17.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τέντσος στο Basketa: «Ευλογία να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα»

Η Χαλκηδόνα έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής ανατρέποντας το αρχικό αρνητικό της ρεκόρ και πηγαίνοντας μπρος ολοταχώς για την παραμονή μετά το μεγάλο διπλό στην έδρα της Γέφυρας την Κυριακή (24/2). 

Ο τεχνικός της Χαλκηδόνας, Σάκης Τέντσος, μιλώντας στο Basketa.gr αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, στην παρθενική του εμφάνιση ως πρώτος προπονητής αλλά και στην πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Πώς είναι η εμπειρία του να είσαι για πρώτη φορά πρώτος προπονητής;

«Είναι ένα αίσθημα πρωτόγνωρο και όμορφο ειδικά όταν συνδυάζεται με καλά αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα την οικογένεια Τσαλώνη που μου έδωσε την ευκαιρία και με εμπιστεύτηκε και αυτοί αλλά και οι παίκτες που με αποδέχτηκαν. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η όμορφη πορεία».

Θα έλεγες ότι είναι δύσκολο να πρέπει να δώσεις οδηγίες σε παίκτες που είναι ακόμη και μεγαλύτεροι από εσένα;

«Είναι δύσκολο γιατί με τα περισσότερα από τα παιδιά είμαστε φίλοι. Μπορεί το Σάββατο να βγούμε όλοι μαζί και την Κυριακή να πρέπει να παίξουμε το ρόλο παίκτες- προπονητής. Υπάρχει όμως αμοιβαίος σεβασμός και τα παιδιά είναι πραγματικά επαγγελματίες και ξέρουν να χειρίζονται την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το σημαντικό δεν είναι οι νίκες ή οι ήττες αλλά η χημεία και η παρέα».

Τι σημαίνει για έναν νεαρό προπονητή το 7/8;

«Αν με ρωτούσες στην αρχή της χρονιάς αν πίστευα ότι θα έκανα 7/8 θα σου έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Αν γύριζα το χρόνο πίσω και έβλεπα κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα έλεγα πως ίσως η Χαλκηδόνα μπορεί να κερδίσει κάθε ματς. Το 7/8 φαντάζει ονειρικό ακόμα και τώρα».

Πώς βλέπεις μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής;

«Τη Β' Εθνική την παρακολουθώ χρόνια και λόγω των ομάδων φέτος, αν εξαιρέσεις φυσικά το Ανατόλια, θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν ομάδες δύο και τριών ταχυτήτων. Πρόκειται για ένα απόλυτα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ακόμη κι αυτή τη στιγμή η Χαλκηδόνα μπορεί να πέσει ή να πάρει ακόμη και την τέταρτη θέση. Είναι το πρωτάθλημα των εκπλήξεων και την επαγρύπνησης. Όποια ομάδα "κοιμηθεί" και δε δώσει στον αντίπαλό της την απαραίτητη προσοχή, μπορεί να χάσει. 

Θεωρείς ότι η Χαλκηδόνα αποτελεί μία οικογένεια;

«Φυσικά και αποτελεί οικογένεια και λόγω των παικτών και λόγω της διοίκησης. Ακόμη κι όταν ήρθαν άσχημα αποτελέσματα, η διοίκηση ήταν μεν αυστηρή αλλά ήταν και δίπλα στην ομάδα και στήριξε. Είμαστε όλοι μία παρέα και αυτό έχει βοηθήσει και στη θετική πορεία της ομάδας».

Με τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, θεωρείς πώς πέρα από την παραμονή, η Χαλκηδόνα μπορεί να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω;

«Πάντα ο πρώτος στόχος μας είναι η σωτηρία. Αφού το εξασφαλίσουμε αυτό κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό που θέλουμε είναι να δείχνουμε μία πολύ καλή εικόνα και να τελειώσουν όλοι οι παίκτες της σεζόν, υγιείς.

Πιστεύεις ότι η θετική πορεία της ομάδας με εσένα στην τεχνική ηγεσία θα μπορούσε να αποτελέσει σταθμό στην καριέρα σου και να σου δώσει μία ώθηση για το μέλλον σου ως προπονητής;

«Θεωρώ πως προς το παρόν δεν είμαι έτοιμος για να είμαι πρώτος προπονητής σε μεγάλη κατηγορία. Ίσως είναι καλύτερα να δουλέψω δίπλα σε έναν μεγάλο προπονητή ως βοηθός και έτσι να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Προς το παρόν αυτό που μου λείπει είναι η πείρα. Όσον αφορά στο μέλλον, έχω τη διάθεση να δουλέψω πολύ και ό,τι προκύψει. Το να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα είναι ευλογία».

Αφιερώνεις τη νίκη της Κυριακής στον πρόεδρο της ομάδας για τα γενέθλιά του;

«Σίγουρα την αφιερώνω στον Κορνήλιο για δύο λόγους πρώτα γιατί είχε τα γενέθλια του και δεύτερον γιατί με εμπιστεύτηκε για την θέση του προπονητή. Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά Τσαλώνη αλλά και τους παίχτες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ