν χρειάστηκε να πατήσει το πόδι στο γκάζι αφού η ποιότητα των παικτών της, αρκούσε για να κάνει τη διαφορά έναντι της Ζαλγκίρις που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη η Μπαρτσελόνα έκανε τα περισσότερα (21 έναντι 18 της Ζαλγκίρις), όμως η διαφορά των δύο ομάδων από το τρίποντο ήταν τόσο μεγάλη που ήταν αδύνατον να καλυφθεί από τους Λιθουανούς. Η Ζαλγκίρις είχε 2/18 σουτ από την περίμετρο ενώ η Μπαρτσελόνα τελείωσε το ματς με 8/20.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ