20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα δίδυμα που άλλαξαν την ιστορία μιας φανέλας: Σπανούλης-Πρίντεζης (infographics)

Συμπλήρωσαν σχεδόν -ας όψεται ο κορωνοϊός για το «σχεδόν»- 10 χρόνια ο ένας πλάι στον άλλον. Από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών που από τη στιγμή που ο ένας συμπλήρωσε τον άλλον, «απογείωσαν» την ομάδα στην οποία αγωνίστηκαν. Το retro stories του basketa.gr συνεχίζει τα αφιερώματα του στα κορυφαία δίδυμα των παραδοσιακών δυνάμεων του ελληνικού μπάσκετ με τον Ολυμπιακό. Μετά τους Γκάλη-Γιαννάκη του Άρη, Πρέλεβιτς-Κόρφα του ΠΑΟΚ, Διαμαντίδη-Μπατίστ του Παναθηναϊκού σειρά έχουν ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης.

 


Η συνύπαρξη των δύο αυτών σπουδαίων παικτών, χωρίς καμία αμφιβολία, άλλαξαν ολοκληρωτικά την ιστορία του Ολυμπιακού. Παρέα κατέκτησαν δύο φορές την Ευρωλίγκα (2012, 2013), τρία Πρωταθλήματα Ελλάδας (2012, 2015 και 2016), ένα Κύπελλο (2011) αλλά και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013). Έβαλαν δηλαδή την «υπογραφή» τους σε επτά από τους 25 τίτλους του μπασκετικού Ολυμπιακού.

 

Το «αποτύπωμα» τους στον Ολυμπιακό

 


Παρότι ο Πρίντεζης είναι παλιότερος από τον Σπανούλη στον Ολυμπιακό, στην πραγματικότητα ήταν αυτός που βρήκε τον διεθνή γκαρντ στους «ερυθρόλευκους». Ο Σπανούλης έβαλε τα κόκκινα το καλοκαίρι του 2010 όμως ο Πρίντεζης επέστρεψε από τη Μάλαγα τον Μάιο του 2011, μπαίνοντας στην ομάδα στα πλέι οφ κι από τον δεύτερο προημιτελικό με τον Κολοσσό. Γι' αυτό κι από την αναφορά μας μένει έξω η πρώτη και η τελευταία -ως τώρα- σεζόν συνύπαρξης τους αφού ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε στην Basket League που αποτελεί το πεδίο της αναζήτησης μας.

 


Μένοντας λοιπόν στο διάστημα 2011-2019 και εστιάζοντας στο κομμάτι της εκτέλεσης (πόντοι, βολές, δίποντα, τρίποντα) παρότι βέβαια και οι δύο είναι πολλά περισσότερα από σκόρερ, τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά. Το δείχνουν τα γραφήματα του basketa.gr με τους αριθμούς των δύο αθροιστικά σε αυτό το διάστημα και ως προς την κανονική περίοδο -δεν υπολογίζονται τα ματς των πλέι οφ- σε αντιπαράθεση με εκείνα των υπόλοιπων παικτών του Ολυμπιακού.

 


Σημείωση: Μετακινήστε τον κέρσορα σας για να δείτε τους απόλυτους αριθμούς αλλά και τα ποσοστά...

 

 

Οι κορυφές τους ανήκουν

 

Αν τα ποσοστά συμμετοχής τους στο εκτελεστικό κομμάτι του παιχνιδιού στον Ολυμπιακό των προηγούμενων χρόνων δείχνουν ότι χοντρικά το 20% ήταν δική τους υπόθεση, οι λίστες της στατιστικής των «ερυθρόλευκων» τόσο στην Basket League όσο και στην Ευρωλίγκα, απλά επιβεβαιώνουν το πόσο ξεχωριστοί είναι και οι δύο για την ομάδα τους. Δείτε την κατάταξη τους στις ιστορικές λίστες του Ολυμπιακού...

 

Σημείωση: Μετακινήστε τον κέρσορα σας για να δείτε την κατάταξη του Σπανούλη και του Πρίντεζη στις ιστορικές λίστες του Ολυμπιακού στην Basket League και την Ευρωλίγκα...

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ