20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τον «Ποπ» δε θα τον ξεγράφεις! (vids)

Οι Σπερς δείχνουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο, από αυτό που περίμεναν πολλοί στο φετινό ΝΒΑ, με το Basketa.gr να εξηγεί τι τρόπο έχει βρει ξανά ο Γκρεγκ Πόποβιτς, για να κρατούνται ανταγωνιστικοί σε μια... αδηφάγα Δύση.

Είχατε συνηθίσει τη μεγάλη τριάδα των Τόνι Πάρκερ, Μανού Τζινόμπιλι και Τιμ Ντάνκαν, στην οποία προστέθηκε μετά και ο Καουάι Λέοναρντ, που σάρωνε τους τίτλους στο ΝΒΑ; Ε, κι εμείς. Σας έκανε εντύπωση στην αρχή, που από αυτή την τετράδα κανείς πια δε βρίσκεται στους Σαν Αντόνιο Σπερς; Ναι, κι εμάς. Περιμέναμε πως θα βλέπαμε πολύ πιο απτά τα σημάδια παρακμής στους πεντάκις πρωταθλητές του ΝΒΑ, από το 1999 έως το 2014, όταν ο Λέοναρντ είχε κάνει τα παιχνίδια της ζωής του κόντρα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Κι όμως, αυτή η ομάδα είναι όρθια, είναι ζωντανή. Έχει και πάλι τον τρόπο, να μείνει μέσα στους κορυφαίους, παρότι μέσα στο ίδιο καλοκαίρι ο μεγάλος Μανού αποχώρησε από την ενεργό δράση, ο Τόνι Πάρκερ δοκίμασε την τύχη του στους Χόρνετς και ο Καουάι Λέοναρντ πήρε το δρόμο για το Τορόντο μαζί με τον Ντάνι Γκριν, με τους ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν και Τζέικομπ Πουλτλ να κάνουν το αντίθετο δρομολόγιο, σε μια ανταλλαγή που αρχικά δεν ήθελε κανένας εκ των παικτών.

Κι όμως, αυτή είναι η ιστορία του εντελώς διαφορετικού προσώπου, που δείχνουν οι Σπερς τώρα. Είναι αυτή η ανταλλαγή, μέσω της οποίας ο ΝτεΡόζαν βρήκε ξανά το κέφι του και μαζί η ομάδα του, την φρεσκάδα που της έλειπε τα τελευταία χρόνια. Αυτό φαίνεται και στα νούμερα του Αμερικανού «αστέρα». Πρώτος σε πόντους με 22.9 ανά αγώνα, τέταρτος σε ριμπάουντ με 5.9 ανά αγώνα και πρώτος σε ασίστ με 6.3 ανά παιχνίδι.

Μαζί του, θα βρει κανείς μια ικανότατη ομάδα. Βλέπουμε τους ΛαΜάρκους Όλντριτζ και Πάου Γκασόλ από το προηγούμενο ρόστερ των «λεγεωνάριων» να βοηθούν ουσιαστικά, με τον πρώτο να έχει σχεδόν double double σε πόντους (19.8) και ριμπάουντ (9) και το δεύτερο να προσθέτει εμπειρία και ποιότητα με 6.1 πόντους και έξι ριμπάουντ ανά αγώνα. Μαζί τους, άλλοι Ευρωπαίοι σαν τον Μάρκο Μπελινέλι και τον Ντέιβις Μπέρτανς, τον Αυστραλό Πάτι Μιλς, που φαινόταν πως δεν μπορεί να... μπει στα παπούτσια του Πάρκερ, τον Πουλτλ που βρήκε επίσης ρόλο. Εντυπωσιακή είναι και η αγωνιστική άνοδος του Μπριν Φορμπς, που έχει βρει τη θέση του στα «Σπιρούνια» κι έχει 12.2 πόντους, με 2.5 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ ανά ματς.

Και που να έπαιζε ο Ντιζάουντε Μάρεϊ. Αυτός ήταν ο άτυχος της σεζόν με το βαρύ του τραυματισμό, ενώ έμοιαζε έτοιμος για την «εκτόξευσή» του. Οι Σπερς είναι και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στην ευστοχία, με μέσο όρο στο 47.6% ανά αγώνα στα σουτ εντός παιδιάς, ως τέταρτοι στο ΝΒΑ συνολικά. Το καταλαβαίνεις και από τους 120 πόντους απέναντι σε μια από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες, τους Μπόστον Σέλτικς.

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς, λοιπόν, έχουν γίνει ξανά μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη κορυφής. Μπορεί τώρα να βρίσκονται στην όγδοη θέση με 21-17, αλλά μόνο δύο ήττες τους χωρίζουν από τους τέταρτους Κλίπερς, που έχουν 21-15. Και σίγουρα, κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει μια ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς. Είναι ικανή για οτιδήποτε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ