20.3 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Τα ρεκόρ ξεπηδούν από παντού

Μία βραδιά όπως η αποψινή είναι λογικό να συνοδεύεται από ρεκόρ σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ο Νικ Καλάθης έκλεψε για μία ακόμη φορά την παράσταση.

 

Οι 16 ασίστ με τις οποίες τελείωσε το παιχνίδι με τη Ρεάλ πέραν από ρεκόρ καριέρας, πέραν από ιστορικό ρεκόρ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, συνιστά και την 3η κορυφαία επίδοση συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης. Περισσότερες σε ένα ματς είχαν μόνον ο Στέφαν Γιόβιτς που στις 12 Νοεμβρίου 2015 είχε μοιράσει 19 σε ματς του Ερυθρού Αστέρα με την Μπάγερν και ο Μάρκους Ουίλιαμς που είχε 17 στις 21 Νοεμβρίου 2014 και σε ματς του Ερυθρού Αστέρα με τη Γαλατασαράι.

 

Με αυτές τις 16 ασίστ, ο Καλάθης έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του “τριφυλλιού” στην Ευρωλίγκα που ξεπέρασε τις 700, μετά φυσικά τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

 

Υπάρχει όμως και συνέχεια για τον “σεληνιασμένο” Καλάθη. Με τους 11 πόντους του, έφτασε τους 1.290 στη διοργάνωση και έγινε ο 4ος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού σε αυτήν. Ξεπέρασε τον Αντώνη Φώτση που φορώντας τα πράσινα είχε 1.288 πόντους.

 

Πέραν του Καλάθη, ο Σίνγκλετον με το ένα εύστοχο τρίποντο του, έγινε ο 7ος παίκτης των “πράσινων” που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό στην Ευρωλίγκα.

 

Σε ομαδικό επίπεδο...

 

Οι “πράσινοι” έκαναν το πιο παραγωγικό εντός έδρας παιχνίδι του στη φετινή διοργάνωση έχοντας 95 πόντους στην επίθεση, έναν παραπάνω από το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις. Ρεκόρ περιόδου πάντως είναι οι 96 πόντοι που σημείωσε στο Μιλάνο.

 

Το σημερινό παιχνίδι ήταν στατιστικά το 2ο καλύτερο στην ιστορία του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Αυτό δείχνουν οι 111 βαθμοί στο Index, το σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης. Είχε 112 σε ματς με τη Μακάμπι στα πλέι οφ του 2012.

 

Τι σημαίνει ιστορικά το 1-0 για τους “πράσινους”; Πρόκριση! Αυτή είναι η 3η φορά που μπαίνει στα πλέι οφ με νίκη. Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, πήρε και την πρόκριση. Το έκανε το 2009 κόντρα στη Σιένα με 3-1 και το 2012 απέναντι στη Μακάμπι με 3-2.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ