20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι «ηχηρές» απουσίες του All-Star Game!

Εννιά (συν ένας) παίκτες που θα λάμψουν δια της απουσίας τους από το φετινό All-Star Game!

Με την ανακοίνωση των αναπληρωματικών παικτών του φετινού All Star Game, κλείνει και επίσημα η διαδικασία ανάδειξης των μέχρι τώρα πρωταγωνιστών της φετινής σεζόν, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στο φετινό παιχνίδι επίδειξης που θα διεξαχθεί στην Ατλάντα, στις 7 Μαρτίου. Οι 24 παίκτες που επιλέχθηκαν φέρουν πλέον τον τίτλο του All-Star, όμως όπως συμβαίνει σε κάθε διαδικασία επιλογής, πάντα θα υπάρχουν άτομα τα οποία η κοινή γνώμη νιώθει πως αδίκως έμειναν εκτός! Πάμε να δούμε μαζί μια δεκάδα παικτών που ξεχώρισαν στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά που δεν μπόρεσαν να πάρουν μια από τις 24 θέσεις του φετινού παιχνιδιού.

Ντέβιν Μπούκερ (Φοίνιξ Σανς)

O Ντέβιν Μπούκερ γράφει τη φετινή σεζόν 24.7 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ ανά αγώνα, σουτάρει με 50% εντός πεδιάς και 38% στα τρίποντα, η ομάδα του είναι 4η στη Δύση (με το 4ο καλύτερο ρεκόρ στο NBA) και πάρ'όλα αυτά έμεινε εκτός των επιλογών του All Star Game! Αυτή είναι η τρίτη σεζόν του που γράφει πάνω απο 24 πόντους και δεν γίνεται All Star, οι περισσότερες στην ιστορία του NBA. H παράλειψη του «Μπουκ» από τους προπονητές της Δύσης ήταν και η απόφαση που σχολιάστηκε περισσότερο απ’όλους, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Σι Τζεϊ Μακόλουμ και αρκετούς άλλους NBAers να βγαίνουν και να κάνουν παράπονα για το άδικο της μη επιλογής του νεαρού σταρ των Σανς!

https://twitter.com/KingJames/status/1364367289252937729

Ο Μπούκερ ήταν πολύ πιθανώς η πιο κραυγαλέα απουσία από το παιχνίδι και αυτό εν μέρει διορθώθηκε εχθές βράδυ, καθώς ο Άνταμ Σίλβερ διάλεξε τον παίκτη των Σανς για αντικαταστάτη του τραυματία Άντονι Ντέιβις! Φυσικά επειδή δεν επιλέχθηκε στην... κανονική διάρκεια της διαδικασίας, αυτό μας δίνει κάθε δικαίωμα να ξεκινήσουμε την λίστα μας με αυτόν ως την "+1" επιλογή.

Τρε Γιανγκ (Ατλάντα Χοκς)

Το φετινό All-star game θα διεξαχθεί στην πόλη της Ατλάντα, αλλά από αυτήν θα απουσιάζει ο καλύτερος παίκτης της οικοδέσποινας ομάδας! Ο Γιανγκ βρίσκεται σε άλλη μια εξαιρετικά παραγωγική σεζόν στην οποία γράφει 27 πόντους, 9.6 ασίστ και 4 ριμπάουντ ανά αγώνα, σουτάροντας 46.8% εντός πεδιάς και 37% στα τρίποντα, αριθμοί που δεν μοιάζουν πολύ διαφορετικοί από τους περσινούς, οι οποίοι τον οδήγησαν στο All-Star Game του Σικάγο. Αυτό που πολύ πιθανώς πληρώνει είναι η κακή αγωνιστική κατάσταση των Χοκς, οι οποίοι βρίσκονται στην 10η θέση μιας σχετικά αδύναμης Ανατολής.

Ντομάντας Σαμπόνις (Ιντιάνα Πέισερς)

Αν ο Μπούκερ ήταν ο πλέον αδικημένος παίκτης από τις επιλογές, τότε ο φανταστικός Λιθουανός θα πρέπει να βρίσκεται στην δευτερη θέση! Ο Σαμπόνις, ο οποιος είχε γράψει την πρώτη του συμμετοχή στο περσινό παιχνίδι, φέτος γράφει ακόμα καλύτερες ατομικές επιδόσεις. Σκοράρει 21.5 πόντους (έναντι 18.5 το 2020), βγάζει 5.7 ασίστ (έναντι 5.0 το 2020) και μαζεύει 11.6 ριμπάουντ (μια μικρή μείωση σε σχέση με το περσινο 12.4) ανά αγώνα, κάτι που τον κάνει τον πρώτο παίκτη στην ιστορία που μένει εκτός All-Star Game με μέσους όρους 20/10/5! Αν για τον Τρε Γιανγκ δικαιολογία ειναι η κακή επίδοση των Χοκς, στην περίπτωση του Σαμπόνις αυτό δεν ισχύει, καθώς οι Πέισερς βρίσκονται στην 4η θέση της Ανατολής.

Τομπάιας Χάρις (Φιλαδέλφια Σίξερς)

O «Τόμπι» είναι ένας από τους άτυχους της φετινής χρονιάς. Ο λόγος είναι ότι βρίσκεται σε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία θα έχει ήδη διπλή εκπροσώπηση στην Ατλάντα από τους Μπεν Σίμονς και Τζοέλ Εμπίιντ και ο... τρίτος τροχός της αμάξης, ο Χάρις δηλαδή, ήταν αυτός που την πλήρωσε και έμεινε εκτός. Ο Χάρις γράφει υψηλά καριέρας σε πόντους (20.7 ανά αγώνα), ασίστ (3.4 ανά αγώνα) και κοψίματα (2.0 ανά αγώνα) ενώ κατεβάζει και 7.7 ριμπάουντ, την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του και δείχνει, κάτω από τις οδηγίες του παλιού του γνώριμου από τους Κλίπερς, Ντοκ Ρίβερς, να έχει βρει τον ρόλο που του ταιριάζει σε ένα σύνολο που φέτος μάλλον έχει βλέψεις πρωταθλητισμού. 

Μάικ Κόνλεϊ (Γιούτα Τζαζ)

Είναι αλήθεια πως ο Ντέβιν Μπούκερ άξιζε και έπρεπε να πάρει την θέση στο All-Star Game. Αλλά και να μην την έπαιρνε σίγουρα θα είχε πολλές πολλές ευκαιρίες στο μέλλον. Αυτός που φέτος ίσως να νιώθει αδικημένος και του οποίου πολύ πιθανόν το παράθυρο να κλείνει είναι ο Μάικ Κόνλεϊ. Ο άσος των Γιούτα Τζαζ για άλλη μια φορά δεν επιλέχθηκε ως All-Star, σε μία σεζόν που ναι μεν τα στατιστικά του δεν εντυπωσιάζουν (16.4 πόντοι, 5.4 ασίστ και 3.4 ριμπάουντ), αλλά γράφει σε συμπληρωματικές κατηγορίες όπως τα win shares (31ος στη λίγκα/81ος ο Μπούκερ), το Rating (1ος στη λίγκα με +17.1) και το +/- (7ος στη λίγκα 5.52). Κοιτώντας μάλιστα διαχρονικά, ο Κόνλεϊ ίσως και να είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που δεν βγήκε ποτέ All-Star.

ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν (Σαν Αντόνιο Σπερς)

O ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν είναι άλλος ένας παίκτης που όπως ο Ντομάντας Σαμπόνις ίσως και να πληρώνει το ότι αγωνίζεται σε μία λιγότερο εμπορική ομάδα της λίγκας, όπως είναι οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο ΝτεΡόζαν ηγείται της ομάδας με το 5ο ρεκόρ στην ανταγωνιστική Δύση, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει στο τραπέζι η δικαιολογία της κακής παρουσίας της ομάδας του. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις του, γράφει 19.8 πόντους, 5 ριμπάουντς και έχει υψηλά καριέρας στις ασίστ, μοιράζοντας 6.9 ανά παιχνίδι.

Φρεντ ΒανΒλιτ (Τορόντο)

Άλλος ένας από τους πλέον αδικημένους της λίστας. O «Σταθερός Φρέντι» βρίσκεται εν μέσω της καλύτερης σεζόν της καριέρας του, με 19.8 πόντους ανά παιχνίδι, 6.7 ασίστ, 4.5 ριμπάουντ και 1.7 κλεψίματα, έχει αναλάβει πλέον εξ ολοκλήρου ηγετικό ρόλο στους Ράπτορς, παίρνοντας την μπαγκέτα από τον Κάιλ Λάουρι και δείχνοντας σε καλύτερη κατάσταση από τον Πασκάλ Σιάκαμ, με την ομάδα από τον Καναδά να βρίσκεται 5η στην Ανατολή.

Μπαμ Αντεμπάγιο (Μαϊάμι Χιτ)

Ο «Μπαμ Μπαμ», όπως και ολόκληρη η ομάδα των Χιτ, δείχνουν να βρίσκονται ακόμα σε ένα χανγκόβερ από την περσινή σεζόν. Με την σεζόν που πέρασε να πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, με τον ίδιο (και τον Τζίμι Μπάτλερ) να βγαίνει All-Star και το Μαιάμι να φτάνει από το πουθενά στους Τελικούς, η φετινή χρονιά ίσως μοιάζει με μια μικρή απογοήτευση. Ο Αντεμπάγιο πάντως δεν τα πάει κι άσχημα, γράφοντας 19.6 πόντους και 5.5 ασίστ, επιδόσεις που είναι υψηλά καριέρας, και προσθέτοντας και 9.5 ριμπάουντ, νούμερα που σίγουρα θα τον έβαζαν δυνατά στο παιχνίδι για μία θέση στους All-Stars αν οι Χιτ βρίσκονταν υψηλότερα από την 10η θέση της Ανατολής.

Μπράντον Ίνγκραμ (Νιού Όρλεανς Πέλικανς)

Στην ίδια θέση με το Μαϊάμι βρίσκονται στην κατάταξη της Δύσης οι Πέλικανς. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι ήδη η ομάδα έχει άλλον έναν παίκτη που ψηφίστηκε ως All-Star από τους προπονητές, τον Ζάιον Ουίλιαμσον, στοίχησαν την επιλογή στο τριάρι της Νέας Ορλεάνης. Ο Ίνγκραμ την φετινή σεζόν γράφει 23.9 πόντους ανά αγώνα, 5.3 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ.

Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)

Ένα από τα πιο υποτιμημένα... snubs της φετινής επιλογής είναι ο ηγέτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. O Αλεξάντερ όχι απλώς έχει βελτιώσει τα στατιστικά του σε σχέση με την περσινή σεζόν, η οποία τον καθιέρωσε στην υπόληψη του κόσμου ως ανερχόμενο παίκτη πρώτης γραμμής, αλλά τα έχει ανεβάσει ένα επίπεδο, με 22.8 πόντους ανά αγώνα, 6.5 ασίστ και 5.2 ριμπάουντ. Όμως, σε κάθε εντυπωσιακό στατιστικό υπάρχει ένα «αλλά». Οι Θάντερ είναι 13οι στην ανταγωνιστική Δύση και όπως είναι λογικό, ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει στην περιφέρεια τον κάνει ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη που έχασε τη θέση του λόγω της κακού ρεκόρ της ομάδας του.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ