26.4 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (1ος): Τα τελευταία δεδομένα στο… ντόμινο των 26 σεναρίων (vids)

Η τελευταία πράξη της κανονικής περιόδου έρχεται το επόμενο Σάββατο (1/4) στη Β' Εθνική και το Basketa.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα, αναπτύσσοντας μια πληθώρα σεναρίων που μπορεί να προκύψουν από υπερβάσεις, αλλά και αναδεικνύοντας το δράμα που θα εκτυλιχθεί στο ντέρμπι επιβίωσης μιας ολόκληρης γειτονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Η αναδιάρθωση των εθνικών πρωταθλημάτων ήταν δεδομένο, ότι θα μας παρουσίαζε χρονιές με μεγάλη ανταγωνιστικότητα, ειδικά με τον τρόπο διεξαγωγής κάθε λίγκας, στην προσπάθεια όλων των ομάδων να διεκδικήσουν τη δική τους θέση… στον ήλιο από οποιοδήποτε επίπεδο, από το υψηλότερο της Basket League και, ύστερα, της Elite League, έως εκείνο της Γ’ Εθνικής.

Η Β’ Εθνική δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και ο πρώτος όμιλος αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων αναφέραμε νωρίτερα. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι μετά τις τρεις πρώτες (και εξασφαλισμένες) ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, η τέταρτη θέση με ρεκόρ 10-11 από την όγδοη με ρεκόρ 9-12 απέχουν κατά μία νίκη, ενώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι πέντε ομάδες που βρίσκονται σε αυτό τον «χορό», ο οποίος μπορεί να προσφέρει από τον παράδεισο των playoffs ανόδου έως και την κόλαση των play out, δε συναντώνται μεταξύ τους στην τελευταία αγωνιστική, κάτι που σημαίνει πως κάλλιστα μπορεί να δούμε ακόμη και μια πενταπλή ισοβαθμία.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για το μόνο «μέτωπο» που θα δούμε μπροστά μας, καθώς στην τελευταία δραματική πράξη του πρωταθλήματος μια γειτονιά είναι αυτή, που θα κρίνει τον απευθείας υποβιβασμό, αν και μπορεί οι ομάδες της να πανηγυρίσουν μαζί. Το Basketa.gr παρουσιάζει όλα τα τελευταία δεδομένα σε έναν… χαμό 26 σεναρίων, εκ των οποίων τα 24 αφορούν τις πέντε ομάδες που βρίσκονται ανάμεσα σε playoffs και play out.

Τέσσερις… αδιάφοροι ρυθμιστές και πέντε σε «αναμμένα κάρβουνα»

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο 1ος όμιλος είναι αλήθεια, ότι μας απέδειξε πως έχει συγκεκριμένες ταχύτητες, η πρώτη εκ των οποίων φυσικά αφορούσε τον αήττητο σε 21 αγώνες Μίλων και τον ΑΟ Μυκόνου, που βρέθηκε στο 19-2 από τις ισάριθμες ήττες από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, κάτι που κινδυνεύει να αδικήσει τη μεγάλη επένδυση που έχει κάνει και τον αφήσει εκτός Elite League, αφού η λογική λέει πως στην τελευταία «μάχη» των playoffs ανόδου θα βρεθεί απέναντι στον πανίσχυρο Πανιώνιο.

Λίγο πιο πίσω και στο 12-9, τα Φανάρια Νάξου έφτιαξαν κατά κάποιο τρόπο τη… δική τους ταχύτητα και είναι επίσης εξασφαλισμένα, έτοιμα να αγωνιστούν με αντόπαλο τον ΑΟ Μυκόνου στην επόμενη φάση. Κι έπειτα έρχεται… το χάος, με το Παγκράτι, τον Εθνικό και τον Αίολο Αγυιάς να ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση με 10-11 και το αρνητικό τους ρεκόρ να αποτελεί πλήρη πιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος, ενώ μια νίκη πιο πίσω υπάρχουν η Ένωση Ιλίου και ο ΝΕΟΛ.

Θεωρητικά, λοιπόν, όπως αναφέραμε υπάρχει η πιθανότητα μιας πενταπλής ισοβαθμίας, αφού από αυτό τον όμιλο ομάδων δεν προκύπτει κάποιο μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική. Για να επέλθει αυτή η πενταπλή ισοβαθμία, όμως, πρέπει ο ΝΕΟΛ να κάνει την υπέρβαση απέναντι στον Μίλωνα, η Ένωση Ιλίου να πετύχει ένα… μικρό θαύμα στη Μύκονο και οι υπόλοιποι να χάσουν.

Κάπως έτσι, γίνεται κατανοητό πως αυτό το σενάριο είναι δύσκολο να γίνει πράξη, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, όταν οι περισσότεροι αντίπαλοι αυτών των πέντε ομάδων εμφανίζονται βαθμολογικά αδιάφοροι. Η μόνη ομάδα, που «καίγεται» σε συνάντηση με μία από αυτές, είναι η Δάφνη Δαφνίου, που υποδέχεται τον Αίολος Αγυιάς, παίζοντας για τη ζωή της στην κατηγορία. Θεωρητικά, επίσης, ο Μίλων ίσως θα ήθελε το «διπλό» στο Ληξούρι, καθώς υπάρχει το σενάριο οι Κεφαλονίτες με δική τους νίκη και ταυτόχρονες ήττες Παγκρατίου, Εθνικού και Αιόλου να βρεθούν στην τέταρτη θέση και να ξεκινήσουν σειρά στο 1-1 με τους παίκτες του Νίκου Καραγιάννη, που ίσως θα ήθελαν να… ταλαιπωρηθούν με ένα επιπλέον παιχνίδι.

Ακόμη, βέβαια, κι αν κάνουν τις υπερβάσεις ΝΕΟΛ και Ένωση Ιλίου, είναι αρκετά δύσκολο να μην νικήσει καμία εκ των τριών ομάδων, που βρίσκονται από πάνω τους. Αν ψάχναμε, δε, μια ομάδα που έχει ένα πλεονέκτημα στην τελευταία αγωνιστική για την 4η θέση, αυτός είναι ο Εθνικός που παίζει με την υποβιβασμένη Αχαγιά εκτός έδρας κι έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με το Παγκράτι, το οποίο φυσικά θα επιθυμούσε πολύ δικό του «διπλό» στην Νάξο και ταυτόχρονη νίκη του Αιόλου στο Χαϊδάρι, αφού σε πιθανή διπλή ή τριπλή ισοβαθμία με Εθνικό και Αίολο, είναι εκείνο που υπερτερεί.

Μένει, μόνο, να διαπιστωθεί το κατά πόσο ΝΕΟΛ και Μίλων μπορούν να βάλουν πίεση στους υπόλοιπους, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ανάμεσα στην 4η και την 6η θέση, που δίνουν από playoffs έως και… ξεκούραση. Πρέπει, όμως, και οι τρεις που προηγούνται στην κατάταξη αυτή τη στιγμή, να έχουν στο μυαλό τους πως μπορεί από το πουθενά να βρεθούν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Οι ισοβαθμίες των ομάδων του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής από την 4η έως την 8η θέση:

Παγκράτι: 2-0 τον Αίολο, 1-1 και -4 με Εθνικό, 0-2 από Ίλιον, 0-2 από ΝΕΟΛ

Εθνικός: 1-1 και +4 με Παγκράτι, 1-1 και -4 με Αίολο, 2-0 το Ίλιον, 1-1 και -3 με ΝΕΟΛ

Αίολος: 0-2 με Παγκράτι, 1-1 και +4 με Εθνικό, 2-0 με Ίλιον, 1-1 και +9 με ΝΕΟΛ

Ίλιον: 2-0 το Παγκράτι, 0-2 με Εθνικό, 0-2 με Αίολο, 2-0 με ΝΕΟΛ

ΝΕΟΛ: 2-0 το Παγκράτι, 1-1 και +3 με Εθνικό, 1-1 και -9 με Αίολο, 0-2 με Ίλιον

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για την τετράδα στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής:

Νίκες Παγκρατίου και Εθνικού, ήττα Αιόλου Αγυιάς: 4ος Εθνικός, 5ο Παγκράτι

Νίκες Παγκρατίου και Αιόλου Αγυιάς, ήττα Εθνικού: 4ο Παγκράτι, 5ος Αίολος

Νίκες Εθνικού και Αιόλου Αγυιάς, ήττα Παγκρατίου: 4ος Αίολος, 5ος Εθνικός

Ήττες Παγκρατίου, Εθνικού και Αιόλου Αγυιάς, νίκες Ένωσης Ιλίου και ΝΕΟΛ: 4ος Εθνικός, 5ος Αίολος, 6ο Ίλιον, 7ος ΝΕΟΛ, 8ο Παγκράτι

Ήττες Παγκρατίου, Εθνικού, Αιόλου Αγυιάς και Ένωσης Ιλίου, νίκη ΝΕΟΛ: 4ος ΝΕΟΛ, 5ος Εθνικός, 6ο Παγκράτι, 7ος Αίολος

Ήττες Παγκρατίου, Εθνικού, Αιόλου Αγυιάς και ΝΕΟΛ, νίκη Ένωσης Ιλίου: 4ος Εθνικός, 5ο Παγκράτι, 6ος Αίολος, 7ο Ίλιον

Τα σενάρια για 5η-6η θέση και play out (7η-8η) στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής:

Νίκη Παγκρατίου, ήττα Εθνικού και Αιόλου Αγυιάς, νίκες Ένωσης Ιλίου και ΝΕΟΛ: 5ος Αίολος, 6ος Εθνικός, 7ο Ίλιον, 8ος ΝΕΟΛ

Νίκη Εθνικού, ήττα Παγκρατίου και Αιόλου Αγυιάς, νίκες Ένωσης Ιλίου και ΝΕΟΛ: 5ο Ίλιον, 6ος Αίολος, 7ος ΝΕΟΛ, 8ο Παγκράτι

Νίκη Αιόλου Αγυιάς, ήττα Παγκρατίου και Εθνικού, νίκες Ένωσης Ιλίου και ΝΕΟΛ: 5ος Εθνικός, 6ο Ίλιον, 7ος ΝΕΟΛ, 8ο Παγκράτι

Νίκη Παγκρατίου, ήττα Εθνικού, Αιόλου Αγυιάς και Ένωσης Ιλίου, νίκη ΝΕΟΛ: 5ος Αίολος, 6ος ΝΕΟΛ, 7ος Εθικός

Νίκη Εθνικού, ήττα Παγκρατίου, Αιόλου Αγυιάς και Ένωσης Ιλίου, νίκη ΝΕΟΛ: 5ος ΝΕΟΛ, 6ο Παγκράτι, 7ος Αίολος

Νίκη Αιόλου Αγυιάς, ήττα Παγκρατίου, Εθνικού και Ένωσης Ιλίου, νίκη ΝΕΟΛ: 5ος ΝΕΟΛ, 6ος Εθνικός, 7ο Παγκράτι

Νίκη Παγκρατίου, ήττα Εθνικού, Αιόλου Αγυιάς και ΝΕΟΛ, νίκη Ένωσης Ιλίου: 5ος Αίολος, 6ος Εθνικός, 7ο Ίλιον

Νίκη Εθνικού, ήττα Παγκρατίου, Αιόλου Αγυιάς και ΝΕΟΛ, νίκη Ένωσης Ιλίου: 5ος Αίολος, 6ο Ίλιον, 7ο Παγκράτι

Νίκη Αιόλου Αγυιάς, ήττα Παγκρατίου, Εθνικού και ΝΕΟΛ, νίκη Ένωσης Ιλίου: 5ο Ίλιον, 6ος ΝΕΟΛ, 7ο Παγκράτι

Νίκη Παγκρατίου και Εθνικού, ήττα Αιόλου Αγυιάς, νίκη Ένωσης Ιλίου και ΝΕΟΛ: 6ος Αίολος, 7ο Ίλιον, 8ος ΝΕΟΛ

Νίκη Παγκρατίου και Αιόλου Αγυιάς, ήττα Εθνικού, νίκες Ένωσης Ιλίου και ΝΕΟΛ: 6ος Εθνικός, 7ο Ίλιον, 8ος ΝΕΟΛ

Νίκη Εθνικού και Αιόλου Αγυιάς, ήττα Παγκρατίου, νίκες Ένωσης Ιλίου και ΝΕΟΛ: 6ο Ίλιον, 7ος ΝΕΟΛ, 8ο Παγκράτι

Νίκη Παγκρατίου και Εθνικού, ήττα Αιόλου Αγυιάς και Ένωσης Ιλίου, νίκη ΝΕΟΛ: 6ος Αίολος, 7ος ΝΕΟΛ

Νίκη Παγκρατίου και Αιόλου Αγυιάς, ήττα Εθνικού και Ένωσης Ιλίου, νίκη ΝΕΟΛ: 6ος ΝΕΟΛ, 7ος Εθνικός

Νίκη Εθνικού και Αιόλου Αγυιάς, ήττα Παγκρατίου και Ένωσης Ιλίου, νίκη ΝΕΟΛ: 6ος ΝΕΟΛ, 7ο Παγκράτι

Νίκη Παγκρατίου και Εθνικού, ήττα Αιόλου Αγυιάς και ΝΕΟΛ, νίκη Ένωσης Ιλίου: 6ος Αίολος, 7ο Ίλιον

Νίκη Παγκρατίου και Αιόλου Αγυιάς, ήττα Εθνικού και ΝΕΟΛ, νίκη Ένωσης Ιλίου: 6ος Εθνικός, 7ο Ίλιον

Νίκη Εθνικού και Αιόλου Αγυιάς, ήττα Παγκρατίου και ΝΕΟΛ, νίκη Ένωσης Ιλίου: 6ο Ίλιον, 7ο Παγκράτι

Μια γειτονιά, μια παραμονή

Το «αίμα και άμμος» ειναι μια συνηθισμένη έκφραση, που χρησιμοποιούμε στον αθλητισμό, για να περιγράψουμε αγώνες με πολύ μεγάλο διακύβευμα και βρίσκει εξαιρετική εφαρμογή στην αναμέτρηση δύο ομάδων μίας γειτονιάς, που θα αγωνιστούν για την επιβίωσή τους στην κατηγορία.

Μπορεί στον πρώτο γύρο ο Ηλυσιακός να επικράτησε του ΕΦΑΟΖ με 80-59, ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σημασία, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται τώρα στο 7-14, εν όψει του αγώνα τους στο Κλειστό του Ζωγράφου. Μόνο που αμφότεροι θα έχουν το μυαλό τους και… στο Χαϊδάρι, καθώς ενδέχεται στο τέλος αυτής της αγωνιστικής να πανηγυρίζουν μαζί, αν παράλληλα ο Αίολος Αγυιάς νικήσει τη Δάφνη Δαφνίου.

Τι σημαίνει αυτό; Με λίγα λόγια, η νίκη της Δάφνης Δαφνίου σημαίνει πως ο ηττημένος του ΕΦΑΟΖ-Ηλυσιακός υποβιβάζεται απευθείας στη Γ’ Εθνική, με τον νικητή και την ομάδα του Χαϊδαρίου να παίζουν στα play out. Αν, όμως, η Δάφνη ηττηθεί, τότε υποβιβάζεται εκείνη απευθείας, μιας και οι δύο ομάδες του κέντρου της Αθήνας έχουν τη διαφορά εναντίον της στους μεταξύ τους αγώνες. Όλοι τους πάντως, δε θα έλεγαν «όχι» να συναντήσουν στα play out Ένωση Ιλίου και ΝΕΟΛ, που αυτή τη στιγμή είναι σε όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, ξεκινώντας σειρές μαζί τους στο 1-1.

Κάπως έτσι, αναμένουμε ένα πολύ δυνατό κοντράστ συναισθημάτων ειδικά στο Ζωγράφο, όπου μπορεί να δούμε από δάκρυα μέχρι κοινούς πανηγυρισμούς…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ