17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σερέτης στο Basketa: «Δε θα περάσουν πολλές ομάδες από αυτή την έδρα»

Ο Γλαύκος πέτυχε μεγάλη νίκη στην δύσκολη έδρα του Δούκα με πρωταγωνιστή, τον ήρωα της τελευταία στιγμής, Δημήτρη Σερέτη, που με το νικητήριο καλάθι του χάρισε στην ομάδα της Πάτρας το πολυπόθητο «διπλό».

Μιλώντας στο Basketa.gr, ο 22χρονος φόργουορντ, αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης απέναντι στον Δούκα, στους λόγους που τον οδήγησαν στο να επιστρέψει το περασμένο καλοκαίρι στο Γλαύκο, αλλά και στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, που δείχνει να μην έχει φαβορί.

Χτες η ομάδα σου πέτυχε μία μεγάλη νίκη σε μία δύσκολη έδρα, και μάλιστα αυτή η νίκη ήρθε με ένα δικό σου σουτ. Τι συναισθήματα σου αφήνει αυτή η εξέλιξη;
«Χάρηκα πραγματικά που ήμουν εγώ αυτός που έβαλε το τελευταίο σουτ αλλά περισσότερο χάρηκα γιατί αυτή ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς που μας βοηθάει στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Τι σημασία θα έλεγες πως έχει για τον Γλαύκο μία νίκη απέναντι στον Δούκα;
«Σίγουρα το να κερδίζεις μία ομάδα που στοχεύει ψηλά είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Όλοι ξέρουμε πως δεν πρόκειται να περάσουν πολλές ομάδες από την έδρα του Δούκα. Για εμάς λοιπόν η νίκη αυτή είναι και ένα επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσουμε περισσότερο».

Το καλοκαίρι επέλεξες να επιστρέψεις στον Γλαύκο μετά από ένα χρόνο απουσίας. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να πάρεις αυτή την απόφαση;
«Είχα ήδη καλές σχέσεις με τον Γλαύκο λόγω της παρουσίας μου στην ομάδα στο παρελθόν οπότε κι εγώ ήξερα τους ανθρώπους της ομάδας και με ήξεραν κι αυτοί. Σίγουρα ήταν σημαντικό που με εμπιστεύτηκε και ο προπονητής. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήθελα να επιστρέψω στην Πάτρα, αποφάσισα πως το καλύτερο για μένα ήταν να πάω πίσω στο Γλαύκο».

Επέστρεψες στο Γλαύκο σε μία ιστορική χρονιά για την ομάδα, που διανύει την πρώτη της σεζόν στη Β΄ Εθνική έχοντας στο τιμόνι τον Χρήστο Μυριούνη. Πως θα χαρακτήριζες τη συνεργασία σου μαζί του;
«Με τον κόουτς τα πάμε πολύ καλά, είναι καλός χαρακτήρας, έχουμε άριστη συνεργασία. Μας βοηθάει πολύ και στα παιχνίδια αλλά και στις προπονήσεις. Συνεχώς μας δίνει κίνητρο για να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιωνόμαστε όσο γίνεται περισσότερο».

Η φετινή σεζόν θα έλεγε κανείς πως είναι ιδιαίτερη, καθώς μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δείχνει να μην έχει φαβορί. Πως βλέπεις εσύ αυτό το γεγονός;
«Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να ξεχωρίζει όπως ήταν πέρυσι ο Ιωνικός. Το γεγονός αυτό κάνει αυτομάτως όλα τα παιχνίδια ενδιαφέροντα, καθώς όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους και έτσι το πρωτάθλημα έχει γίνει αρκετά ανταγωνιστικό».

Ποιες θα έλεγες ότι είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο;
«Σίγουρα όσον αφορά στην ομάδα, ο βασικός της στόχος είναι να μείνει στην κατηγορία, και από την πλευρά μου, στόχος μου είναι να βοηθήσω τον Γλαύκο να το πετύχει, δουλεύοντας καθημερινά σκληρά».

photo credit : Μυρτώ Τσιτσιού



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ