21.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Μπασκόνια ισοπέδωσε την Εφές στην Πόλη (vids)

Ούτε ο... Ντούσκο Ιβάνοβιτς πρέπει να περίμενε τέτοιο πέρασμα της Μπασκόνια από την έδρα της Εφές. Σίγορα πάντως ο Ενγκίν Αταμάν αποκέιεται να περίμενε τέτοιο χάλι από την ομάδα του και το 77-59 για τους Βάσκους ήρθε απόλυτα φυσιολογικά με τη φύσει επιθετική Εφές να μένει σε ιστορικό χαμηλό και τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν πλέον με ρεκό 6-5.

Η Εφές πόνταρε στο τρίποντό της και δικαιώθηκε στα πρώτα λεπτά, είχε 4/6 μέχρι το 16-13 στο 6' και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 20-17. Το πρόβλημά της ήταν ότι πόνταρε μόνο εκεί σε μια κακή βραδιά για τον Σέιν Λάρκιν και ακόμα για τον Κρούνοσλαβ Σιμόν και έτσι η Μπασκόνια που είχε πιο ορθολογικό παιχνίδι, μεγαλύτερη ενέργεια, ξεκάθαρη υπεροπλία στα ύψη με Τζεκίρι και Φαλ και ασταμάτητο τον Πολονάρα, άρχισε να γίνεται αφεντικό. Από το 25-19 οι Βάσκοι πήγαν στο 30-34 και έκλεισαν το ημίχρονο στο 37-42 με 12-23 ριμπάουντ.

Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή της απόλυτης κυριαρχίας της Μπασκόνια. Ο μαέστρος Πιέρια Χένρια έκανε τα πάντα, τα κλεψίματα και οι αιφνιδιασμοί διαδέχονταν το ένα το άλλο, με την Εφές... ζαλισμένη να μη μπορεί να αντιδράσει σε τίποτα, το 50-63 του δεκαλέπτου ήρθε να σφραγίσει αυτή την εικόνα.

Με τον Λάρκιν να παραπαίει και τους συμπαίκτες του να... ακολουθούν, οι Βάσκοι δεν έδειξαν έλεος και στο 33' έφτασαν στο +20, 50-70. Το σερί της Μπασκόνια έφτασε στο 9-0, το σκορ στο 50-72, η Εφές φοβόταν... τον ίσκιο της και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει όσο πολύς κι αν ήταν ο χρόνος μέχρι τη λήξη.

ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ: Ο Πιέρια Χένρι είναι ο παίκτης στον οποίο εξ αρχής ο Ιβάνοβιτς ήθελε να δώσει τα κλειδιά της Μπασκόνια, αλλά χρειάστηκε το χρόνο του μέχρι να βρει ρυθμό. Πλέον παίζει με αυτοπεποίθηση, αξιοποιεί τους συμπαίκτες του, κουμαντάρει το παιχνίδι και σήμερα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του θριαμβευτικού περάσματος από την Πόλη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές άρχισε το ματς με 4/6 τρίποντα και το τέλειωσε με... 8/29! Εκεί στηρίχτηκε και έχασε πανηγυρικά. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ