27.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στο νήμα ο Κόροιβος το θρίλερ με Πανιώνιο

Ο Κόροιβος πανηγύρισε την τρίτη νίκη του σε τέσερις αγώνες, με το 68-67 επί του Πανιώνιου να έρχεται με δραματικό τρόπο και να αφήνει τους "κυανέρυθρους" μετά από υπερπροσπάθεια το μηδέν και με το... αχ της παραλίγο πρώτης νίκης τους. Ο Στέιντλ έχασε το σουτ για τη νίκη στην εκπνοή για τους φιλοξενούμενους που πήγαν το ματς στον ρυθμό πο ήθελαν.

Ο Πανιώνιος ήταν το αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας να πάει τον ρυθμό εκεί που τον βόλευε. Με δεδομένες τις απώλειες των Νταλό και Γούντσον, οι "κυανέρυθροι" επέλεξαν το σετ παιχνίδι, μπόρεσαν να... κοιμίσουν τον Κόροιβο και να πατήσουν γερά στα πόδια τους. Το 9-14 στο 7'40'' ήταν ενδεικτικό του αφοπλισμού των γηπέδουχων, οι οποίο με την είσοδο των Χάινς και Πόσλεϊ βρήκαν λύσεις, έκαναν σερί 11-1 για να περάσουν με 20-15 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 20-17.
Ο Πανιώνιος είχε καθαρό μυαλό χάρις στο πολύ ώριμο παιχνίδι του Μίχαλου, είχε αποτελεσματικότητα με τους Χέντερσον και Σαρικόπουλο και με δικό του σερί 12-2 αυτή τη φορά ξέφυφε με 27-22 στο 13'. Ο Χάινς ήταν ο νεός πρωταγωνιστής για τον Κόροιβο, οι δύο ομάδες παρέμεναν κοντά στο σκορ και ο Πανιώνιος πήγε στ' αποδυτήρια προηγούμενο με 40-38 και έχοντας πείσει συνολικά περισσότερο στο ημίχρονο.

Η κυριαρχία της ομάδας του Βαγγέλη Ζιάγκου έγινε ολοκληρωτική από την έναρξη της τρίτης περιόδου. Με το εκενυριστικό για τον Κόροιβο, αλλά απόλυτα βολικό για τους ίδιους τέμπο, οι "κυανέρυθοι" έβγαζαν άμυνες, πήγιαναν και σε σωαστές επιθέσεις κι έτσι στο 27' ήταν μπροστά με διαφορά 9 πόντων, 51-42. Το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Καλαμπάκου ακολούθησαν δύο τρίποντα από Σπυριδωνίδη και Ντε Κόζι που έφεραν το 48-51 και τον Κόροιβο να παίρνει βαθιά ανάσα. Το σερί των γηπεδούχων έφτασε στο 13-0, με το 55-51 στη λήξη του δεκαλέπτου να έχει φέρει τη ροή του αγώνα προς τον Κόροιβο και να έχει ξεσηκώσει και τον κόσμο.

Η ζώνη που επιστράτευσε ο Πανιώνιος φρέναρε την ορμή του Κόροιβου, χωρίς πάντως να έχει ανάλογη αποτελεσματικότητα και επιθετικά από τους φιλοξενούμενους. Στο 36' το σκορ ήταν 59-56, επί μέρους... 4-5 δηλαδή, αίφνης "ζεστάθηκαν" οι σουτέρ, με τρίποντα από Σκουλίδα, Στέιντλ και Ρόουντρι να φέρνουν τον Κόροιβο στο 65-59 στο 33'10''. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά, πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Σακελλαρίου, με βολές και γκολ - φάουλ έφεραν στο 39' το σκορ στο 67-65, 1/2 βολές του Σπυριδωνίδη έκαναν το 68-65 και ξανά ο αφηνιασμένος Σακελλαρίου έφερε το ματς στον πόντο, 68-67 στα 32'' πριν τη λήξη. Ο Χάινς έχασε την επίθεση, οΣτέινλτ στην εκπνοή πήρε το αμαρκάριστο σουτ, το έχασε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν.

ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Ο Κλιντ Στέιντλ είδε τον εκπληκτικό Βαγγέλη Σακελλαρίου να... αρνείται την προσπάθεια της νίκης και να του πασάρει τη μπάλα βλέποντάς τον αμαρκάριστο. Ο Αυστραλός έκανε ένα ακόμα απογοητευτικό σουτ, σε ματς που έμεινε στους 3 πόντους και ο Πανιώνιος έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Πανιώνιος είχε καλύτερη εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως με 17 λάθη έναντι 10 του Κόροιβου, υπήρξε εξήγηση για τη νίκη της ομάδας της Αμαλιάδας σε ματς που κρίθηκε στον πόντο. 

Δείτε τα στατιστικά του αγωνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ