24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα δίδυμα που άλλαξαν την ιστορία μιας φανέλας: Χατζής-Κακιούζης (infographics)

Σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή για την ΑΕΚ. Ήταν αυτοί που ένωσαν δύο περιόδους της, την ομάδα των «πέτρινων χρόνων» στα μέσα της δεκαετίας του '90 και εκείνης που κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 2002, του πρώτου μετά από 32 χρόνια και τελευταίου ως σήμερα για την «Ένωση».

 


Το basketa.gr συνεχίζει τα αφιερώματα του στα κορυφαία δίδυμα των παραδοσιακών δυνάμεων του ελληνικού μπάσκετ με την ΑΕΚ. Μετά τους Γκάλη-Γιαννάκη του Άρη, Πρέλεβιτς-Κόρφα του ΠΑΟΚ, Διαμαντίδη-Μπατίστ του Παναθηναϊκού, Σπανούλη-Πρίντεζη του Ολυμπιακού, Χατζηβρέττας-Παπαδόπουλος του Ηρακλή, σειρά παίρνουν ο Νίκος Χατζής και ο Μιχάλης Κακιούζης.

 


Όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις των αντίστοιχων αφιερωμάτων ασφαλώς και μπορούν να εκφραστούν ενστάσεις. Θέση σε αυτά τα αφιερώματα θα μπορούσαν να έχουν δίδυμα προγενέστερων αλλά και μεταγενέστερων ομάδων της ΑΕΚ. Οι δυο τους όμως είναι ξεχωριστές περιπτώσεις. Άρχισαν το επαγγελματικό μπάσκετ από την ΑΕΚ στο «παιδομάζωμα» του 1995, στα 19 μόλις χρόνια τους αφού αμφότεροι είναι 76άρηδες. Σύντομα όμως έδειξαν έτοιμοι να κουβαλήσουν το βάρος της φανέλας αλλά και της ευθύνης που ανέλαβαν, να βγάλουν την ΑΕΚ από την αφάνεια χρόνων.

 


Έπαιξαν παρέα οχτώ χρόνια στον Δικέφαλο. Από το 1995 μέχρι το 2003 όταν ο Κακιούζης έφυγε για τη Σιένα. Σε αυτό το διάστημα κατέκτησαν τέσσερις τίτλους...

 


*Ένα Πρωτάθλημα το 2002.

 


*Δύο Κύπελλα Ελλάδας το 2000 και το 2001.

 


*Το Κύπελλο Σαπόρτα του 2000.

 


Ο Νίκος Χατζής συνέχισε να φοράει τα κιτρινόμαυρα μέχρι το 2005 όταν και μετακόμισε στον Ολυμπιακό για να περάσει την επόμενη σεζόν στον Πανιώνιο, πριν επιστρέψει στη βάση του για δύο ακόμη σεζόν με την ΑΕΚ.

 


Οι δυο τους μοιράζονται πολλές από τις στατιστικές κορυφές στις ιστορικές λίστες της «Ένωσης» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο Χατζής είναι ο πρώτος σε αγώνες, πόντους, εύστοχες βολές, εύστοχα τρίποντα, ασίστ και κλεψίματα ενώ ο Κακιούζης είναι πρώτος σε εύστοχα δίποντα και ριμπάουντ όντας μάλιστα ο μόνος στην ιστορία της ΑΕΚ με τετραψήφιο αριθμό ριμπάουντ...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ