22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τζάμπολ με… φωτιά στο EuroCup

Η ώρα για το ευρωπαϊκό τζάμπολ του Προμηθέα Πάτρας έφτασε. Σήμερα (2/10), στις 19.30 θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Ρισόν στο Ισραήλ με τον ίδιο να πέφτει στα βαθιά σε μια διαφορετική διοργάνωση. To ίδιο ισχύει και για την αντίπαλό της, καθώς είναι οι δύο «πρωτάρες» του EuroCup.

H εμπειρία υπάρχει στους Αχαιούς βέβαια έμμεσα, καθώς έξι παίκτες του έχουν θητεία στη διοργάνωση με τους Μπόγρη και Μπαμπ να κρατούν τα ηνία στο θέμα. Από την άλλη παίκτες όπως ο Χολ, ο Έλις, ο Φίλερ ή οι νεότεροι Μαντζούκας, Καφέζας που μπορεί να έχουν δει μόνο από την τηλεόραση αγώνες EuroCup. Αν σκέφτεστε αν ισχύει το αντίστοιχο για τη Μακάμπι, η απάντηση είναι όχι, καθώς έντεκα παίκτες της θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο EuroCup. Bέβαια ένας από αυτούς έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Ο λόγος για τον Τζόναθαν Ουίλιαμς (1995, 2.06), ο οποίος από το κολλέγιο του Γκονζάγκα βρέθηκε στους Λέικερς πέρυσι. Σε 23 αγώνες είχε μέσο όρο 6,8 πόντους και 4,3 ριμπάουντ σουτάροντας με 60% εντός πεδιάς. Η Μακάμπι Ρισόν θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της σε ένα γήπεδο μικρό που γεμίζει ασφυκτικά συνήθως και η αναφορά στους φιλάθλους της γίνεται από κάθε παίκτη, αλλά και τον προπονητή της που δεν είναι άλλος από τον διεθνή με την Εθνική Ισραήλ, Γκάι Γκούντες.

Η ιστοσελίδα του EuroCup θεωρεί ζευγάρι-κλειδί της αναμέτρησης αυτό ανάμεσα στον Δημήτρη Αγραβάνη και τον Ντάριλ Μονρό, ο οποίος μαζί με τον Ουίλιαμς συνθέτουν ένα ισχυρό δίδυμο στους ψηλούς. Η ρακέτα θεωρείται και η δύναμη πυρός των Ισραηλινών, κάτι που συνεπάγεται πολύ δουλειά και για το δίδυμο Μπόγρης-Έλις, ενώ σίγουρα θα χρειαστούν οι βοήθειες του Κασελάκη. Στην περιφέρεια, ο παίκτης που έφερε η Μακάμπι για να κάνει τη διαφορά και να οδηγήσει τη ομάδα είναι ο Ντεβόν Σάντλερ, ο οποίος θα έχει τη βοήθεια των Χάμιλτον και Φίσμαν, ώστε να υπάρξει ισορροπία στην ομάδα τους.

Ο Προμηθέας Πάτρας μπορεί να βρίσκεται ακόμη νωρίς στη σεζόν, μπορεί να έχει κάνει αρκετές αλλαγές, αλλά έχει κρατήσει σημαντικά κομμάτια από τον κορμό του, έχει κάνει ποιοτικές προσθήκες και έδειξε πως βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο. Έχει καλή ψυχολογία, δεν έχει προβλήματα τραυματισμών και έχει κάνει καλές εμφανίσεις τόσο στα φιλικά, ακόμη και απέναντι σε ομάδες Ευρωλίγκας, όσο και στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν απέναντι στη Λάρισα εκτός έδρας.

Ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Γιατράς, προειδοποίησε πως «κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες», φροντίζοντας όμως άμεσα να προσθέσει: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να έχουμε διάρκεια».

Στην αποστολή των Αχαιών βρίσκονται οι Χολ, Κατσίβελης, Καφέζας, Λόουερι, Μπαμπ, Λίποβι, Μαντζούκας, Κασελάκης, Φίλερ, Αγραβάνης, Μπόγρης και Έλις.

*Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Novasports1HD.

*Photo: Promitheas BC

Πρόγραμμα - Αποτελέσματα

Τρίτη 1 Οκτωβρίου

Α’ Όμιλος

Μονακό-ΜόραΜπανκ Ανδόρρα 82-66

Β’ Όμιλος

Ρίτας Βίλνιους-Λοκομοτίβ Κούμπαν 92-86

Βενέτσια-Παρτιζάν 63-66

Δ’ Όμιλος

Τρέντο-Γαλατάσαραϊ 64-70

Όλντενμπουργκ-Γκτνίνια 74-78

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Α’ Όμιλος

19.30 Μακάμπι Ρισόν-Προμηθέας Πάτρας

20.30 Ουλμ-Βίρτους Μπολόνια

Β’ Όμιλος

20.00 Τόφας-Λιμόζ

Γ’ Όμιλος

20.30 Τσεντεβίτα-Νταρουσάφακα

21.30 Μπρέσια-Ούνικς Καζάν

21.45Ναντέρ- Μπανταλόνα

Δ’ Όμιλος

21.45 Μάλαγα-Μπουντούτσνοστ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ