17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τα «πολυβόλα» του Λαυρίου διέλυσαν τον Άρη

Το Λαύριο φαίνεται ότι πήρε φόρα μετά τη μεγάλη νίκη στο Περιστέρι, καθώς διέλυσε εντός έδρας τον Άρη με 92-71, σε εξ αναβολής αγώνα της 3ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη πήρε το δεύτερο διαδοχικό ροζ φύλλο αγώνα κι έχει πλέον ρεκόρ 2-3, βελτιώνοντας τη βαθμολογική της θέση, ενώ οι «κίτρινοι» φάνηκαν να έχουν μείνει στο θρίαμβο επί του Προμηθέα Πάτρας και πλέον «έπεσαν» στο 2-2. 

Οι γηπεδούχοι συνάντησαν αντίσταση μόνο στην πρώτη περίοδο, καθώς δεν μπόρεσαν να παίξουν καλή άμυνα και οι Θεσσαλονικείς έμειναν κοντά στο σκορ (22-18).

Το δεύτερο δεκάλεπτο όμως έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης. Το Λαύριο πήρε «φωτιά» και σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε, ενώ ο Άρης έμοιαζε -και ήταν- ανήμπορος να αντιδράσει. Το επιμέρους σκορ ήταν 31-14 σε αυτό το χρονικό διάστημα και οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με το Λαύριο να προηγείται με διαφορά 21 πόντων (53-32).

Πλέον οι γηπεδούχοι χρειαζόταν απλά να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να πιστέψουν ξανά ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι από αυτόν τον αγώνα. Όσο κι αν προσπάθησε το συγκρότημα του Σάββα Καμπερίδη, δεν άγχωσε ποτέ πραγματικά το Λαύριο και το τελικό 92-71 ήρθε απολύτως λογικά.

Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ, Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο... ΠΡΩΗΝ: Ο Βασίλης Μουράτος βελτιώνει συνεχώς το παιχνίδι του και ήταν ο MVP για τους νικητές. Ο 23χρονος γκαρντ σκόραρε 11 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ σ' ένα σπουδαίο double double. Ο εκτελεστής του Άρη όμως ήταν ο Γκλεν Κόζι ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους με 6/6 τρίποντα. Από το «ναυάγιο» των ηττημένων διασώθηκε μόνο ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, Γιάννης Κουζέλογλου, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η άμυνα του Άρη δεν μπόρεσε να δυσκολέψει έστω και λίγο το Λαύριο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να τη διασπάσουν και «πυροβολούσαν» όλο το απόγευμα ανενόχλητοι. Ο απολογισμός τους ήταν 14/22 τρίποντα και με τέτοιο ποσοστό δεν θα μπορούσαν να αισθανθούν την παραμικρή απειλή.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ