18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το ολικό λίφτινγκ γυρίζει την ΑΕΚ στο 2007 (pic)

Από ανάγκη, από επιλογή ή ακόμη και μέσα από ένα συνδυασμό των δύο, η ΑΕΚ που θα δούμε στη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα έχει καμία σχέση με αυτήν που είδαμε σε αυτήν που πέρασε. Απολύτως καμία. Όπως όλα δείχνουν μόνον ο Δημήτρης Μαυροειδής θα φοράει τα κιτρινόμαυρα για να θυμίζει κάτι από την ομάδα του 2020-21. Χωρίς κι αυτό πάντως να είναι δεδομένο και επιβεβαιωμένο.

 


Αυτοί που έχουν αποχαιρετήσει και επίσημα είναι…

 

Νίκος Ζήσης (αποσύρθηκε)

 

Ντάριλ Μέικον (Παναθηναϊκός)

 

Δημήτρης Μωραίτης (Περιστέρι)

 

Βλάντο Γιάνκοβιτς (ΠΑΟΚ)

 

Δημήτρης Κατσίβελης (Περιστέρι)

 

Νίκος Ρογκαβόπουλος (Προμηθέας)

 

Γιανίκ Μορέιρα (Περιστέρι)

 


Σε κάθε περίπτωση, η «Ένωση» κρατώντας έναν παίκτη –εκτός κι αν υπάρξει κάποια ανατροπή με κάποιον από αυτούς που παραμένουν στην αγορά- θα βρεθεί σε μία σχεδόν πρωτόγνωρη κατάσταση. Να φτιάξει μία ομάδα από μηδενική βάση. Θα πρέπει να γυρίσουμε 14 ολόκληρα χρόνια πίσω για να βρούμε κάτι ανάλογο.

 


Ήταν το καλοκαίρι του 2007 όταν η ΑΕΚ μπήκε στη σεζόν 2007-08 έχοντας μόνο έναν παίκτη από την προηγούμενη περίοδο. Ήταν ανέλαβε την ΚΑΕ ο Δημήτρης Δρόσος και έφτιαξε μία ομάδα σχεδόν από το μηδέν. Εκείνο το καλοκαίρι μόνον ο Χρήστος Ταπούτος επέζησε από τις σαρωτικές αλλαγές στην «Ένωση» και συνέχισε για μία δεύτερη σεζόν με τα κιτρινόμαυρα.

 

 


Η ΑΕΚ της σεζόν 2007-08 είχε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 14 νέα πρόσωπα αφού είχε αποκτήσει τους: Ουέσον (Μπάμπεργκ), Βασίλιεβιτς (Μενόρκα), Σίμτσακ (Σπόρτιγκ), Σι (Βιλερμπάν), Τσάμη (Ολυμπιάδα Π.), Κυρίτση (Μαρούσι), Κ.Χαρίση (Ολυμπιάδα Π.), Μπάρλο (Ολυμπιακός), Χατζή (Πανιώνιος), Σιούτη (Σπόρτιγκ), Δ.Παπανικολάου (Παναθηναϊκός), Έϊβερι (Γαλατασαράι), Πάβιτς (Μπάνβιτ) και Ηλιόπουλο (Σπόρτιγκ).

 


Είχαν αποχωρήσει οι: Γκαγκαλούδης, Π.Νικολαίδης, Σ.Νικολαίδης, Μάγλος, Μαγκουνής, Κόμματος, Γκργκούρεβιτς, Ν.Παπανικολάου, Αθανασούλας, Πέρκοβιτς, Σκοτ, Κακαβάς, Γκάρμα, Φέλτον.

 


Σε αυτά τα 14 χρόνια που μεσολάβησαν, η ΑΕΚ δεν είχε λιγότερους από τρεις παραμένοντες. Άρχιζε δηλαδή κάθε σεζόν με τρεις τουλάχιστον παίκτες από την προηγούμενη περίοδο. Στις περισσότερες από αυτές που πέρασαν από το 2007, κράτησε έναν κορμό πέντε τουλάχιστον παικτών με αποκορύφωμα τα καλοκαίρια του 2010 και του 2020 όταν διατήρησε στο ρόστερ του οχτώ παίκτες από τις προηγούμενες σεζόν.

 


Το 2010 είχαν παραμείνει οι: Μάκης Νικολαίδης, Λαμόντ Μακ, Περικλής Δορκοφίκης, Άκης Καλλινικίδης, Τάσος Αντωνάκης, Ρόντρικ Μελς, Βαγγέλης Τζόλος και Κώστας Σταμάτης.

 


Το περασμένο καλοκαίρι είχαν συνεχίσει από την προηγούμενη σεζόν οι: Μάρκους Σλότερ, Κιθ Λάνγκφορντ, Γιόνας Ματσιούλις, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Νίκος Ζήσης, Νίκος Γκίκας, Νίκος Ρογκαβόπουλος και Δημήτρης Μαυροειδής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ